Τα 10 πιο ακριβά σπίτια του κόσμου 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 πιο ακριβά σπίτια του κόσμου 

Από επαύλεις του 19ου αιώνα στη Γαλλική Ριβιέρα, έως και σύγχρονους πύργους στην Ινδία, αυτά είναι τα πιο ακριβά σπίτια του κόσμου:

Με περισσότερα από 19 αίθουσες συνεδριάσεων, 188 δωμάτια προσωπικού, 78 μπάνια, 92 γραφεία, 52 βασιλικές σουίτες και συνολικά 775 δώματα το Buckingham Palace είναι το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο. Αγοράστηκε αρχικά το 1761 από τον Γεώργιο τον 3ο και ανακατασκευάστηκε ως παλάτι το 1820 από τον υιό του, Γεώργιο τον 4ο. 

Η Antillia είναι ένα μοναδικό σύγχρονο μνημείο στην μεγαλοπρέπεια που χτίστηκε από τον πιο πλούσιο άνθρωπο της Ινδίας, τον Mukesh Ambani. Ο ουρανοξύστης διαθέτει 27 ορόφους, οι έξι εκ των οποίων χρησιμοποιούνται ως θέσεις στάθμευσης. Έχει έξι ελικοδρόμια και μια αίθουσα χορού που καλύπτει έναν ολόκληρο όροφο. H αξία του ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια. 

Η Villa Lepolda κατασκευάστηκε το 1902 για λογαριασμό του Βασιλιά του Βελγίου Λεοπόλδου του Δεύτερου. Εκεί γυρίστηκαν και πολλές σκηνές της ταινίας To Catch a Thief του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Η έπαυλη που πλέον ανήκει στη Βραζιλιάνα δισεκατομμυριούχο και φιλάνθρωπο Lily Sarfa διαθέτει ελικοδρόμιο, ξενώνα, πισίνα και εξωτερική κουζίνα. Η αξία της εκτιμάται στα 750 εκατ. δολάρια. 

Κατασκευασμένη το 1830 για τον Βασιλιά του Βελγίου η Villa Les Cèdres επιφάνειας 1.800 τμ διαθέτει 14 υπνοδωμάτια, μια μεγάλη πισίνα και μια τεράστια βιβλιοθήκη με 3.000 βιβλία. Έχει ακόμη το δικό της παρεκκλήσι και κήπους. Είναι γεμάτο με έργα τέχνης όπως ένα άγαλμα της Αθηνάς και πολλά πορτραίτα το 19ου αιώνα. Η αξία της εκτιμάται στα 410 εκατ. δολάρια.

Το ρετιρέ πέντε ορόφων του πύργου Tour Odeon στο Μονακό θεωρείται μια από τις πιο πολυτελείς κατοικίες της Μεσογείου. Προσφέρει καταπληκτική θέα της ακτογραμμής του Μονακό και στα 3.550 τμ επιφάνειας που καλύπτει διαθέτει πισίνες και δωμάτια με εντυπωσιακό σχεδιασμό. Η αξία του εκτιμάται στα 335 εκατ. δολάρια. 

Η έπαυλη Fairfield Pond ανήκει στον Ira Rennert, ιδιοκτήτη του ομίλου Renco και θεωρείται η πιο ακριβή ιδιοκτήσια στις ΗΠΑ. Το σπίτι διαθέτει 29 υπνοδωμάτια, 39 μπάνια και πολλές πισίνες. Ακόμη έχει γήπεδα σκουός, μπάσκετ, τένις και εγκαταστάσεις μπόουλινγκ. Η αξία του εκτιμάται στα 248,5 εκατ. δολάρια. 

Το σπίτι που έχτισε το 2004 ο συνιδρυτής της Oracle, Larry Ellison είναι εμπνευσμένο από μια ένα ιαπωνικό αυτοκρατορικό παλάτι του 16ου αιώνα. Διαθέτει 10 κτήρια, μια τεχνητή λίμνη και ένα χαμάμ. Η αξία του Ellison Estate εκτιμάται στα 200 εκατ. δολάρια. 

Η έπαυλη που βρίσκεται στην Καλιφόρνια στέγασε ανά καιρούς πολλές διάσημες προσωπικότητες όπως η Jackie Kennedy, o Clarke Gable και ο Winston Churchill. Εκεί έχουν γυριστεί και σκηνές από το Νονό. Έχει πάρει τη ονομασία της από την προηγούμενο ιδιοκτήτη τον μεγιστάνα των εφημερίδων William Randolph Heart. Η έπαυλη, πλέον ανήκει στην πολιτεία της Καλιφόρνια και ανοιχτή στο κοινό έναντι ενός μικρού αντιτίμου. Η αξία του Hearst Castle εκτιμάται στα 195 εκατ. δολάρια. 

Είναι ένα από τα πιο ακριβά σπίτια της πολυτελούς οικιστικής κοινότητας Yellowstone Club στη Μοντάνα. Το The Pinnacle ανήκει στον μεγιστάνα του real estate Tim Blixseth, ο οποίος είναι και συνιδρυτής του Yellowstone Club. Διαθέτει κελάρι κρασιών, θερμαινόμενα πατώματα και πολλές πισίνες. Η αξία του εκτιμάται στα 155 εκατ. δολάρια. 

Στο Kensington Gardens βρίσκονται τα σπίτια μερικών από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Το 18-19 Kensington Palace Gardens ανήκει στον Ινδό δισεκατομμυριούχο Lakshmi Mittal, ο οποίος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της ArcelorMittal, της μεγαλύτερης εταιρείας χάλυβα του κόσμου. Η έπαυλη επιφάνειας 1.473 τμ διαθέτει 12 υπνοδωμάτια, τουρκικά μπάνια και εσωτερική πισίνα. Η Mittal αγόρασε το ακίνητο έναντι 117 εκατ. δολαρίων. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:24

Τα φάρμακα για την απώλεια βάρους βοηθούν στην αντιμετώπιση της επεισοδιακής υπερφαγίας

13:20

Posidonia Project: Μια νέα εποχή για την προστασία των λιβαδιών Ποσειδωνίας στην Ελλάδα

13:20

Η Airbus προβλέπει διπλασιασμό εσόδων έως το 2029

13:17

Στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης η μελέτη για την απολογιστική ανάλυση δεδομένων της πλατφόρμας e-Καταναλωτής

13:15

ΔΕΔΔΗΕ: Τα 6 νέα έργα του Horizon Europe που ενισχύουν την παρουσία του στην ευρωπαϊκή έρευνα και καινοτομία

13:14

Γερμανία: Όχι στο «τείχος πυρός» προς AfD από τον πρωθυπουργό της Σαξονίας

13:11

Ουκρανία: Οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν ανακαταλάβει 700 τετρ. χλμ. εδαφών μέσα στο 2026

13:10

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Κυρ. Μητσοτάκης άναψε τα προεκλογικά πυροτεχνήματα

13:08

Γαλλία: Υπουργός παραιτήθηκε μετά την έγκριση νομοσχεδίου που ανοίγει τον δρόμο σε αμφιλεγόμενα παρασιτοκτόνα

13:07

ΟΔΔΗΧ: Στο 2,32% η απόδοση από τη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων 400 εκατ. ευρώ

13:01

MASTER MIND: Ποτέ η συγκέντρωση, η μνήμη και η πνευματική απόδοση δεν ήταν τόσο άμεσες και εξελιγμένες. Τώρα σε εξελιγμένο spray από τα Freeze Vitamins!

12:59

ΟΠΕΚΕΠΕ: Εντός του φθινοπώρου οι δίκες των τεσσάρων κατηγορούμενων βουλευτών

12:58

Πειραιάς: Συναγερμός για διαρροή αερίου σε βενζινάδικο - Εκκενώθηκαν πολυκατοικίες

12:49

Αύξηση 2,8% στις αφίξεις σε τουριστικά καταλύματα το 2025

12:37

Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου λόγω των σημερινών υψηλών θερμοκρασιών

12:36

Το σπίτι που γεννήθηκε ο Χίτλερ έγινε αστυνομικό τμήμα

12:33

Alpha Bank: Περιοδεία Ψάλτη στην Κ. Μακεδονία - Επιχειρηματικότητα και παιδεία στο επίκεντρο

12:32

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Κορυφώνεται ο καύσωνας - Θερμοκρασίες ως 43°C αλλά και καταιγίδες

12:28

Μαρινάκης: «Πρωθυπουργούς εκλέγουν οι πολίτες, όχι όσοι επεξεργάζονται σενάρια σε γραφεία»

12:07

Βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος μεταξύ των CEOs στο β' τρίμηνο του 2026

12:02

Χατζηδάκης για την αγορά καυσίμων: «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια»

11:57

ΔΝΤ: Ανθεκτική η γαλλική οικονομία, αλλά οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή επιβαρύνουν τον πληθωρισμό

11:53

Banco Santander: Κέρδη 3,52 δισ. ευρώ το β' τρίμηνο

11:46

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Βασίλης Κόκκαλης

11:32

Σε δημόσια διαβούλευση νέα Τεχνική Οδηγία ΤΕΕ για λιθόστρωτα μονοπάτια σε ορεινή και νησιωτική Ελλάδα

11:24

Οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, αλλά περνούν πολλά χρόνια με προβλήματα υγείας - Τα στοιχεία για την Ελλάδα

11:19

Ο νεοδιορισμένος Μπέρναμ δεσμεύεται να επιβάλει πλαφόν στην τιμή του εισιτηρίου λεωφορείου

11:18

Ράλι άνω του 4% για το πετρέλαιο μετά τα νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

11:14

Χρηματιστήριο: Εναλλαγές προσήμου εκατέρωθεν των 2.500 μονάδων

11:08

Μικτές τάσεις στις ευρωαγορές


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider