Ignite Ideas: Καινοτομία και ανάπτυξη στο επίκεντρο του προγράμματος ανοιχτής καινοτομίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ignite Ideas: Καινοτομία και ανάπτυξη στο επίκεντρο του προγράμματος ανοιχτής καινοτομίας
Η Nestlé υποστηρίζει νέους επιχειρηματίες παρέχοντας τους τα εφόδια που χρειάζονται για να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις.

Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί από εμάς θεωρούν πως έχουν μια καταπληκτική επιχειρηματική ιδέα, αλλά φοβούνται να την υλοποιήσουν γιατί δεν θέλουν να βάλουν σε ρίσκο το διαθέσιμο κεφάλαιό τους . Ή ακόμα κι αν αποφασίσουν να ρισκάρουν ώστε να πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους βήματα στο επιχειρείν, σύντομα συνειδητοποιούν πως οι δυσκολίες που συναντούν στην πορεία είναι ανυπέρβλητες χωρίς την στήριξη κάποιου που να έχει την απαραίτητη γνώση και εμπειρία. 

insider

Φωτογραφία από την τελική φάση του περσινού Ignite Ideas, πριν τα... πανδημικά εμπόδια μεταφέρουν τη διοργάνωση στο διαδίκτυο.

Το Ignite Ideas, ο διαγωνισμός ανοιχτής καινοτομίας της Nestlé Ελλάς, ο οποίος διοργανώνεται από το 2018 και υλοποιείται με την υποστήριξη του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει ως στόχο να δώσει λύσεις στα προαναφερθέντα ζήτημα επιταχύνοντας την υλοποίηση καινοτόμων ιδεών. Έχει ως στόχο να παντρέψει τον ενθουσιασμό και τις νέες ιδέες με την εμπειρία και την τεχνογνωσία.

insider

Συγκεκριμένα το Ignite Ideas στοχεύει από την μία να ενδυναμώσει τους νέους επιχειρηματίες ώστε να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις με οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο και την ενεργή συμμετοχή των ανθρώπων της εταιρίας (από όλα τα τμήματα και με διαφορετική ειδικότητα) που ως μέντορες, εκπαιδευτές και σύμβουλοι, παρέχουν επιχειρηματική καθοδήγηση στις συμμετέχουσες ομάδες προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους. Από την άλλη να εμπνευστεί από τον διαφορετικό τρόπο σκέψης των επιχειρηματικών ομάδων, τη δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό τους.

Όπως, άλλωστε, δηλώνει σχετικά ο Νίκος Εμμανουηλίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Nestlé Ελλάς: «Η υποστήριξη των νέων και της νεανικής επιχειρηματικότητας αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρία μας. Μέσω του προγράμματος ανοιχτής καινοτομίας Ignite Ideas μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε τις πρωτοπόρες ιδέες νεοφυών ελληνικών επιχειρήσεων σε τομείς που σχετίζονται με τη δραστηριότητά μας και να τους παρέχουμε εφόδια και εργαλεία που θα τις ενδυναμώσουν και θα τις βοηθήσουν να εξελιχθούν και να πετύχουν τους στόχους τους. Το πρόγραμμα Ignite Ideas αποτελεί για εμάς πηγή έμπνευσης, συνέργειας, καλλιέργειας διαφορετικού τρόπου σκέψης και ανταποκρίνεται  στην επιδίωξη μας για την υποστήριξη των νέων και την ανάδειξη της καινοτομίας».

Ο φετινός διαγωνισμός

Όσον αφορά τον φετινό Ignite Ideas, είναι αφιερωμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη, πυλώνας που αποτελεί προτεραιότητα για τη Nestlé Ελλάς. Τριάντα έξι ομάδες υπέβαλλαν τις καινοτόμες προτάσεις τους για τους θεματικούς τομείς του προγράμματος που περιλαμβάνουν την κυκλική οικονομία στη συσκευασία προϊόντων, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση σπατάλης τροφίμων, τη βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα και τις μεταφορές, καθώς και την εκπαίδευση σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος. 

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 3 φάσεις μέσα από τις οποίες οι ομάδες αξιολογούνται και  καλούνται να επιβεβαιώσουν το Proof of Concept που παρουσίασαν δοκιμάζοντας το σε πραγματικό περιβάλλον και στη συνέχεια να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα στην επιστημονική επιτροπή του προγράμματος. Στην πορεία τους αυτή, έχουν δίπλα τους τους ανθρώπους της εταιρείας που τους προσφέρουν την πολύτιμη γνώση και εμπειρία που διαθέτει ο καθένας στον τομέα του και με βάση τις ανάγκες που έχει κάθε ομάδα.

insider

Sponsored by Nestlé

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider