Τουρισμός
21-05-2021 | 12:04

Θεοχάρης: Ενισχύσεις και για τουριστικά γραφεία και εταιρείες τουριστικών λεωφορείων από το ΕΣΠΑ

Newsroom
Μοιράσου το
Θεοχάρης: Ενισχύσεις και για τουριστικά γραφεία και εταιρείες τουριστικών λεωφορείων από το ΕΣΠΑ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στη διαβεβαίωση ότι στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων θα συμπεριληφθούν τουριστικά γραφεία και εταιρείες τουριστικών λεωφορείων προχώρησε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) κ. Άρη Μαρίνη. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Θεοχάρης, «από την πρώτη ημέρα της υγειονομικής κρίσης, η Ελληνική Κυβέρνηση έθεσε σε απόλυτη προτεραιότητα τη στήριξη των εργαζομένων και όλων των συμπολιτών μας οι οποίοι επλήγησαν από τις παρενέργειες της πανδημίας.

Με κάθε τρόπο, υπερβαίνοντας τεράστια και αντικειμενικά εμπόδια, ακόμη και εφευρίσκοντας νέα εργαλεία, με ένα πρόγραμμα στήριξης πρωτοφανούς μεγέθους, προσπαθήσαμε να αναπληρώσουμε τις οικονομικές απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών.

Γι' αυτό, αγαπητέ κ. Πρόεδρε, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι το ζήτημα το οποίο θέσατε υπόψη μου με την επιστολή σας (Α.Π.: 3705/19.05.21), έχει ήδη δρομολογηθεί. Θεώρησα ότι όφειλα να το αναλάβω προσωπικά και επικοινώνησα απευθείας με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη. Έλαβα, λοιπόν, τη διαβεβαίωση ότι στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων θα συμπεριληφθούν τα τουριστικά γραφεία και οι εταιρείες τουριστικών λεωφορείων».
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Α. Μαρίνης (ΓΕΠΟΕΤ): Στοχευμένες δράσεις και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα του Τουρισμού

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τους δικαιούχους της Αγροτικής Εστίας

«Mπρα ντε φερ» βρετανικής κυβέρνησης-αεροπορικών για τους «πορτοκαλί» προορισμούς - Πτήσεις με 5 λίρες από την Ryanair