Α. Φάουτσι (ΗΠΑ): Θα ξεκινήσουν οι αναμνηστικές δόσεις μόνο με Pfizer - Καθυστερεί η Moderna

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Α. Φάουτσι (ΗΠΑ): Θα ξεκινήσουν οι αναμνηστικές δόσεις μόνο με Pfizer - Καθυστερεί η Moderna
Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Μπάιντεν είπε ότι οι αναμνηστικές δόσεις των ΗΠΑ κατά του Covid-19 είναι πιθανό να ξεκινήσουν μόνο με το εμβόλιο από την Pfizer/BioNTech,, ενώ το εμβολιαστικό πρόγραμμα με Moderna μπορεί να καθυστερήσει.

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Μπάιντεν είπε ότι οι αναμνηστικές δόσεις των ΗΠΑ κατά του Covid-19 είναι πιθανό να ξεκινήσουν μόνο με το εμβόλιο από την Pfizer/BioNTech,, ενώ το εμβολιαστικό πρόγραμμα με Moderna μπορεί να καθυστερήσει.

"Τελικά είναι πολύ πιθανό τουλάχιστον ένα μέρος του σχεδίου να εφαρμοστεί, αλλά τελικά ολόκληρο το σχέδιο θα πραγματοποιηθεί", δήλωσε ο Άντονι Φάουτσι την Κυριακή στο "Face the Nation" του CBS.

Τα σχόλια του Φάουτσι μπορεί να βοηθήσουν να ξεκαθαριστεί περιοσσότερο η στάση της κυβέρνησης, καθώς ο Μπάιντεν συνάντησε αντιστάσεις στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει, τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για αυτό που θεωρούν πολιτική παρέμβαση στη διαδικασία θεώρησης για την έγκριση της τρίτης δόσης.

Ενώ ο Μπάιντεν έχει θέσει στόχο 20 Σεπτεμβρίου για την έναρξη της εκστρατείας αναμνηστικών δόσεων, τα δεδομένα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας απαιτούν έγκριση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (CDC και FDA).

Κορυφαίοι ιατρικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένης της επικεφαλής του CDC, Ροσέλ Βαλενσκύ, προειδοποίησαν τον Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα ότι οι ρυθμιστικές αρχές μπορεί να είναι σε θέση να εγκρίνουν μόνο το πλάνο της Pfizer, και πιθανώς για ορισμένες ομάδες ανθρώπων, ανέφεραν οι New York Times.

Ο Φάουτσι είπε ότι η Moderna "συγκεντρώνει τα δεδομένα της" και μπορεί να τα έχει υποβάλει μέχρι τώρα. Οποιαδήποτε καθυστέρηση για τη Moderna θα είναι μόνο λίγες εβδομάδες. Η εταιρεία δήλωσε την Παρασκευή ότι ολοκλήρωσε την υποβολή της στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider