Τζανάκης: Είναι νωρίς να μιλάμε για ενδημική νόσο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζανάκης: Είναι νωρίς να μιλάμε για ενδημική νόσο
Για το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Τζανάκης είπε πως κατά την γνώμη του θα έπρεπε να καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων κατά μία εβδομάδα.

Επιφυλακτικός παρουσιάστηκε ο Νικόλαος Τζανάκης , Καθηγητής Πνευμονολογίας Παν/μιου Κρήτης σχετικά με το αν η πανδημία του κορονοϊού μπαίνει σε ενδημική φάση, τονίζοντας ότι ιός μας έχει εκπλήξει πολλές φορές και είναι νωρίς να πούμε ότι πάμε σε ενδημική φάση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό, ενώ όσον αφορά την 5ήμερη καραντίνα για όσους νόσησαν, είπε ότι του προκάλεσε έκπληξη η οδηγία που έδωσε το CDC. «Είναι παρακινδυνευμένο διάστημα. Θα πρέπει οι γιατροί κατά περίπτωση να αποφασίζουν για την διάρκεια της καραντίνας», υπογράμμισε.

Για το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Τζανάκης είπε πως κατά την γνώμη του θα έπρεπε να καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων κατά μία εβδομάδα και πρόσθεσε ότι τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν δυο rapid test μαζί μετά self test.

Ωστόσο, είπε πως «αυτή η απόφαση έχει ένα καλό. Μας μαθαίνει να ζούμε με τον ιό», ενώ σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να εκλάβουμε την Όμικρον ως την αρχή του τέλους της πανδημίας, αφού όπως ανέφερε οδηγεί στο νοσοκομείο αρκετό κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider