Τα 10 πιο ακριβά σπίτια του κόσμου 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 πιο ακριβά σπίτια του κόσμου 

Από επαύλεις του 19ου αιώνα στη Γαλλική Ριβιέρα, έως και σύγχρονους πύργους στην Ινδία, αυτά είναι τα πιο ακριβά σπίτια του κόσμου:

Με περισσότερα από 19 αίθουσες συνεδριάσεων, 188 δωμάτια προσωπικού, 78 μπάνια, 92 γραφεία, 52 βασιλικές σουίτες και συνολικά 775 δώματα το Buckingham Palace είναι το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο. Αγοράστηκε αρχικά το 1761 από τον Γεώργιο τον 3ο και ανακατασκευάστηκε ως παλάτι το 1820 από τον υιό του, Γεώργιο τον 4ο. 

Η Antillia είναι ένα μοναδικό σύγχρονο μνημείο στην μεγαλοπρέπεια που χτίστηκε από τον πιο πλούσιο άνθρωπο της Ινδίας, τον Mukesh Ambani. Ο ουρανοξύστης διαθέτει 27 ορόφους, οι έξι εκ των οποίων χρησιμοποιούνται ως θέσεις στάθμευσης. Έχει έξι ελικοδρόμια και μια αίθουσα χορού που καλύπτει έναν ολόκληρο όροφο. H αξία του ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια. 

Η Villa Lepolda κατασκευάστηκε το 1902 για λογαριασμό του Βασιλιά του Βελγίου Λεοπόλδου του Δεύτερου. Εκεί γυρίστηκαν και πολλές σκηνές της ταινίας To Catch a Thief του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Η έπαυλη που πλέον ανήκει στη Βραζιλιάνα δισεκατομμυριούχο και φιλάνθρωπο Lily Sarfa διαθέτει ελικοδρόμιο, ξενώνα, πισίνα και εξωτερική κουζίνα. Η αξία της εκτιμάται στα 750 εκατ. δολάρια. 

Κατασκευασμένη το 1830 για τον Βασιλιά του Βελγίου η Villa Les Cèdres επιφάνειας 1.800 τμ διαθέτει 14 υπνοδωμάτια, μια μεγάλη πισίνα και μια τεράστια βιβλιοθήκη με 3.000 βιβλία. Έχει ακόμη το δικό της παρεκκλήσι και κήπους. Είναι γεμάτο με έργα τέχνης όπως ένα άγαλμα της Αθηνάς και πολλά πορτραίτα το 19ου αιώνα. Η αξία της εκτιμάται στα 410 εκατ. δολάρια.

Το ρετιρέ πέντε ορόφων του πύργου Tour Odeon στο Μονακό θεωρείται μια από τις πιο πολυτελείς κατοικίες της Μεσογείου. Προσφέρει καταπληκτική θέα της ακτογραμμής του Μονακό και στα 3.550 τμ επιφάνειας που καλύπτει διαθέτει πισίνες και δωμάτια με εντυπωσιακό σχεδιασμό. Η αξία του εκτιμάται στα 335 εκατ. δολάρια. 

Η έπαυλη Fairfield Pond ανήκει στον Ira Rennert, ιδιοκτήτη του ομίλου Renco και θεωρείται η πιο ακριβή ιδιοκτήσια στις ΗΠΑ. Το σπίτι διαθέτει 29 υπνοδωμάτια, 39 μπάνια και πολλές πισίνες. Ακόμη έχει γήπεδα σκουός, μπάσκετ, τένις και εγκαταστάσεις μπόουλινγκ. Η αξία του εκτιμάται στα 248,5 εκατ. δολάρια. 

Το σπίτι που έχτισε το 2004 ο συνιδρυτής της Oracle, Larry Ellison είναι εμπνευσμένο από μια ένα ιαπωνικό αυτοκρατορικό παλάτι του 16ου αιώνα. Διαθέτει 10 κτήρια, μια τεχνητή λίμνη και ένα χαμάμ. Η αξία του Ellison Estate εκτιμάται στα 200 εκατ. δολάρια. 

Η έπαυλη που βρίσκεται στην Καλιφόρνια στέγασε ανά καιρούς πολλές διάσημες προσωπικότητες όπως η Jackie Kennedy, o Clarke Gable και ο Winston Churchill. Εκεί έχουν γυριστεί και σκηνές από το Νονό. Έχει πάρει τη ονομασία της από την προηγούμενο ιδιοκτήτη τον μεγιστάνα των εφημερίδων William Randolph Heart. Η έπαυλη, πλέον ανήκει στην πολιτεία της Καλιφόρνια και ανοιχτή στο κοινό έναντι ενός μικρού αντιτίμου. Η αξία του Hearst Castle εκτιμάται στα 195 εκατ. δολάρια. 

Είναι ένα από τα πιο ακριβά σπίτια της πολυτελούς οικιστικής κοινότητας Yellowstone Club στη Μοντάνα. Το The Pinnacle ανήκει στον μεγιστάνα του real estate Tim Blixseth, ο οποίος είναι και συνιδρυτής του Yellowstone Club. Διαθέτει κελάρι κρασιών, θερμαινόμενα πατώματα και πολλές πισίνες. Η αξία του εκτιμάται στα 155 εκατ. δολάρια. 

Στο Kensington Gardens βρίσκονται τα σπίτια μερικών από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Το 18-19 Kensington Palace Gardens ανήκει στον Ινδό δισεκατομμυριούχο Lakshmi Mittal, ο οποίος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της ArcelorMittal, της μεγαλύτερης εταιρείας χάλυβα του κόσμου. Η έπαυλη επιφάνειας 1.473 τμ διαθέτει 12 υπνοδωμάτια, τουρκικά μπάνια και εσωτερική πισίνα. Η Mittal αγόρασε το ακίνητο έναντι 117 εκατ. δολαρίων. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Τρία εμβληματικά μνημεία της Ηπείρου αποκαταστάθηκαν από το ΥΠΠΟ και αποδόθηκαν από τον ΠτΔ στην τοπική κοινωνία

23:37

Καζακστάν: Ο τερματικός σταθμού πετρελαίου της Κοινοπραξίας Αγωγού της Κασπίας λειτουργεί κανονικά έπειτα από επίθεση με drones

23:15

Συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στην Καστοριά

22:46

Χαρακόπουλος: Με πίστη στις δυνάμεις μας, κοιτάμε μπροστά

22:18

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 19χρονος για παράνομη μεταφορά τριών αλλοδαπών

21:47

Πατούλης: Ο ΙΣΑ συνεχίζει την πορεία ψηφιακού εκσυγχρονισμού

21:18

Δυτική Ελλάδα: Αυξήθηκαν οι παραβάτες οδηγοί που εμπόδιζαν την ελεύθερη κίνηση των ατόμων με αναπηρίες

20:59

Ο Νίκος Παππάς νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

20:48

Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε ιρανική επίθεση στην Ιορδανία, ένας αγνοείται

20:39

Μοτζταμπά Χαμενεΐ: Το μέτωπο της αντίστασης θα δώσει αξέχαστα μαθήματα στις ΗΠΑ

20:30

Ουγγαρία: Ο πρόεδρος Σούλιοκ υπέγραψε τη συνταγματική μεταρρύθμιση με την οποία τερματίζεται η θητεία του

20:19

Μποτσουάνα: Ανησυχητικά υψηλός αριθμός νέων ανδρών στρατολογήθηκαν από τη Ρωσία για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

20:09

Ισραήλ: Ο στρατός έπληξε έναν πυρήνα της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

20:01

Μουντιάλ 2026: Η FIFA εντόπισε 7 εκατομμύρια υβριστικά σχόλια κατά παικτών και μελών ομάδων

19:30

Το πρώτο «ομοσπονδιακό» βήμα της ΕΕ για την Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων

19:23

Γαλλία: Ο δήμος του Παρισιού διπλασίασε τον φόρο επί των κενών κατοικιών - Ελπίζει να μπουν στην αγορά 20.000 σπίτια

19:15

Ολλανδία: Εκκενώθηκε συνοικία στη Χάγη, αφού εντοπίστηκε ένα εργαστήριο παρασκευής συνθετικών ναρκωτικών

19:08

Οι χώρες του Κόλπου αποκαλούν «εγκλήματα πολέμου» τις ιρανικές επιθέσεις σε πολιτικές υποδομές

18:59

Ιράν: «Θάνατος στους ξεπουλημένους» - Οι σκληροπυρηνικοί απειλούν τους μετριοπαθείς

18:17

Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια

17:55

Κυψέλη: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας σε προχωρημένη σήψη μέσα σε βαλίτσα

17:50

Καναδας: Ο στρατός ετοιμάζεται να εκκενώσει κοινότητα του Οντάριο καθώς ο καπνός από τις πυρκαγιές «πνίγει« τις ΗΠΑ

17:39

Πυροσβεστική: Τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς από πρόθεση σε Αττική και Ηράκλειο Κρήτης

17:35

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ- Kίνα: Αντεπίθεση στην τεχνητή νοημοσύνη και η μάχη για τους κανόνες της νέας εποχής

17:09

Συνελήφθη 68χρονος με πάνω από 55 κιλά κάνναβης σε ΙΧ αυτοκίνητο στη Φλώρινα

17:00

Ρεύμα: Τα «μπλε» τιμολόγια τις προτιμήσεις των καταναλωτών – Τι δείχνουν τα στοιχεία για το πρώτο τετράμηνο του έτους

16:54

Telecom Italia: Το Διοικητικό Συμβούλιο στηρίζει την πρόταση εξαγοράς από την Poste Italiane

16:28

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Επισκοπή Εύβοίας

15:48

Γερμανία: Ο Γενς Σπαν υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των CDU/CSU

15:43

Γκάνος (Alpha Real Estate Services): Οι τέσσερις παράγοντες που στηρίζουν την ελληνική αγορά ακινήτων


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider