Τα 10 πιο ακριβά σπίτια του κόσμου 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 πιο ακριβά σπίτια του κόσμου 

Από επαύλεις του 19ου αιώνα στη Γαλλική Ριβιέρα, έως και σύγχρονους πύργους στην Ινδία, αυτά είναι τα πιο ακριβά σπίτια του κόσμου:

Με περισσότερα από 19 αίθουσες συνεδριάσεων, 188 δωμάτια προσωπικού, 78 μπάνια, 92 γραφεία, 52 βασιλικές σουίτες και συνολικά 775 δώματα το Buckingham Palace είναι το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο. Αγοράστηκε αρχικά το 1761 από τον Γεώργιο τον 3ο και ανακατασκευάστηκε ως παλάτι το 1820 από τον υιό του, Γεώργιο τον 4ο. 

Η Antillia είναι ένα μοναδικό σύγχρονο μνημείο στην μεγαλοπρέπεια που χτίστηκε από τον πιο πλούσιο άνθρωπο της Ινδίας, τον Mukesh Ambani. Ο ουρανοξύστης διαθέτει 27 ορόφους, οι έξι εκ των οποίων χρησιμοποιούνται ως θέσεις στάθμευσης. Έχει έξι ελικοδρόμια και μια αίθουσα χορού που καλύπτει έναν ολόκληρο όροφο. H αξία του ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια. 

Η Villa Lepolda κατασκευάστηκε το 1902 για λογαριασμό του Βασιλιά του Βελγίου Λεοπόλδου του Δεύτερου. Εκεί γυρίστηκαν και πολλές σκηνές της ταινίας To Catch a Thief του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Η έπαυλη που πλέον ανήκει στη Βραζιλιάνα δισεκατομμυριούχο και φιλάνθρωπο Lily Sarfa διαθέτει ελικοδρόμιο, ξενώνα, πισίνα και εξωτερική κουζίνα. Η αξία της εκτιμάται στα 750 εκατ. δολάρια. 

Κατασκευασμένη το 1830 για τον Βασιλιά του Βελγίου η Villa Les Cèdres επιφάνειας 1.800 τμ διαθέτει 14 υπνοδωμάτια, μια μεγάλη πισίνα και μια τεράστια βιβλιοθήκη με 3.000 βιβλία. Έχει ακόμη το δικό της παρεκκλήσι και κήπους. Είναι γεμάτο με έργα τέχνης όπως ένα άγαλμα της Αθηνάς και πολλά πορτραίτα το 19ου αιώνα. Η αξία της εκτιμάται στα 410 εκατ. δολάρια.

Το ρετιρέ πέντε ορόφων του πύργου Tour Odeon στο Μονακό θεωρείται μια από τις πιο πολυτελείς κατοικίες της Μεσογείου. Προσφέρει καταπληκτική θέα της ακτογραμμής του Μονακό και στα 3.550 τμ επιφάνειας που καλύπτει διαθέτει πισίνες και δωμάτια με εντυπωσιακό σχεδιασμό. Η αξία του εκτιμάται στα 335 εκατ. δολάρια. 

Η έπαυλη Fairfield Pond ανήκει στον Ira Rennert, ιδιοκτήτη του ομίλου Renco και θεωρείται η πιο ακριβή ιδιοκτήσια στις ΗΠΑ. Το σπίτι διαθέτει 29 υπνοδωμάτια, 39 μπάνια και πολλές πισίνες. Ακόμη έχει γήπεδα σκουός, μπάσκετ, τένις και εγκαταστάσεις μπόουλινγκ. Η αξία του εκτιμάται στα 248,5 εκατ. δολάρια. 

Το σπίτι που έχτισε το 2004 ο συνιδρυτής της Oracle, Larry Ellison είναι εμπνευσμένο από μια ένα ιαπωνικό αυτοκρατορικό παλάτι του 16ου αιώνα. Διαθέτει 10 κτήρια, μια τεχνητή λίμνη και ένα χαμάμ. Η αξία του Ellison Estate εκτιμάται στα 200 εκατ. δολάρια. 

Η έπαυλη που βρίσκεται στην Καλιφόρνια στέγασε ανά καιρούς πολλές διάσημες προσωπικότητες όπως η Jackie Kennedy, o Clarke Gable και ο Winston Churchill. Εκεί έχουν γυριστεί και σκηνές από το Νονό. Έχει πάρει τη ονομασία της από την προηγούμενο ιδιοκτήτη τον μεγιστάνα των εφημερίδων William Randolph Heart. Η έπαυλη, πλέον ανήκει στην πολιτεία της Καλιφόρνια και ανοιχτή στο κοινό έναντι ενός μικρού αντιτίμου. Η αξία του Hearst Castle εκτιμάται στα 195 εκατ. δολάρια. 

Είναι ένα από τα πιο ακριβά σπίτια της πολυτελούς οικιστικής κοινότητας Yellowstone Club στη Μοντάνα. Το The Pinnacle ανήκει στον μεγιστάνα του real estate Tim Blixseth, ο οποίος είναι και συνιδρυτής του Yellowstone Club. Διαθέτει κελάρι κρασιών, θερμαινόμενα πατώματα και πολλές πισίνες. Η αξία του εκτιμάται στα 155 εκατ. δολάρια. 

Στο Kensington Gardens βρίσκονται τα σπίτια μερικών από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Το 18-19 Kensington Palace Gardens ανήκει στον Ινδό δισεκατομμυριούχο Lakshmi Mittal, ο οποίος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της ArcelorMittal, της μεγαλύτερης εταιρείας χάλυβα του κόσμου. Η έπαυλη επιφάνειας 1.473 τμ διαθέτει 12 υπνοδωμάτια, τουρκικά μπάνια και εσωτερική πισίνα. Η Mittal αγόρασε το ακίνητο έναντι 117 εκατ. δολαρίων. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:40

Κώτσηρας: «Οι δημόσιες συγκοινωνίες αλλάζουν προς όφελος των πολιτών»

15:32

ΗΠΑ: Μόλις 38.000 προσλήψεις κατέγραψε ο ιδιωτικός τομέας τον Αύγουστο

15:31

Κοντογεώργης για ΔΕΘ: Θετικό, στιβαρό άλμα για τη συνέχεια, το σχέδιο του πρωθυπουργού

15:28

Μπρατάκος: Ανάγκη για μακρόπνοο στρατηγικό σχεδιασμό και άμεσες ελαφρύνσεις για τις ΜμΕ

15:25

Ο Λυκούργος Αντωνόπουλος αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Defense

15:23

Τέσσερις γραφικές κυκλαδίτικες Χώρες που αξίζει να επισκεφθείτε το φθινόπωρο

15:17

Γερμανία: Ξεκίνησε έρευνα για τρομοκρατία μετά την επίθεση κοντά σε θερμοηλεκτρικό σταθμό

15:17

Red Code για Αττική, νησιά Βορείου Αιγαίου, Κυκλάδες και Εύβοια την Πέμπτη

15:12

Τι απαντά η Κομισιόν για την ανάπλαση των Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας

15:07

Η Lidl Ελλάς μειώνει τις τιμές σε πάνω από 70 προϊόντα

15:05

CEO Palo Alto: Οι παλιές υποδομές κυβερνοασφάλειας δεν είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν το ΑΙ

14:58

Μεταλλευτικό έργο Σκουριών: Η επόμενη ημέρα μιας επένδυσης στρατηγικής σημασίας

14:54

Θιβέτ: Αποκαταστάθηκε πλήρως η πρόσβαση στην καταστραφείσα περιοχή

14:45

Βουλή: Ψηφίζεται στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές

14:45

Η λειτουργία και οι ανισότητες του Συστήματος Υγείας στην ελληνική περιφέρεια

14:43

Apple: Πόσα θα κερδίζουν ο νέος CEO Τζον Τέρνους και ο Τιμ Κουκ

14:31

Συμφωνία για την εγκατάσταση δικαστικών υπηρεσιών σε μη επιχειρησιακά στρατόπεδα

14:23

«Βιολάντα»: Αίτημα συγγενών θυμάτων για άσκηση έφεσης κατά της αποφυλάκισης του ιδιοκτήτη

14:22

Βαθαίνει το sell off των ομολόγων - Γιατί δεν μοιάζει με το «κόκκινο» 2022

14:19

ΠΟΥ: Συστάσεις για την χρήση του εμβολίου Ervebo κατά της επιδημίας Έμπολα

14:17

Χατζηδάκης: «Ίδιος ο κ. Τσίπρας με τα ίδια δισεκατομμύρια»

14:16

ΑΙ data centers: Τα 32 τρισ. δολ. θα φτάσουν οι επενδύσεις έως το 2050

14:00

Ποιες επιχειρήσεις τροφίμων κάνουν μπίζνες στην Ιαπωνία

13:59

ΔΕΘ: Ένας αιώνας σε αριθμούς - Τα ρεκόρ, οι παύσεις και η διαδρομή από το 1926 στο 2026

13:56

Η ζωή του Μάθιου Πέρι γίνεται ντοκιμαντέρ στο Netflix

13:53

Γεραπετρίτης από Άτυπο Συμβούλιο ΥΠΕΞ: «Η ΕΕ αλληλέγγυα σε κάθε παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου»

13:49

Δεν εξελέγη η Έλενα Ακρίτα στο αξίωμα της αντιπροέδρου της Βουλής

13:48

Τσιόδρας σε Κομισιόν: «Ανάγκη θέσπισης πανευρωπαϊκής ηλικίας πρόσβασης στα social media»

13:43

Στους δρόμους τα 50 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ

13:43

Ιρανός αξιωματούχος χαρακτηρίζει τις ΗΠΑ «Σατανά» μετά από επίθεση σε γάμο


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider