Με τις επιδόσεις του 2019 φλερτάρει ο ΔΑΑ

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με τις επιδόσεις του 2019 φλερτάρει ο ΔΑΑ
Ευθέως συγκρίσιμη με το 2019 η αεροπορική κίνηση στο ΔΑΑ. Ποσό έκλεισε η ψαλίδα τον Ιούλιο. Πώς διαμορφώθηκε η κίνηση εσωτερικού και εξωτερικού.

Λίγο απέχει πλέον η ολική ανάκαμψη του τουρισμού, τουλάχιστον σε επίπεδο επιβατικής κίνησης, με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας να επιτυγχάνει τον Ιούλιο να κλείσει περαιτέρω την ψαλίδα με την χρυσή για τον τουρισμό χρονιά του 2019, απέχοντας μόλις 5% από τότε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών που δημοσιεύτηκαν χθες, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Ιουλίου ανήλθε σε 2,83 εκατ., μειωμένη κατά 5,1% σε σχέση με την αντίστοιχη κίνηση του προπανδημικού Ιουλίου (2019).

Μάλιστα η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου κινήθηκε κατά 62,6% υψηλότερα σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά, όπου Ιούλιος και Αύγουστος σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις του καλοκαιριού.

Μεγαλύτερη ώθηση στις καλές αυτές επιδόσεις έδωσε η επιβατική κίνηση εσωτερικού, η οποία έφτασε τους 912.561 επιβάτες αγγίζοντας σχεδόν τα επίπεδα του 2019 απέχοντας μόλις 0,3%.

Στον αντίποδα η αναπλήρωση ήταν μικρότερη στην περίπτωση της διεθνούς επιβατικής κίνησης, η οποία τον Ιούλιο υπολειπόταν κατά 7,2% από αυτήν της χρονιάς ρεκόρ για τον τουρισμό (2019) και κινήθηκε κατά 62,6% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα ο ΔΑΑ υποδέχτηκε 1.917.043 επιβάτες τον φετινό Ιούλιο από 1.178.658 που είχε υποδεχτεί τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Οι καλές επιδόσεις συνέβαλαν και στην βελτίωση των αποτελεσμάτων επταμήνου, όπου η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου άγγιξε τα 11,8 εκατ. και παρέμεινε μειωμένη κατά 17,1% σε σύγκριση με το 2019. Οι επιβάτες εσωτερικού παρέμειναν κάτω από τα επίπεδα του 2019 κατά 10,5%, ενώ οι διεθνείς επιβάτες κατά 20% αντίστοιχα.

Οι εν λόγω επιδόσεις μάλιστα, ήρθαν να επισφραγίσουν την ήδη καλή εικόνα του ΔΑΑ, την οποία επισημαίνουν το τελευταίο διάστημα διάφορες έρευνες και φορείς.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα ο Οργανισμός Αεροδρομίων στον ευρωπαϊκό τομέα (Airport Council International -Europe), η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας μας τον Ιούνιο του 2022, αυξήθηκε κατά +1,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα της χρυσής για τον τουρισμό χρονιάς του 2019, και ήταν τα μόνα που επέδειξαν αυτή την ανοδική πορεία.

Επιπλέον το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας επισημάνθηκε ως το καλύτερο αεροδρόμιο μεταξύ των ευρωπαϊκών, σύμφωνα με την λίστα αεροδρομίων της Holidu, της μηχανής αναζήτησης ενοικιαζόμενων καταλυμάτων για διακοπές. Για την ακρίβεια ο ΔΑΑ συγκέντρωσε σε αναζητήσεις της Google, μέσο όρο βαθμολογίας 4,4+ και 24,467 κριτικές και βρέθηκε στην πρώτη θέση των καλύτερων ευρωπαϊκών αεροδρομίων, πάνω από το αεροδρόμιο της Ζυρίχης, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Μάλτας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υψηλές πτήσεις για τα ελληνικά αεροδρόμια -Τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη τον Ιούνιο

Ελ. Βενιζέλος: Πρώτο στη κατάταξη της «Holidu» για τα καλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης

Τουρισμός: Χρονιά ρεκόρ το 2022 για τα νησιά των Κυκλάδων

gazzetta
gazzetta reader insider insider