Σαρηγιάννης: Κορύφωση θανάτων και διασωληνώσεων από αρχές Αυγούστου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σαρηγιάννης: Κορύφωση θανάτων και διασωληνώσεων από αρχές Αυγούστου
Αναμενόμενο εξαιτίας της μεγάλης διασποράς που είχαμε στα μέσα Ιουλίου, αναφέρει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ.

Αναμενόμενο εξαιτίας της μεγάλης διασποράς που είχαμε στα μέσα Ιουλίου, αναφέρει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ

Την άποψη του ότι αναμένεται κορύφωση θανάτων λόγω και διασωληνώσεων λόγω κορονοϊού από αρχές Αυγούστου, εξέφρασε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάνης.

Όπως τόνισε αυτό είναι αναμενόμενο εξαιτίας της μεγάλης διασποράς που είχαμε στα μέσα Ιουλίου.

«Περιμέναμε έτσι και αλλιώς να έχουμε αυτή την αύξηση στους σκληρούς δείκτες. Στις επόμενες ημέρες θα δούμε μια κορύφωση των θανάτων και των διασωληνώσεων», τόνισε ο κ. Σαρηγιάνης σύμφωνα με το ertnews.gr.

Όπως ανέφερε, οι επιστήμονες ευελπιστούν σε μια μείωση των κρουσμάτων στις αρχές Αυγούστου, αλλά πρόσθεσε ότι «η επίτευξη του στόχου της αποκλιμάκωσης δυστυχώς έχει γίνει με λάθος τρόπο, όπως το να αυξήσουμε πολύ τη διασπορά και να δημιουργήσουμε τοπικά φυσική ανοσία».

Κατά την άποψη του, αυτή δεν είναι «η σωστή επιλογή από άποψη δημόσιας υγείας», ενώ επισήμανε ότι αυτή την περίοδο δεν ακολουθούνται μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Τέλος, ο κ. Σαρηγιάνης Κάλεσε τον κόσμο να δείξει σύνεση, να προσέχει στις συναναστροφές του και να εμβολιαστεί για να προφυλαχθεί από τον κορονοϊό.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider