Έρευνα: Διπλάσια αντισώματα δημιουργεί το εμβόλιο της Moderna έναντι αυτού της Pfizer

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρευνα: Διπλάσια αντισώματα δημιουργεί το εμβόλιο της Moderna έναντι αυτού της Pfizer
Περισσότερο από το διπλάσιο των αντισωμάτων που δημιούργησαν τα σκευάσματα των Pfizer/BioNtech, ήταν το αποτέλεσμα για το εμβόλιο της Moderna, σε έρευνα που συγκρίνει άμεσα τις ανοσολογικές αποκρίσεις από τους εμβολιασμένους.

Περισσότερο από το διπλάσιο των αντισωμάτων που δημιούργησαν τα σκευάσματα των Pfizer/BioNtech, ήταν το αποτέλεσμα για το εμβόλιο της Moderna, σε έρευνα που συγκρίνει άμεσα τις ανοσολογικές αποκρίσεις από τους εμβολιασμένους, και παρέθεσε το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, η έρευνα σχεδόν 2.500 εργαζομένων σε νοσοκομείο του Βελγίου διαπίστωσε ότι τα επίπεδα αντισωμάτων σε άτομα που δεν είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό πριν λάβουν δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna ήταν κατά μέσο όρο 2.881 μονάδες/mL, σε σύγκριση με 1.108 μονάδες/mL σε ισοδύναμη ομάδα που έλαβε δύο δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer.

Το εμβόλιο της Moderna συσχετίστηκε με μια διπλάσια μείωση του κινδύνου έναντι των σημαντικών λοιμώξεων που προκαλούνται από τον SARS-CoV-2 σε σύγκριση με το Pfizer σε μια ανάλυση ατόμων στο σύστημα υγείας Mayo Clinic στις ΗΠΑ από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο.

Αξίζει επιπλέον να επισημανθεί πως η αρμόδια συμβουλευτική επιτροπή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ενέκριναν ομόφωνα τη Δευτέρα την πλήρη έγκριση του εμβολίου Pfizer για Αμερικανούς ηλικίας 16 ετών και άνω.

Η έγκριση από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του Οργανισμού για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης έρχεται μια εβδομάδα αφότου η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έδωσε την πλήρη έγκριση της. Αυτή η έγκριση - η πρώτη στις Ηνωμένες Πολιτείες - προκάλεσε ένα νέο κύμα οδηγιών εμβολιασμού από ιδιωτικές εταιρείες και σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider