Στη διαχείριση ξενοδοχείων μπαίνουν Airotel Group και Santikos Collection μέσω της Capital H

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη διαχείριση ξενοδοχείων μπαίνουν Airotel Group και Santikos Collection μέσω της Capital H
Την σύσταση νέας εταιρείας για υπηρεσίες Hospitality Management και Support ανακοίνωσαν οι ξενοδοχειακές αλυσίδες Airotel Group και Santikos Collection.

Μερίδιο από την αγορά διαχείρισης ξενοδοχείων διεκδικούν οι Santikos Collection και η Airotel Group, ανακοινώνοντας σήμερα την σύσταση νέας εταιρείας, ονόματι «Capital H» για το σκοπό αυτό.

Η νέα εταιρεία θα παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες Hospitality Management, Hospitality Support Management and Hospitality Investment Management and Consulting σε όλο το φάσμα ξενοδοχείων, Resorts και Private Clubs, απευθυνόμενη σε ιδιοκτήτες και επενδυτές που αναζητούν ευέλικτες και αποδοτικές λύσεις για τις ανάγκες τους, όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Capital H θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της στην αγορά με τη διαχείριση 11 ξενοδοχείων, 850 δωματίων και με στελέχη που έχουν εμπειρία 35 χρόνων στον κλάδο κι έχουν διακριθεί για την πρωτοπορία τους σε ζητήματα καινοτομίας, βιωσιμότητας της φιλοξενίας, δια βίου εκπαίδευσης και ανάπτυξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο αλυσίδες διοικούνται πλέον από οικογένειες ξενοδόχων δεύτερης γενιάς.

Μερικά από τα πρώτα υπό διαχείριση ξενοδοχεία είναι μονάδες των Santikos Collection και Airotel Group: Stratos Vassilikos Hotel στην καρδιά της Αθήνας, Princess Resort, Skiathos, ένα αυθεντικό family resort στη Σκιάθο, και Galaxy Hotel στην Καβάλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από την νέα πλατφόρμα για άμεση συνεργασία των δύο ομίλων που δημιουργεί η συμμαχία των Santikos Collection και Airotel Group, τα δυο brand θα διατηρήσουν την ξεχωριστή ταυτότητά τους. Ωστόσο μέσα από την συνένωση δυνάμεων στον κλάδο της ξενοδοχειακής διαχείρισης αναμένεται να ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό η εμβέλεια και των δύο, παρέχοντας στους επισκέπτες μεγαλύτερη ποικιλία
καταλυμάτων σε όλη την Ελλάδα.

Υπό αυτό πρίσμα, στόχος της Capital H είναι οι συνεργατικές προσπάθειες και γνώσεις των δύο ομίλων να επιφέρουν συνέργειες, όχι μόνο για τα δύο αντίστοιχα brand αλλά για τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν μελλοντικά στο χαρτοφυλάκιο της Capital H. «Η επέκταση της εταιρείας μέσα στο χρόνο θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις του κλάδου να λειτουργήσουν μαζί για να εξελίξουν περαιτέρω την έννοια της ποιοτικής φιλοξενίας».

«Ο κλάδος της φιλοξενίας μετασχηματίζεται σε βάθος και με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η συνένωση δυνάμεων είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας. Αυτό ακριβώς κάνουμε με μια άλλη οικογένεια ξενοδόχων δεύτερης γενιάς, συνδυάζοντας την εξειδίκευση με τη διορατική αντίληψη και προσφέροντας κορυφαίες λύσεις διαχείρισης, ώστε η Capital H να οδηγεί τα ξενοδοχεία σε μια νέα εποχή», ανέφερε από πλευράς του ο Αλέξανδρος Βασιλικός, CEO της Airotel Group.

«Είμαστε χαρούμενοι που ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με την οικογένεια Βασιλικού. Δημιουργούμε από κοινού την ευκαιρία για να επανασχεδιάσουμε τη φιλοξενία με όρους αποτελεσματικότητας και μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας, παραμένοντας ταυτόχρονα απόλυτα αφοσιωμένοι στην απαράμιλλη εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας και τον διαρκή εμπλουτισμό της εμπειρίας τους», τόνισε σχετικά ο Κωνσταντίνος Σαντίκος, Managing Director Santikos Collection.

Να υπενθυμίσουμε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα του ομίλου Airotel Group of Hotels, εγκαινιάστηκε το 1984 με την ίδρυση ταξιδιωτικού τουριστικού γραφείου το οποίο αντιπροσώπευε ξένους τουριστικούς οργανισμούς. Αυτή ήταν και η αρχή για το «χτίσιμο» του ομίλου και μία σειρά άλλων ξενοδοχειακών - τουριστικών επιχειρήσεων. Την ίδια εποχή, ο όμιλος ανέλαβε την εκμετάλλευση δύο ξενοδοχείων στην Αθήνα, εγκαινιάζοντας αυτό που θα γινόταν η κύρια δραστηριότητα του. Σήμερα έχει στο χαρτοφυλάκιό του 6 ξενοδοχεία, 3 στην Αθήνα, 2 στην Πάτρα και 1 στην Καβάλα.

Αντίστοιχα η Santikos Collection, είναι μία οικογενειακή επιχείρηση η οποία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το 1984 στο νησί της Αλοννήσου. Έκτοτε, έχει προσθέσει ακόμα τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες στο χαρτοφυλάκιό της, η τελευταία εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2019. Χαρακτηριστικό των μονάδων της Santikos είναι ο συνδυασμός της κληρονομιάς του κάθε τόπου, του τρόπου ζωής, του πολιτισμού και της κομψότητας. Αποστολή του είναι η προώθηση και η ενίσχυση της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας και των προϊόντων της, εναρμονισμένα με την ξεχωριστή εμπειρία που προσφέρει η κάθε μονάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider