BBC: Η Ελλάδα δεν μπαίνει στην «πράσινη» λίστα για τα ταξίδια των Βρετανών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BBC: Η Ελλάδα δεν μπαίνει στην «πράσινη» λίστα για τα ταξίδια των Βρετανών
Όπως μετέδωσε το BBC, καμία επιπλέον χώρα δεν πρόκειται να μπει στην «πράσινη» λίστα για τους Βρετανούς τουρίστες.

Καμία αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει στις λίστες του Ηνωμένου Βασιλείου με τη διαβάθμιση επικινδυνότητας για τα ταξίδια των Βρετανών στο εξωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC.

Όπως μετέδωσε το BBC, καμία επιπλέον χώρα δεν πρόκειται να μπει στην «πράσινη» λίστα, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αφαιρέσεις προορισμών από τις «πράσινες» περιοχές.

Ακόμα, σύμφωνα πάντα με το BBC, ενδέχεται ορισμένες χώρας να μεταφερθούν από την «πορτοκαλί» στην «κόκκινη» λίστα, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας σχετικά με τον κορονοϊό.

Στην περίπτωση που το δημοσίευμα επιβεβαιωθεί η Ελλάδα θα παραμείνει εκτός της «πράσινης λίστας».

Οι επίσημες ανακοινώσεις της βρετανικής κυβέρνησης αναμένονται αργότερα μέσα στην Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει ανακοινώσει η Βρετανία, οι τουρίστες που επιστρέφουν στο ΗΒ από «πράσινες» χώρες χρειάζονται ένα μοριακό διαγνωστικό τεστ πριν από την αναχώρηση και ένα ακόμα τεστ τη δεύτερη ημέρα μετά την άφιξή τους. Δεν υπάρχει η υποχρέωση δεύτερου τεστ μετά από την άφιξη, ούτε υποχρέωση καραντίνας.

Για τις αφίξεις στη Βρετανία από τις «πορτοκαλί» χώρες απαιτούνται μοριακά τεστ πριν την αναχώρηση και τη δεύτερη και όγδοη ημέρα μετά από την άφιξη, μαζί με περίοδο απομόνωσης δέκα ημερών στο σπίτι. Ακόμα, μπορεί κάποιος να «σπάει» την καραντίνα νωρίτερα εφόσον κάνει ένα πρόσθετο τεστ την πέμπτη ημέρα από την άφιξη στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σήμερα οι ανακοινώσεις της Βρετανίας για την «πράσινη» λίστα - Ανάμεσα στις «πορτοκαλί» χώρες η Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider