Τουρισμός
03-06-2021 | 09:48

Σήμερα οι ανακοινώσεις της Βρετανίας για την «πράσινη» λίστα - Ανάμεσα στις «πορτοκαλί» χώρες η Ελλάδα

Newsroom
Μοιράσου το
Σήμερα οι ανακοινώσεις της Βρετανίας για την «πράσινη» λίστα - Ανάμεσα στις «πορτοκαλί» χώρες η Ελλάδα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα ανακοινώσει σήμερα την αναθεωρημένη «πράσινη» λίστα με τις χώρες όπου μπορούν οι Βρετανοί πολίτες να ταξιδέψουν για τουρισμό, χωρίς τους αυστηρούς περιορισμούς για τον κορονοϊό.

Ελπίδα του τουριστικού κλάδου της Ελλάδας είναι η χώρα μας να ενταχθεί στην αναθεωρημένη λίστα, με τους Βρετανούς τουρίστες να αποτελούν παραδοσιακά μια από τις μεγαλύτερες αγορές για την καλοκαιρινή τουριστική σεζόν και με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, αλλά και παράγοντες της αγοράς να έχουν εκφράζει την επιθυμία τους για την όσο το δυνατό γρηγορότερη αλλαγή της Ελλάδας από την «πορτοκαλί» στην «πράσινη» λίστα του ΗΒ.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει ανακοινώσει η Βρετανία, οι τουρίστες που επιστρέφουν στο ΗΒ από «πράσινες» χώρες χρειάζονται ένα μοριακό διαγνωστικό τεστ πριν από την αναχώρηση και ένα ακόμα τεστ τη δεύτερη ημέρα μετά την άφιξή τους. Δεν υπάρχει η υποχρέωση δεύτερου τεστ μετά από την άφιξη, ούτε υποχρέωση καραντίνας.

Για τις αφίξεις στη Βρετανία από τις «πορτοκαλί» χώρες  απαιτούνται μοριακά τεστ πριν την αναχώρηση και τη δεύτερη και όγδοη ημέρα μετά από την άφιξη, μαζί με περίοδο απομόνωσης δέκα ημερών στο σπίτι. Ακόμα, μπορεί κάποιος να «σπάει» την καραντίνα νωρίτερα εφόσον κάνει ένα πρόσθετο τεστ την πέμπτη ημέρα από την άφιξη στη Βρετανία.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε πως δεν υπάρχει λόγος για να αλλάξει το πλάνο περιορισμού των περιοριστικών μέτρων που έχει θέσει το Λονδίνο με ορίζοντα την 21η Ιουνίου, ζητώντας παράλληλα την προσοχή όλων ώστε να μην υπάρξει νέα αναζωπύρωση κρουσμάτων κορονοϊού επί βρετανικού εδάφους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.