Ευλογιά των πιθήκων: Χρειάζεται καραντίνα 4 εβδομάδων, τονίζει η Παγώνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευλογιά των πιθήκων: Χρειάζεται καραντίνα 4 εβδομάδων, τονίζει η Παγώνη
Ο ΕΟΔΥ κάθε Πέμπτη θα κάνει μια ενημέρωση για το πόσα κρούσματα υπάρχουν και την προσοχή που θα πρέπει να έχει ο κόσμος ειδικά στις μετακινήσεις του και τις διακοπές.

Για τη μεταδοτικότητα και τα μέτρα προφύλαξης από την ευλογιά των πιθήκων μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Σε δηλώσεις της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη είπε πως «την ξέραμε ως ενδημική νόσο στην κεντρική Αφρική», προσθέτοντας ότι κολλάει πάρα πολύ πιο δύσκολα.

Εξήγησε, όμως, ότι η νόσος κρατάει περίπου 4 εβδομάδες και μετά είναι σε αποδρομή, γι’ αυτό χρειάζεται καραντίνα για όσο διαρκεί.

Όπως είπε, ο ΕΟΔΥ κάθε Πέμπτη θα κάνει μια ενημέρωση για το πόσα κρούσματα υπάρχουν και την προσοχή που θα πρέπει να έχει ο κόσμος ειδικά στις μετακινήσεις του και τις διακοπές.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΠΑ τόνισε ότι δεν έχει τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού και πως το χαρακτηριστικό της νόσου είναι η διόγκωση των λεμφαδένων και τα εξανθήματα, μετέδωσε το skai.gr.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι με τα σωματίδια δια της αναπνευστικής οδού είναι ακόμα πιο σπάνια η μετάδοση.

Για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο, επεσήμανε ότι «δεν κολλάς αν κάθεσαι δίπλα με τον άλλον, εκτός αν αγκαλιαστείς και φιληθείς» ανέφερε η κ. Παγώνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παγώνη: Πιο ευάλωτοι στην ευλογιά των πιθήκων τα παιδιά και οι έγκυες

gazzetta
gazzetta reader insider insider