Συνέδριο Seneca Medical Group: Μεγάλη ευκαιρία για την ελληνική οικονομία ο ιατρικός τουρισμός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνέδριο Seneca Medical Group: Μεγάλη ευκαιρία για την ελληνική οικονομία ο ιατρικός τουρισμός
Οι δυνατότητες ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα και η δυναμική που μπορεί να δημιουργήσει ως πυλώνας της εθνικής οικονομίας, συζητήθηκαν στο διήμερο συνέδριο της Seneca Medical Group, στο οποίο παρουσιάστηκαν επίσης όλες οι πρωτοποριακές τεχνικές και οι επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών.

• Οι ιατρικές υπηρεσίες όπως και το επιστημονικό προσωπικό της χώρας με το υψηλό τους επίπεδο, αποτελούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και ευεξίας
• Ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να ενισχύσει το τουριστικό προϊόν σε περιοχές που δεν έχουν τυπικά τουριστικά χαρακτηριστικά
• Η καινοτομία και η τεχνολογία ενισχύουν και αναβαθμίζουν τον κλάδο της μεταμόσχευσης μαλλιών

Οι δυνατότητες ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα και η δυναμική που μπορεί να δημιουργήσει ως πυλώνας της εθνικής οικονομίας, συζητήθηκαν στο διήμερο συνέδριο της Seneca Medical Group, στο οποίο παρουσιάστηκαν επίσης όλες οι πρωτοποριακές τεχνικές και οι επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, ο κ. Γιώργος Κοτταρίδης, CEO του Seneca Medical Group, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι στην κλινική πραγματοποιούνται ετησίως περισσότερες από 1.800 μεταμοσχεύσεις μαλλιών και τουλάχιστον 3.000 διαγνώσεις και θεραπείες PRP. Ο κ. Κοτταρίδης σημείωσε ότι ήδη η Seneca έχει επεκταθεί με νέες συνεργασίες στη Γαλλία και το Ισραήλ, ενώ τόνισε ότι οι ιατρικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γλασκώβη, Εδιμβούργο, Κοπεγχάγη, Βουκουρέστι και Δουβλίνο είναι πολύ εξελιγμένες και σύγχρονες. Επισήμανε ότι σε όλες τις κλινικές, οι μεταμοσχεύσεις πραγματοποιούνται αποκλειστικά από ιατρούς και πως ο Όμιλος, με στόχο τη βελτίωση των θεραπειών, ενσωματώνει πάντα καινοτόμες πρακτικές. Τέλος, έκανε λόγο για την διευρυμένη προβολή που έχει επέλθει, μέσα από συνεργασίες με γνωστούς influencers σε όλη την Ευρώπη.

Χαιρετίζοντας το συνέδριο, η κυρία Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα στον ιατρικό τουρισμό αλλά και στις ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη: «ο ιατρικός τουρισμός μας δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε την ιστορία μας στο κομμάτι της υγείας αλλά και την καινοτομία που έχουμε πετύχει, το ταλέντο που έχει αξιοποιηθεί και τις σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει. Δίνει επίσης την ευκαιρία να προβάλλουμε τα ιατρικά μας επιτεύγματα. Η Ελλάδα έχει καταφέρει σημαντικά βήματα στον τομέα αυτό, πετυχαίνοντας σταδιακά η χώρα να γίνει όχι μόνο περιφερειακό κέντρο ιατρικού τουρισμού, αλλά κι ένας ευρύτερος πόλος στον κλάδο». Η κ. Ζαχαράκη υπογράμμισε τον ρόλο της Seneca Medical Group στην προώθηση του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας και την ανάπτυξη της επιστημονικής καινοτομίας.

Τη σημαντική θέση που κατέχει η Ελλάδα στον τομέα του ιατρικού τουρισμού εξήρε ο Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας (ΕΛΙΤΟΥΡ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, τονίζοντας: «η Ελλάδα είναι άκρως ανταγωνιστική στον παγκόσμιο κλάδο του ιατρικού τουρισμού και σε ποιότητα και στις τιμές. Αξιοποιούμε το μεγάλο ιατρικό δυναμικό αλλά και τη δυναμική που έχει η χώρα μας. Το ELITOUR προωθεί συστηματικά την Ελλάδα ως προορισμό τουρισμού υγεία με διεθνή παρουσία και δράσεις. Συγχαρητήρια στη Seneca Medical Group και τον CEO του ομίλου κ. Κοτταρίδη, για την πρωτοβουλία που αντανακλά την έρευνα και την καινοτομία στον κλάδο αυτό».

Ο κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής σημείωσε: «στην ΠΕΔΑ πιστεύουμε βαθιά στη σημασία που έχει ο ιατρικός τουρισμός για την αξιοποίηση των τουριστικών μας υποδομών όλο τον χρόνο, για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και βέβαια για την βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου ταλέντου και της γνώσης που αναπτύσσεται. Η Αττική, ως τουριστικός προορισμός, δεν είναι μόνο σημαντικός για τα αξιοθέατα, την ιστορία και τον πολιτισμό, τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και για τις καινοτόμες υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει. Ανταγωνιστικές υπηρεσίες που έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες της σύγχρονης ζωής. Διότι η υγεία και η ευζωία αποτελούν μια αναντίρρητη προτεραιότητα για όλους μας». Ο κ. Μαρκόπουλος συνεχάρη τους διοργανωτές και τόνισε ότι η Seneca Medical Group είναι ένας σημαντικός οργανισμός στον χώρο του με διακριτό έργο και διεθνή παρουσία.

«Προστιθέμενη αξία» χαρακτήρισε τον θεματικό τουρισμό η κυρία Ανδρονική Κάλφα, Marketing Manager της Marketing Greece και τόνισε: «η παρουσία μας στο συνέδριο στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι ο τουρισμός της υγείας αποτελεί ένα πεδίο στο οποίο ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να αναπτυχθεί, να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες και να γίνει σημείο αναφοράς, όχι μόνο στην άμεση γεωγραφική μας περιφέρεια αλλά και ευρύτερα. Διότι όλα τα διεθνή στοιχεία συνηγορούν στο ότι ο τουρισμός της υγείας δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τις χώρες. Μπορεί δε να δημιουργήσει τουριστικό προϊόν σε περιοχές που δεν έχουν τα τυπικά τουριστικά χαρακτηριστικά. Ενισχύει το εθνικό brand, συνολικά, με ποιοτικά χαρακτηριστικά».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Seneca Hair Restoration Summit Pioneering the Future in Medical Tourism», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Ιουνίου, παρουσιάστηκαν μέσα από workshops και live μεταδόσεις από τα χειρουργεία, όλες οι πρωτοποριακές μέθοδοι και οι καινοτόμες πρακτικές για τη μεταμόσχευση μαλλιών τις οποίες εφαρμόζει ο όμιλος Seneca Medical Group.

Ιδιαίτερης αναφοράς αξίζουν τα τρία απαιτητικά περιστατικά που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή. Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν live μεταμόσχευση μαλλιών σε transgender περιστατικό, μεταμόσχευση μαλλιών σε περιστατικό afrotype και, τέλος, μεταμόσχευση σε γένια. Και τα τρία αυτά περιστατικά απαιτούν μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση, χαρακτηριστικά που διακρίνουν όλους τους γιατρούς της Seneca.

Στην υπερσύγχρονη κλινική του ομίλου στον Πύργο Αθηνών, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από έμπειρους και διακεκριμένους χειρουργούς για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον τομέα αυτό και πώς η Seneca Μedical Group έχει ενσωματώσει την καινοτομία στον τρόπο λειτουργίας της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider