Κικίλιας στο Insider: Με ασφάλεια το άνοιγμα του τουρισμού -Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε όπου χρειαστεί

Έφη Τσιβίκα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κικίλιας στο Insider: Με ασφάλεια το άνοιγμα του τουρισμού -Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε όπου χρειαστεί
«Θεωρώ ότι η τουριστική περίοδος θα στεφθεί με επιτυχία», είπε.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν σε υγειονομικό επίπεδο, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Παρότι ο σχεδιασμός, με ναυαρχίδες το «πράσινο πιστοποιητικό», την εκτεταμένη εμβολιαστική κάλυψη και τον διαγνωστικό έλεγχο πριν την είσοδο των τουριστών στη χώρα, σε συνδυασμό με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τον στοχευμένο έλεγχο κατά τη άφιξη, διαμορφώνουν αισιόδοξες προβλέψεις για μια ομαλή τουριστική σεζόν, το υπουργείο Υγείας έχει ήδη δημιουργήσει τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας για παν ενδεχόμενο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Insider κατά την τακτική ενημέρωση της Τετάρτης (15/5), ο κ. Κικίλιας, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, έχοντας πλέον ενισχύσει σημαντικά τον αμυντικό μηχανισμό σε σχέση με το 2020, βρισκόμαστε ενόψει μίας πολύ καλύτερης τουριστικής περιόδου από την περσινή και διαβεβαίωσε ότι οι υγειονομικές αρχές είναι έτοιμες για άμεσες και καίριες παρεμβάσεις, εάν και εφόσον αυτό χρειαστεί.

«Με τη δυνατότητα που έχουμε του εμβολιασμού έτσι όπως τρέχει, με την υπερπολλαπλάσια δυνατότητα του testing και με τη δυνατότητα να παρέμβουμε καίρια όπου χρειαζόμαστε μέσα στη χώρα, είμαστε αισιόδοξοι πως οτιδήποτε προκύψει, θα ενημερώσουμε σωστά, έγκυρα και έγκαιρα, θα το αντιμετωπίσουμε και όπου χρειαστεί διευρυμένο testing ή άλλες παρεμβάσεις θα είμαστε εκεί όπως ήμασταν και πέρσι για να το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Όπως ο ίδιος σημείωσε, ήδη από το 2020, μέσω ενός πρωτοποριακού προγράμματος, 500 Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) βρίσκονται σε όλες τις περιφέρειες, σε όλους τους νομούς και στα περισσότερα νησιά, δίνοντας τη δυνατότητα για άμεσες παρεμβάσεις όπου -σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών- απαιτείται.

«Πέρσι που δεν υπήρχε εμβολιασμός, δημιουργήσαμε, παρουσιάσαμε και εκτελέσαμε επιτυχημένα μια ολική υγειονομική κάλυψη σε όλες τις τουριστικές περιοχές, υγειονομικές περιοχές, νησιά και μεγάλες πόλεις της χώρας, εν μέσω τουριστικής περιόδου. Με ενίσχυση των υγειονομικών στα νησιά μας, με ενίσχυση των περιφερειακών ιατρείων, των κέντρων υγείας, των νοσοκομείων των νησιών μας. Με διασύνδεση νοσοκομείων αναφοράς με περιφερειακά νοσοκομεία ή κέντρα υγείας, με ένα πολυσύνθετο πρόγραμμα αεροδιακομιδών και θαλάσσιων διακομιδών, αν και εφόσον χρειαζόταν. Και αυτό όλο το πρόγραμμά μας στέφθηκε με επιτυχία. Συνεργάστηκαν το υπουργείο Υγείας, οι δομές του, η Πολιτική Προστασία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπου χρειάστηκε παρεμβήκαμε σε σχέση και συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπήρχε καθημερινά ενημέρωση με διαφάνεια, έτσι ώστε να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τους συμπολίτες μας», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Ολοκληρώνοντας, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την πεποίθηση ότι με το σχεδιασμό που έχει γίνει η τουριστική περίοδος θα στεφθεί με επιτυχία, σε συνδυασμό πάντα με την τήρηση των κανόνων, τόσο από τους πολίτες της χώρας, όσο και από τους τουρίστες.

«Θεωρώ ότι η τουριστική περίοδος θα στεφθεί με επιτυχία και πιστεύουμε ότι, αν βοηθήσει και η ελληνική κοινωνία -και ζητάμε βέβαια και απ’ τους τουρίστες να σεβαστούν τους τουριστικούς κανόνες όπως και από τους συμπολίτες μας- θα έχουμε μία πολύ πιο πετυχημένη τουριστική περίοδο από την περσινή», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider