Γεωργιάδης: Ανάπτυξη στην περιφέρεια χωρίς αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας δεν γίνεται

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Ανάπτυξη στην περιφέρεια χωρίς αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας δεν γίνεται
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Κλειδί στην ανάπτυξη της περιφέρειας είναι οι αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας, όπως τόνισε απόψε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης, μέσω μαγνητοσκοπημένης παρέμβασης του στο συνέδριο Regional Growth Conference 2026.

Κλειδί στην ανάπτυξη της περιφέρειας είναι οι αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας, όπως τόνισε απόψε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης, μέσω μαγνητοσκοπημένης παρέμβασης του στο συνέδριο Regional Growth Conference 2026.

«Κανείς δε θα μεταβεί και θα ζήσει σε μία περιοχή όπου θα εργαστεί, όταν ξέρει ότι στην περιοχή αυτή δεν υπάρχουν αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας», τόνισε ο υπουργός υγείας και συμπλήρωσε ότι γι' αυτό ακριβώς το λόγο «έχουμε δώσει αρκετά χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης για την αναβάθμιση των νοσοκομείων της περιφέρειας».

Όπως είπε ο κος Γεωργιάδης, σε δεύτερο επίπεδο ο ιατρικός τουρισμός θα μπορούσε να γίνει μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας στην περιφέρεια. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο silver economy, δηλαδή την οικονομία που παράγεται από τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται σε όσους συνταξιοδοτούνται σε βορειοδυτικές χώρες της Ευρώπης και επιλέγουν να ζήσουν στη χώρα μας. Μάλιστα εξήγησε πως «αν υπάρξει εξειδίκευση σε υπηρεσίες υγείας όπως η αντιγήρανση ή η υγιής γήρανση σε ένα ωραίο περιβάλλον, το οποίο διαθέτουν οι περισσότερες περιφερειακές πόλεις της χώρας τότε πραγματικά θα μιλάμε για ανάπτυξη της περιφέρειας σε έναν από τους πολλά υποσχόμενους τομείς της υγείας σήμερα». Ιδανικά, όπως είπε ο υπουργός υγείας, προτεραιότητα για την υγεία θα ήταν να φτιαχτούν σε κάθε περιφερειακό νοσοκομείο καινοτόμες υπηρεσίες, οι οποίες θα λειτουργούν ως πόλος έλξης για ανθρώπους από το εξωτερικό. Ερωτηθείς για τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για όλα αυτά ο υπουργός υγείας είπε ότι είναι αυτονόητη η συνεργασία και των δύο τομέων στο χώρο της υγείας και πρόσθεσε ότι στις μεγάλες πόλεις οι υπηρεσίες υγείας δεν είναι εφάμιλλες με αυτές που παρέχονται στα μεγάλα νοσοκομεία του κέντρου, αλλά είναι αξιόπιστες και πολύ κοντά σε αυτές που προσφέρουν τα νοσοκομεία της Αθήνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αντιπολιτευτικοί μπελάδες από τα κομματικά «γεννητούρια» - Σκόνη και θρύψαλα ο ΣΥΡΙΖΑ - Νέοι καβγάδες στο ΠΑΣΟΚ

Πότε θα καταβληθεί το νέο επίδομα των 150 ευρώ σε οικογένειες με παιδιά - Οι εισοδηματικοί «κόφτες»

Ψηφιακή παγίδα στις εκπρόθεσμες δηλώσεις: Αυτόματα πρόστιμα σε όσους ξεχνούν τις υποχρεώσεις τους

Φόρτωση BOLM...
reader insider