Υγεία
04-08-2021 | 13:44

Κορονοϊός: Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπέρασε τις ΗΠΑ στους εμβολιασμούς

Newsroom
Μοιράσου το
Κορονοϊός: Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπέρασε τις ΗΠΑ στους εμβολιασμούς
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπέρασε τις ΗΠΑ στους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό, με το μπλοκ να εμβολιάζει τους πολίτες με σταθερό ρυθμό την ώρα που η Αμερική πασχίζει να πείσει τους ανεμβολίαστους να κάνουν την πρώτη δόση για να ανακόψει την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Η ΕΕ έχει εμβολιάσει με τουλάχιστον μία δόση 259 εκατομμύρια ανθρώπους ή το 58,3% του συνολικού πληθυσμού των 27 κρατών μελών, σύμφωνα με στοιχεία του Our World in Data, ενός project του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που παρακολουθεί την πορεία των εμβολιασμών παγκοσμίως.

Η ΕΕ ανέβασε το νούμερό της κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες τον περασμένο μήνα ενώ οι ΗΠΑ κατάφεραν μικρότερη του 3% αύξηση. 

Περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους

Η προώθηση των εμβολίων έγινε πιο επιτακτική στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες καθώς η πιο μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται στον πλανήτη. Τα κρούσματα αυξήθηκαν γρήγορα και στα δύο μέρη, ωθώντας τους πολιτικούς ηγέτες και τους εμπειρογνώμονες της υγείας να αναζητήσουν νέους τρόπους για να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Στην Ευρώπη, ορισμένες κυβερνήσεις επιχειρούν να πείσουν τους πολίτες επιβάλλοντας περιορισμούς σε όσους δεν εμβολιάζονται, όπως η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο σε ορισμένους χώρους. Τα μέτρα δεν γίνονται ευρέως αποδεκτά, με κάποιους πολίτες να διαδηλώνουν σε Γαλλία και Ιταλία. Οι διαδηλώσεις είναι μικρές μέχρι στιγμής, ωστόσο οι αξιωματούχοι των δύο χωρών αλλά και άλλων περιοχών της Ευρώπης παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.