Τα 10 πιο ακριβά σπίτια του κόσμου 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 πιο ακριβά σπίτια του κόσμου 

Από επαύλεις του 19ου αιώνα στη Γαλλική Ριβιέρα, έως και σύγχρονους πύργους στην Ινδία, αυτά είναι τα πιο ακριβά σπίτια του κόσμου:

Με περισσότερα από 19 αίθουσες συνεδριάσεων, 188 δωμάτια προσωπικού, 78 μπάνια, 92 γραφεία, 52 βασιλικές σουίτες και συνολικά 775 δώματα το Buckingham Palace είναι το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο. Αγοράστηκε αρχικά το 1761 από τον Γεώργιο τον 3ο και ανακατασκευάστηκε ως παλάτι το 1820 από τον υιό του, Γεώργιο τον 4ο. 

Η Antillia είναι ένα μοναδικό σύγχρονο μνημείο στην μεγαλοπρέπεια που χτίστηκε από τον πιο πλούσιο άνθρωπο της Ινδίας, τον Mukesh Ambani. Ο ουρανοξύστης διαθέτει 27 ορόφους, οι έξι εκ των οποίων χρησιμοποιούνται ως θέσεις στάθμευσης. Έχει έξι ελικοδρόμια και μια αίθουσα χορού που καλύπτει έναν ολόκληρο όροφο. H αξία του ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια. 

Η Villa Lepolda κατασκευάστηκε το 1902 για λογαριασμό του Βασιλιά του Βελγίου Λεοπόλδου του Δεύτερου. Εκεί γυρίστηκαν και πολλές σκηνές της ταινίας To Catch a Thief του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Η έπαυλη που πλέον ανήκει στη Βραζιλιάνα δισεκατομμυριούχο και φιλάνθρωπο Lily Sarfa διαθέτει ελικοδρόμιο, ξενώνα, πισίνα και εξωτερική κουζίνα. Η αξία της εκτιμάται στα 750 εκατ. δολάρια. 

Κατασκευασμένη το 1830 για τον Βασιλιά του Βελγίου η Villa Les Cèdres επιφάνειας 1.800 τμ διαθέτει 14 υπνοδωμάτια, μια μεγάλη πισίνα και μια τεράστια βιβλιοθήκη με 3.000 βιβλία. Έχει ακόμη το δικό της παρεκκλήσι και κήπους. Είναι γεμάτο με έργα τέχνης όπως ένα άγαλμα της Αθηνάς και πολλά πορτραίτα το 19ου αιώνα. Η αξία της εκτιμάται στα 410 εκατ. δολάρια.

Το ρετιρέ πέντε ορόφων του πύργου Tour Odeon στο Μονακό θεωρείται μια από τις πιο πολυτελείς κατοικίες της Μεσογείου. Προσφέρει καταπληκτική θέα της ακτογραμμής του Μονακό και στα 3.550 τμ επιφάνειας που καλύπτει διαθέτει πισίνες και δωμάτια με εντυπωσιακό σχεδιασμό. Η αξία του εκτιμάται στα 335 εκατ. δολάρια. 

Η έπαυλη Fairfield Pond ανήκει στον Ira Rennert, ιδιοκτήτη του ομίλου Renco και θεωρείται η πιο ακριβή ιδιοκτήσια στις ΗΠΑ. Το σπίτι διαθέτει 29 υπνοδωμάτια, 39 μπάνια και πολλές πισίνες. Ακόμη έχει γήπεδα σκουός, μπάσκετ, τένις και εγκαταστάσεις μπόουλινγκ. Η αξία του εκτιμάται στα 248,5 εκατ. δολάρια. 

Το σπίτι που έχτισε το 2004 ο συνιδρυτής της Oracle, Larry Ellison είναι εμπνευσμένο από μια ένα ιαπωνικό αυτοκρατορικό παλάτι του 16ου αιώνα. Διαθέτει 10 κτήρια, μια τεχνητή λίμνη και ένα χαμάμ. Η αξία του Ellison Estate εκτιμάται στα 200 εκατ. δολάρια. 

Η έπαυλη που βρίσκεται στην Καλιφόρνια στέγασε ανά καιρούς πολλές διάσημες προσωπικότητες όπως η Jackie Kennedy, o Clarke Gable και ο Winston Churchill. Εκεί έχουν γυριστεί και σκηνές από το Νονό. Έχει πάρει τη ονομασία της από την προηγούμενο ιδιοκτήτη τον μεγιστάνα των εφημερίδων William Randolph Heart. Η έπαυλη, πλέον ανήκει στην πολιτεία της Καλιφόρνια και ανοιχτή στο κοινό έναντι ενός μικρού αντιτίμου. Η αξία του Hearst Castle εκτιμάται στα 195 εκατ. δολάρια. 

Είναι ένα από τα πιο ακριβά σπίτια της πολυτελούς οικιστικής κοινότητας Yellowstone Club στη Μοντάνα. Το The Pinnacle ανήκει στον μεγιστάνα του real estate Tim Blixseth, ο οποίος είναι και συνιδρυτής του Yellowstone Club. Διαθέτει κελάρι κρασιών, θερμαινόμενα πατώματα και πολλές πισίνες. Η αξία του εκτιμάται στα 155 εκατ. δολάρια. 

Στο Kensington Gardens βρίσκονται τα σπίτια μερικών από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Το 18-19 Kensington Palace Gardens ανήκει στον Ινδό δισεκατομμυριούχο Lakshmi Mittal, ο οποίος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της ArcelorMittal, της μεγαλύτερης εταιρείας χάλυβα του κόσμου. Η έπαυλη επιφάνειας 1.473 τμ διαθέτει 12 υπνοδωμάτια, τουρκικά μπάνια και εσωτερική πισίνα. Η Mittal αγόρασε το ακίνητο έναντι 117 εκατ. δολαρίων. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:15

Ζελένσκι: Στις 24 Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει σχέδια για προεδρικές εκλογές και δημοψήφισμα για ειρηνευτική συμφωνία

17:02

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της ΡΑΑΕΥ και της ρουμανικής ANRE

16:54

Λειψυδρία στην Ελλάδα: Οι υποδομές και η τεχνολογία ως μέρος μιας βιώσιμης λύσης

16:53

Public για Γ. Γεράρδο: Συνέβαλε ουσιαστικά στη διαμόρφωση του σύγχρονου λιανεμπορίου στην Ελλάδα

16:44

Wall Street: Ανοδικές κινήσεις στον απόηχο της ισχυρής απασχόλησης - «Βουτιά» 27% της Mattel

16:40

Μαρινάκης: Η μάχη ενάντια στην παραπληροφόρηση είναι ιερή και πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί

16:26

Η Euroins ξεκινά συνεργασία με την Extra Assistance από 1 Φεβρουαρίου

16:20

Χατζηδάκης: Το Ελληνικό σε μικρογραφία θα θυμίζουν οι αναπλάσεις που θα γίνουν στον Ελαιώνα

16:07

ΗΠΑ: Η οικονομία πρόσθεσε 130.000 νέες θέσεις, υποχώρησε το ποσοστό ανεργίας

16:07

Ουκρανική επίθεση σε διυλιστήριο της Lukoil στο ρωσικό Βόλγκογκραντ

15:56

Πολωνία και Ιταλία δεν θα συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ

15:50

Μασούτης: Αναβαθμίζεται ο Θ. Γεροστεργιούδης - Αναλαμβάνει καθήκοντα CEO

15:40

Arctic Sentry: Το ΝΑΤΟ ξεκινά την αποστολή για την ενίσχυση της παρουσίας του στην Αρκτική

15:28

Alpha Bank: Γιατί υπάρχει στεγαστική κρίση στην Ελλάδα - «Χάλκινο» στην ΕΕ για κενές κατοικίες

15:25

Καφούνης: Το Εμπόριο «αιμορραγεί» με 5,8 δισ. μικροδέματα στην ΕΕ το 2025

15:10

Γενική Διευθύντρια ΠΟΕ: Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις - «Το status quo δεν αποτελεί επιλογή»

15:08

ΒΕΑ: Μόνιμη παθογένεια οι διακοπές ρεύματος – Απαιτούνται θεσμικές λύσεις τώρα

15:07

Ραντεβού κορυφής Τραμπ - Νετανιάχου: Γιατί η ατζέντα διευρύνεται, το μεγάλο διακύβευμα

14:48

Τσικνοπέμπτη: 13% ακριβότερα τα κρέατα - Τι προτιμούν οι καταναλωτές

14:47

Το Ευρωκοινοβούλιο εγκρίνει δέσμη δανείων στήριξης της Ουκρανίας ύψους 90 δισ. ευρώ

14:41

Παπαστεργίου: Η Τεχνητή Νοημοσύνη, στρατηγική ευκαιρία για την Ελλάδα

14:36

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

14:31

Microsoft: Για δεύτερη χρονιά κορυφαίος εργοδότης τεχνολογίας στην Ελλάδα

14:15

Παπαθανάσης: Δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί ούτε ένα ευρώ χωρίς να είναι σύννομο

14:15

ΗΠΑ: Ο επικεφαλής του Instagram θα κατεθέσει σε δικαστήριο για τον εθισμό των νέων

14:09

Ερντογάν: Θέλουμε ειρήνη και ασφάλεια για εμάς, τους γείτονές μας και όλες τις αδελφές χώρες

14:02

Freedom Holding: Στα 1,7 δισ. δολάρια τα έσοδα στο 9μηνο

13:58

Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν θα παραβιάσει τα όρια της πυρηνικής συνθήκης αν δεν το κάνουν ούτε οι ΗΠΑ

13:44

ΗΠΑ: Απορρίφθηκαν οι κατηγορίες Τραμπ για φυλακίσεις Δημοκρατικών

13:44

Πεζεσκιάν: Δεν θα υποχωρήσουμε στις υπερβολικές απαιτήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider