Τα 10 πιο ακριβά σπίτια του κόσμου 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 πιο ακριβά σπίτια του κόσμου 

Από επαύλεις του 19ου αιώνα στη Γαλλική Ριβιέρα, έως και σύγχρονους πύργους στην Ινδία, αυτά είναι τα πιο ακριβά σπίτια του κόσμου:

Με περισσότερα από 19 αίθουσες συνεδριάσεων, 188 δωμάτια προσωπικού, 78 μπάνια, 92 γραφεία, 52 βασιλικές σουίτες και συνολικά 775 δώματα το Buckingham Palace είναι το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο. Αγοράστηκε αρχικά το 1761 από τον Γεώργιο τον 3ο και ανακατασκευάστηκε ως παλάτι το 1820 από τον υιό του, Γεώργιο τον 4ο. 

Η Antillia είναι ένα μοναδικό σύγχρονο μνημείο στην μεγαλοπρέπεια που χτίστηκε από τον πιο πλούσιο άνθρωπο της Ινδίας, τον Mukesh Ambani. Ο ουρανοξύστης διαθέτει 27 ορόφους, οι έξι εκ των οποίων χρησιμοποιούνται ως θέσεις στάθμευσης. Έχει έξι ελικοδρόμια και μια αίθουσα χορού που καλύπτει έναν ολόκληρο όροφο. H αξία του ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια. 

Η Villa Lepolda κατασκευάστηκε το 1902 για λογαριασμό του Βασιλιά του Βελγίου Λεοπόλδου του Δεύτερου. Εκεί γυρίστηκαν και πολλές σκηνές της ταινίας To Catch a Thief του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Η έπαυλη που πλέον ανήκει στη Βραζιλιάνα δισεκατομμυριούχο και φιλάνθρωπο Lily Sarfa διαθέτει ελικοδρόμιο, ξενώνα, πισίνα και εξωτερική κουζίνα. Η αξία της εκτιμάται στα 750 εκατ. δολάρια. 

Κατασκευασμένη το 1830 για τον Βασιλιά του Βελγίου η Villa Les Cèdres επιφάνειας 1.800 τμ διαθέτει 14 υπνοδωμάτια, μια μεγάλη πισίνα και μια τεράστια βιβλιοθήκη με 3.000 βιβλία. Έχει ακόμη το δικό της παρεκκλήσι και κήπους. Είναι γεμάτο με έργα τέχνης όπως ένα άγαλμα της Αθηνάς και πολλά πορτραίτα το 19ου αιώνα. Η αξία της εκτιμάται στα 410 εκατ. δολάρια.

Το ρετιρέ πέντε ορόφων του πύργου Tour Odeon στο Μονακό θεωρείται μια από τις πιο πολυτελείς κατοικίες της Μεσογείου. Προσφέρει καταπληκτική θέα της ακτογραμμής του Μονακό και στα 3.550 τμ επιφάνειας που καλύπτει διαθέτει πισίνες και δωμάτια με εντυπωσιακό σχεδιασμό. Η αξία του εκτιμάται στα 335 εκατ. δολάρια. 

Η έπαυλη Fairfield Pond ανήκει στον Ira Rennert, ιδιοκτήτη του ομίλου Renco και θεωρείται η πιο ακριβή ιδιοκτήσια στις ΗΠΑ. Το σπίτι διαθέτει 29 υπνοδωμάτια, 39 μπάνια και πολλές πισίνες. Ακόμη έχει γήπεδα σκουός, μπάσκετ, τένις και εγκαταστάσεις μπόουλινγκ. Η αξία του εκτιμάται στα 248,5 εκατ. δολάρια. 

Το σπίτι που έχτισε το 2004 ο συνιδρυτής της Oracle, Larry Ellison είναι εμπνευσμένο από μια ένα ιαπωνικό αυτοκρατορικό παλάτι του 16ου αιώνα. Διαθέτει 10 κτήρια, μια τεχνητή λίμνη και ένα χαμάμ. Η αξία του Ellison Estate εκτιμάται στα 200 εκατ. δολάρια. 

Η έπαυλη που βρίσκεται στην Καλιφόρνια στέγασε ανά καιρούς πολλές διάσημες προσωπικότητες όπως η Jackie Kennedy, o Clarke Gable και ο Winston Churchill. Εκεί έχουν γυριστεί και σκηνές από το Νονό. Έχει πάρει τη ονομασία της από την προηγούμενο ιδιοκτήτη τον μεγιστάνα των εφημερίδων William Randolph Heart. Η έπαυλη, πλέον ανήκει στην πολιτεία της Καλιφόρνια και ανοιχτή στο κοινό έναντι ενός μικρού αντιτίμου. Η αξία του Hearst Castle εκτιμάται στα 195 εκατ. δολάρια. 

Είναι ένα από τα πιο ακριβά σπίτια της πολυτελούς οικιστικής κοινότητας Yellowstone Club στη Μοντάνα. Το The Pinnacle ανήκει στον μεγιστάνα του real estate Tim Blixseth, ο οποίος είναι και συνιδρυτής του Yellowstone Club. Διαθέτει κελάρι κρασιών, θερμαινόμενα πατώματα και πολλές πισίνες. Η αξία του εκτιμάται στα 155 εκατ. δολάρια. 

Στο Kensington Gardens βρίσκονται τα σπίτια μερικών από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Το 18-19 Kensington Palace Gardens ανήκει στον Ινδό δισεκατομμυριούχο Lakshmi Mittal, ο οποίος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της ArcelorMittal, της μεγαλύτερης εταιρείας χάλυβα του κόσμου. Η έπαυλη επιφάνειας 1.473 τμ διαθέτει 12 υπνοδωμάτια, τουρκικά μπάνια και εσωτερική πισίνα. Η Mittal αγόρασε το ακίνητο έναντι 117 εκατ. δολαρίων. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:31

H Πειραιώς δημιουργεί ψηφιακή αγορά για τους Έλληνες αγρότες

11:30

Θεσσαλονίκη: Πτώση τζίρου για την πλειονότητα των επιχειρήσεων στις χειμερινές εκπτώσεις

11:26

ΙΑΕΑ: Καμία ένδειξη ότι επλήγησαν πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν

11:20

Alpha Finance - AXIA Research: Τι σημαίνει για το ΧΑ ο πόλεμος του Ιράν - Ποιες είναι οι πιο «θωρακισμένες» μετοχές

11:09

Νέα σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας για τις εξελίξεις στην περιοχή της Μ. Ανατολής

11:03

Drone χτύπησε ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της Saudi Aramco

11:02

HOTREC-EFFAT: Τομή η νομοθετική πράξη της ΕΕ για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

10:46

«Βουτιά» 4% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

10:43

Ευρωαγορές: Η Μέση Ανατολή «βάφει» κόκκινα τα ταμπλό - Πτώση άνω του 2% ο DAX

10:18

Τουρκία - Ιράν: Προσωρινή αναστολή διελεύσεων στα χερσαία σύνορα - Κανονικά το εμπόριο

10:15

Τουρκία: Πενθήμερη αναστολή short selling μετά από βουτιά 5,32% στο Χρηματιστήριο

10:13

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους επικεφαλής πρεσβειών και προξενείων σε Ιράν και Μέση Ανατολή

10:10

Tο φθινόπωρο του 2026 σε πλήρη λειτουργία ο Δαίδαλος

10:05

Αλλάζουν όλα στη λειτουργία των λαϊκών αγορών

09:59

Νηπιαγωγεία και Δημοτικά 2026-2027: Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές

09:58

ΕΒΕΠ για Μέση Ανατολή: Πληθώρα σοβαρών και πολυεπίπεδων οικονομικών επιπτώσεων

09:53

Μπρατάκος: «Σταθερότητα και στρατηγική θέση της Ελλάδας σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον»

09:38

Άλμα για το πετρέλαιο: Κίνδυνος εκτίναξης στις τιμές βενζίνης και θέρμανσης - Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά

09:21

Πετρέλαιο: Εκτοξεύτηκε έως 13% το Brent - Ανησυχία για τα Στενά του Ορμούζ

09:12

Κλείνουν τα χρηματιστήρια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Δευτέρα και Τρίτη

08:56

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή: Σε εξέλιξη τα αντίποινα του Ιράν, συνετρίβησαν μαχητικά των ΗΠΑ στο Κουβέιτ

08:55

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Η Ελβετία ζητεί επιστροφή «στη διπλωματία»

08:52

Η αμύθητη περιουσία της Rihanna - Επιστρέφει στη μουσική;

08:27

Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος δεν μετέχει σε στρατιωτική επιχείρηση - Drone έπληξε τη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι

08:25

Βραχυχρόνιες Μισθώσεις: Οι αυστηρότεροι κανόνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η στεγαστική κρίση

08:21

Η αμήχανη προειδοποίηση, οι κίνδυνοι και η ανάγκη

08:15

Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο έτοιμες για «αναλογικές αμυντικές ενέργειες» έναντι του Ιράν

08:12

Στενά του Ορμούζ και πόλεμος: Πόσο αντέχει η ελληνική ναυτιλία;

07:57

Όλα τα μάτια στο Ιράν κι ο Ερντογάν εκτός - Νέο αίμα στο Μαξίμου - Χωρίς Καρυστιανού φέτος τα Τέμπη

07:52

Οι πρώτες αντιδράσεις της Ευρώπης στην κρίση της Μέσης Ανατολής

gazzetta
gazzetta reader insider insider