Τα 10 πιο ακριβά σπίτια του κόσμου 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 πιο ακριβά σπίτια του κόσμου 

Από επαύλεις του 19ου αιώνα στη Γαλλική Ριβιέρα, έως και σύγχρονους πύργους στην Ινδία, αυτά είναι τα πιο ακριβά σπίτια του κόσμου:

Με περισσότερα από 19 αίθουσες συνεδριάσεων, 188 δωμάτια προσωπικού, 78 μπάνια, 92 γραφεία, 52 βασιλικές σουίτες και συνολικά 775 δώματα το Buckingham Palace είναι το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο. Αγοράστηκε αρχικά το 1761 από τον Γεώργιο τον 3ο και ανακατασκευάστηκε ως παλάτι το 1820 από τον υιό του, Γεώργιο τον 4ο. 

Η Antillia είναι ένα μοναδικό σύγχρονο μνημείο στην μεγαλοπρέπεια που χτίστηκε από τον πιο πλούσιο άνθρωπο της Ινδίας, τον Mukesh Ambani. Ο ουρανοξύστης διαθέτει 27 ορόφους, οι έξι εκ των οποίων χρησιμοποιούνται ως θέσεις στάθμευσης. Έχει έξι ελικοδρόμια και μια αίθουσα χορού που καλύπτει έναν ολόκληρο όροφο. H αξία του ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια. 

Η Villa Lepolda κατασκευάστηκε το 1902 για λογαριασμό του Βασιλιά του Βελγίου Λεοπόλδου του Δεύτερου. Εκεί γυρίστηκαν και πολλές σκηνές της ταινίας To Catch a Thief του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Η έπαυλη που πλέον ανήκει στη Βραζιλιάνα δισεκατομμυριούχο και φιλάνθρωπο Lily Sarfa διαθέτει ελικοδρόμιο, ξενώνα, πισίνα και εξωτερική κουζίνα. Η αξία της εκτιμάται στα 750 εκατ. δολάρια. 

Κατασκευασμένη το 1830 για τον Βασιλιά του Βελγίου η Villa Les Cèdres επιφάνειας 1.800 τμ διαθέτει 14 υπνοδωμάτια, μια μεγάλη πισίνα και μια τεράστια βιβλιοθήκη με 3.000 βιβλία. Έχει ακόμη το δικό της παρεκκλήσι και κήπους. Είναι γεμάτο με έργα τέχνης όπως ένα άγαλμα της Αθηνάς και πολλά πορτραίτα το 19ου αιώνα. Η αξία της εκτιμάται στα 410 εκατ. δολάρια.

Το ρετιρέ πέντε ορόφων του πύργου Tour Odeon στο Μονακό θεωρείται μια από τις πιο πολυτελείς κατοικίες της Μεσογείου. Προσφέρει καταπληκτική θέα της ακτογραμμής του Μονακό και στα 3.550 τμ επιφάνειας που καλύπτει διαθέτει πισίνες και δωμάτια με εντυπωσιακό σχεδιασμό. Η αξία του εκτιμάται στα 335 εκατ. δολάρια. 

Η έπαυλη Fairfield Pond ανήκει στον Ira Rennert, ιδιοκτήτη του ομίλου Renco και θεωρείται η πιο ακριβή ιδιοκτήσια στις ΗΠΑ. Το σπίτι διαθέτει 29 υπνοδωμάτια, 39 μπάνια και πολλές πισίνες. Ακόμη έχει γήπεδα σκουός, μπάσκετ, τένις και εγκαταστάσεις μπόουλινγκ. Η αξία του εκτιμάται στα 248,5 εκατ. δολάρια. 

Το σπίτι που έχτισε το 2004 ο συνιδρυτής της Oracle, Larry Ellison είναι εμπνευσμένο από μια ένα ιαπωνικό αυτοκρατορικό παλάτι του 16ου αιώνα. Διαθέτει 10 κτήρια, μια τεχνητή λίμνη και ένα χαμάμ. Η αξία του Ellison Estate εκτιμάται στα 200 εκατ. δολάρια. 

Η έπαυλη που βρίσκεται στην Καλιφόρνια στέγασε ανά καιρούς πολλές διάσημες προσωπικότητες όπως η Jackie Kennedy, o Clarke Gable και ο Winston Churchill. Εκεί έχουν γυριστεί και σκηνές από το Νονό. Έχει πάρει τη ονομασία της από την προηγούμενο ιδιοκτήτη τον μεγιστάνα των εφημερίδων William Randolph Heart. Η έπαυλη, πλέον ανήκει στην πολιτεία της Καλιφόρνια και ανοιχτή στο κοινό έναντι ενός μικρού αντιτίμου. Η αξία του Hearst Castle εκτιμάται στα 195 εκατ. δολάρια. 

Είναι ένα από τα πιο ακριβά σπίτια της πολυτελούς οικιστικής κοινότητας Yellowstone Club στη Μοντάνα. Το The Pinnacle ανήκει στον μεγιστάνα του real estate Tim Blixseth, ο οποίος είναι και συνιδρυτής του Yellowstone Club. Διαθέτει κελάρι κρασιών, θερμαινόμενα πατώματα και πολλές πισίνες. Η αξία του εκτιμάται στα 155 εκατ. δολάρια. 

Στο Kensington Gardens βρίσκονται τα σπίτια μερικών από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Το 18-19 Kensington Palace Gardens ανήκει στον Ινδό δισεκατομμυριούχο Lakshmi Mittal, ο οποίος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της ArcelorMittal, της μεγαλύτερης εταιρείας χάλυβα του κόσμου. Η έπαυλη επιφάνειας 1.473 τμ διαθέτει 12 υπνοδωμάτια, τουρκικά μπάνια και εσωτερική πισίνα. Η Mittal αγόρασε το ακίνητο έναντι 117 εκατ. δολαρίων. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:15

Μαρινάκης: Κάθε μονομερής ενέργεια δεν έχει απολύτως καμία αξία από άποψη διεθνούς δικαίου

14:01

KPMG: Στα 436,4 δισ. δολάρια οι παγκόσμιες επενδύσεις Iδιωτικών Κεφαλαίων το α’ τρίμηνο

13:58

Σρέντερ: Αντιδράσεις σε Γερμανία και Εσθονία για τον ρόλο μεσολαβητή στην Ουκρανία

13:57

BofA και Goldman Sachs ανατρέπουν τις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων από την Fed

13:40

Ουγγαρία: Η νέα κυβέρνηση επανεξετάζει το πυρηνικό σχέδιο Paks και τις σχέσεις με τη Μόσχα

13:33

Η ώρα της κρίσης για τον Ιμάμογλου - Σήμερα η δίκη για «κατασκοπεία»

13:22

Μαρινάκης: Η Ελλάδα θα προχωρήσει τον επόμενο μήνα σε πρόωρη αποπληρωμή χρέους, ύψους 6,9 δισ. ευρώ

13:20

Νέο Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό: Τι προβλέπει

13:15

La Repubblica για δημόσιο χρέος: «Η Ιταλία ξεπερνά την Ελλάδα και γίνεται ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης»

13:08

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Εκλέχτηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

12:58

Χανταϊός: Νέα κρούσματα, ο ασθενής «μηδέν» και η εκκένωση των υπόλοιπων 50 επιβατών

12:49

Αγαπηδάκη: «Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τον χανταϊό. Έχουμε λάβει τα αυστηρότερα μέτρα»

12:46

Νικολάου (Τράπεζα Κύπρου): Ανθεκτική η ζήτηση για νέα δάνεια - Σε τροχιά αύξησης άνω του 5% φέτος

12:32

Iράν: Ζητά την αποδέσμευση των παγωμένων περιουσιακών του στοιχείων

12:28

Αύξηση 8,3% στη βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο

12:18

ΕΕ: Συμφωνία για κυρώσεις σε Ισραηλινούς εποίκους στη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών

12:10

Ξεκίνησε η πρώτη ευρωπαϊκή κλινική μελέτη με τη χορήγηση κυτταρικής θεραπείας CAR-T για την αμυλοείδωση

12:08

Πώς να προστατέψετε τον εγκέφαλό σας από το ChatGPT

11:57

Visa Innovation Program Europe: Οι 7 Fintech εταιρείες που επιλέχθηκαν για το 2026 από Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα

11:55

Γεραπετρίτης για drone: «Δεν θα επιτρέψουμε να αναπτυχθούν πολεμικές ενέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου»

11:44

Εθνική Τράπεζα: Ο ψηφιακός τομέας ως μοχλός ενίσχυσης της παραγωγικότητας και σύγκλισης με την Ευρώπη

11:30

Μιχαηλίδου: «400 διαμερίσματα από τα πρώτα 8 ακίνητα της κοινωνικής αντιπαροχής»

11:18

Στη δημοσιότητα τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών για το 2025 - Τι δηλώνει ο Μητσοτάκης

11:11

ΕΕ: Προσπάθεια ενίσχυσης των δεσμών της με τη Συρία

11:08

Χανταϊός: Κανένα σύμπτωμα δεν παρουσιάζει ο επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου που μεταφέρθηκε στο Αττικόν

11:01

Στάση αναμονής στο ταμπλό του ΧΑ – Οριακές διακυμάνσεις με συγκρατημένο τζίρο

10:46

Θεμιστοκλέους: Νέα κίνητρα για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ

10:42

Eurobank και Κτίστωρ συνεργάζονται για επενδύσεις σε έργα αποθήκευσης ενέργειας

10:37

Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες Ιράν-ΗΠΑ

10:31

Η Blackstone εξαγοράζει την Skroutz από την CVC

gazzetta
gazzetta reader insider insider