Τα 10 πιο ακριβά σπίτια του κόσμου 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 πιο ακριβά σπίτια του κόσμου 

Από επαύλεις του 19ου αιώνα στη Γαλλική Ριβιέρα, έως και σύγχρονους πύργους στην Ινδία, αυτά είναι τα πιο ακριβά σπίτια του κόσμου:

Με περισσότερα από 19 αίθουσες συνεδριάσεων, 188 δωμάτια προσωπικού, 78 μπάνια, 92 γραφεία, 52 βασιλικές σουίτες και συνολικά 775 δώματα το Buckingham Palace είναι το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο. Αγοράστηκε αρχικά το 1761 από τον Γεώργιο τον 3ο και ανακατασκευάστηκε ως παλάτι το 1820 από τον υιό του, Γεώργιο τον 4ο. 

Η Antillia είναι ένα μοναδικό σύγχρονο μνημείο στην μεγαλοπρέπεια που χτίστηκε από τον πιο πλούσιο άνθρωπο της Ινδίας, τον Mukesh Ambani. Ο ουρανοξύστης διαθέτει 27 ορόφους, οι έξι εκ των οποίων χρησιμοποιούνται ως θέσεις στάθμευσης. Έχει έξι ελικοδρόμια και μια αίθουσα χορού που καλύπτει έναν ολόκληρο όροφο. H αξία του ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια. 

Η Villa Lepolda κατασκευάστηκε το 1902 για λογαριασμό του Βασιλιά του Βελγίου Λεοπόλδου του Δεύτερου. Εκεί γυρίστηκαν και πολλές σκηνές της ταινίας To Catch a Thief του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Η έπαυλη που πλέον ανήκει στη Βραζιλιάνα δισεκατομμυριούχο και φιλάνθρωπο Lily Sarfa διαθέτει ελικοδρόμιο, ξενώνα, πισίνα και εξωτερική κουζίνα. Η αξία της εκτιμάται στα 750 εκατ. δολάρια. 

Κατασκευασμένη το 1830 για τον Βασιλιά του Βελγίου η Villa Les Cèdres επιφάνειας 1.800 τμ διαθέτει 14 υπνοδωμάτια, μια μεγάλη πισίνα και μια τεράστια βιβλιοθήκη με 3.000 βιβλία. Έχει ακόμη το δικό της παρεκκλήσι και κήπους. Είναι γεμάτο με έργα τέχνης όπως ένα άγαλμα της Αθηνάς και πολλά πορτραίτα το 19ου αιώνα. Η αξία της εκτιμάται στα 410 εκατ. δολάρια.

Το ρετιρέ πέντε ορόφων του πύργου Tour Odeon στο Μονακό θεωρείται μια από τις πιο πολυτελείς κατοικίες της Μεσογείου. Προσφέρει καταπληκτική θέα της ακτογραμμής του Μονακό και στα 3.550 τμ επιφάνειας που καλύπτει διαθέτει πισίνες και δωμάτια με εντυπωσιακό σχεδιασμό. Η αξία του εκτιμάται στα 335 εκατ. δολάρια. 

Η έπαυλη Fairfield Pond ανήκει στον Ira Rennert, ιδιοκτήτη του ομίλου Renco και θεωρείται η πιο ακριβή ιδιοκτήσια στις ΗΠΑ. Το σπίτι διαθέτει 29 υπνοδωμάτια, 39 μπάνια και πολλές πισίνες. Ακόμη έχει γήπεδα σκουός, μπάσκετ, τένις και εγκαταστάσεις μπόουλινγκ. Η αξία του εκτιμάται στα 248,5 εκατ. δολάρια. 

Το σπίτι που έχτισε το 2004 ο συνιδρυτής της Oracle, Larry Ellison είναι εμπνευσμένο από μια ένα ιαπωνικό αυτοκρατορικό παλάτι του 16ου αιώνα. Διαθέτει 10 κτήρια, μια τεχνητή λίμνη και ένα χαμάμ. Η αξία του Ellison Estate εκτιμάται στα 200 εκατ. δολάρια. 

Η έπαυλη που βρίσκεται στην Καλιφόρνια στέγασε ανά καιρούς πολλές διάσημες προσωπικότητες όπως η Jackie Kennedy, o Clarke Gable και ο Winston Churchill. Εκεί έχουν γυριστεί και σκηνές από το Νονό. Έχει πάρει τη ονομασία της από την προηγούμενο ιδιοκτήτη τον μεγιστάνα των εφημερίδων William Randolph Heart. Η έπαυλη, πλέον ανήκει στην πολιτεία της Καλιφόρνια και ανοιχτή στο κοινό έναντι ενός μικρού αντιτίμου. Η αξία του Hearst Castle εκτιμάται στα 195 εκατ. δολάρια. 

Είναι ένα από τα πιο ακριβά σπίτια της πολυτελούς οικιστικής κοινότητας Yellowstone Club στη Μοντάνα. Το The Pinnacle ανήκει στον μεγιστάνα του real estate Tim Blixseth, ο οποίος είναι και συνιδρυτής του Yellowstone Club. Διαθέτει κελάρι κρασιών, θερμαινόμενα πατώματα και πολλές πισίνες. Η αξία του εκτιμάται στα 155 εκατ. δολάρια. 

Στο Kensington Gardens βρίσκονται τα σπίτια μερικών από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Το 18-19 Kensington Palace Gardens ανήκει στον Ινδό δισεκατομμυριούχο Lakshmi Mittal, ο οποίος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της ArcelorMittal, της μεγαλύτερης εταιρείας χάλυβα του κόσμου. Η έπαυλη επιφάνειας 1.473 τμ διαθέτει 12 υπνοδωμάτια, τουρκικά μπάνια και εσωτερική πισίνα. Η Mittal αγόρασε το ακίνητο έναντι 117 εκατ. δολαρίων. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:30

Χατζηδάκης για εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup: Mεγάλη επιτυχία πάνω από όλα για την Ελλάδα

18:25

Intralot: Τρεις αγορές μετοχών από την PE Sub του Soohyung Kim

18:19

Πρόεδρος του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

18:19

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας: Τρεις προτάσεις για το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030

18:14

ΧΑ: Συνεχίζεται το «κρυφτούλι» με τις 2.100 μονάδες - Κοντά στα υψηλά ημέρας το κλείσιμο του ΓΔ

18:13

Αύξηση της ιατρικής αμοιβής κατά 30% ανακοίνωσε ο Ά. Γεωργιάδης

18:06

Τσίπρας: Έχουν δίκιο οι αγρότες που εξεγείρονται

18:06

Φραστική επίθεση Κωνσταντοπούλου στη Συρεγγέλα στην Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ

18:03

Τράπεζα Πειραιώς: Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

17:55

Κυρανάκης: Το τρένο θα φτάσει στην Πάτρα – Ανάπλαση με τραμ στην παραλία, υπογειοποίηση για τα εμπορευματικά

17:50

Βαν Πέτεγκεμ για ρωσικά assets: Ελπίζω να υπάρξει συμφωνία στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

17:47

Βλαχόπουλος: Στην πρώτη γραμμή των «πράσινων» χρηματοδοτήσεων η Πειραιώς

17:47

Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου: Τη συμμετοχή στην ΑΜΚ της KXXK Investments Limited ενέκρινε η έκτακτη γ.σ.

17:44

Ουκρανία: Η Ρωσία υποστηρίζει ότι κατέλαβε το Σιβέρσκ, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ

17:40

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πάγια υποχρέωσή μας η ενημέρωση των κομμάτων και των θεσμών

17:37

ΕΟΔΥ: 104 νέες εισαγωγές και 7 θάνατοι από Covid19 - Δύο νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης

17:34

Ουκρανικά drones έπληξαν δύο χημικά εργοστάσια στη Ρωσία

17:28

Η Ελλάδα δημιουργεί τον δικό της στόλο μικροδορυφόρων

17:25

Πώς μπορούν οι αγρότες να κάνουν διορθώσεις - ενστάσεις για τις επιδοτήσεις

17:16

Ντομπρόβσκις: Ελπίδα για συμφωνία με Βέλγιο πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τα δεσμευμένα ρωσικά assets

17:09

Χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός από ελίν - Τι κερδίζουν οι τυχεροί

17:09

Euroxx: Διαψεύδει δημοσιεύματα περί εξαγοράς από πιστωτικό ίδρυμα

17:03

ΑΑΔΕ: Συνάντηση Πιτσιλή με την Επίτροπο Φορολογίας Ν. Υόρκης

16:59

Imperial Brands Hellas: Η Αναστασία Καψάλη νέα Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων

16:53

Wall Street: Η «βουτιά» 14% της Oracle πιέζει S&P 500 και Nasdaq

16:50

Το 74% των πολιτών θεωρούν ότι η χώρα τους έχει επωφεληθεί από την προσχώρηση στην ΕΕ

16:46

Ευρωβαρόμετρο: Οι ψηφιακές δεξιότητες να συμπεριληφθούν σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης

16:42

Boυλή: Αποφασίστηκε άρση ασυλίας για τον Αθανάσιο Καββαδά

16:39

Τσιάρας: Μονόδρομος η εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ και η μετάβαση στην ΑΑΔΕ

16:33

Προεδρία Eurogroup: Σε λίγη ώρα το αποτέλεσμα - Τον Πιερρακάκη στηρίζει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

gazzetta
gazzetta reader insider insider