Τουρισμός
22-02-2021 | 12:27

«Γάμος» Intecontinental – Yes Hotels: Η νέα ξενοδοχειακή αλυσίδα Donkey Hotels και νέο πεντάστερο στη Σαντορίνη

Νίκη Παπάζογλου
Μοιράσου το
«Γάμος» Intecontinental – Yes Hotels: Η νέα ξενοδοχειακή αλυσίδα Donkey Hotels και νέο πεντάστερο στη Σαντορίνη

Στη συγχώνευση δια απορρόφησης της ξενοδοχειακής αλυσίδας YES! Hotels προχωρά η Αθήναιον  Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις (Intercontinental) της οικογένειας Ιωάννου, δημιουργώντας μια νέα ξενοδοχειακή αλυσίδα υπό την επωνυμία DONKEY HOTELS. 

Η συνένωση δυνάμεων στον ξενοδοχειακό βραχίονα του επιχειρηματικού ομίλου της οικογένειας Ιωάννου, αναμένεται να οδηγήσει στην επίτευξη οικονομιών κλίμακας καθώς και σε μεγαλύτερα οφέλη για τους μετόχους των δύο ξεχωριστών έως χθες εταιριών, που άνηκαν ωστόσο σε κοινά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το νέο σχήμα που δημιουργείται, το οποίο θα διαθέτει ιδιόκτητες ξενοδοχειακές υποδομές 85.000 τετραγωνικών μέτρων, θα εστιάσει στη δυνατότητα εξαγοράς και επανατοποθέτησης υφιστάμενων μονάδων σε αστικά κέντρα αλλά και στην ανάπτυξη νέων μονάδων σε δημοφιλείς προορισμούς. Πρώτη στάση μάλιστα θα αποτελέσει το νησί της Σαντορίνης, όπου και θα ανοίξει το 2022 νέα ξενοδοχειακή μονάδα δυναμικότητας 121 δωματίων (50% εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες). 

Όπως ανακοινώθηκε ο χρονισμός της συγχώνευσης προκύπτει λόγω των πρόσφατων αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στη μετοχική σύνθεση, και η οικογένεια Ιωάννου θα ελέγχει πλέον πάνω από το 94%. Η λειτουργία και στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας θα είναι υπό την ευθύνη των κκ. Χρήστου Ιωάννου ως Προέδρου της εταιρείας, Θωμά Γκιόλμα ως Εκτελεστικού Αντιπροέδρου, Πάνου Παναγιωτόπουλου ως διευθυντή του Intercontinental και Στεφανίας Φλέγγα ως Γενικής Διευθύντριας των Yes! Hotels.

Στόχος των έμπειρων στελεχών της νέας πλατφόρμα ανάπτυξης και διαχείρισης ξενοδοχείων, όπως διευκρινίζεται στη σχετική ενημέρωση, είναι να αποτελέσει στο εγγύς μέλλον πόλο έλξης για εγχώρια και διεθνή επενδυτικά κεφάλαια που θα ενισχύσουν τη διεύρυνση της. Συγχρόνως, το νέο σχήμα στο πλαίσιο του επιχειρηματικού πλάνου που έχει υιοθετήσει, θα αναπτύξει έντονη δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Στόχος τα 836 δωμάτια πέντε αστέρων το 2022

Το νέο σχήμα θα εκμεταλλεύεται πέρα από το Αθήναιον Intercontinental και τρεις από τις πέντε σήμερα ξενοδοχειακές μονάδες της Yes Hotels, τα αρχικά της οποία παραπέμπουν στο «Y»oung «E»nthusiastic «S»eductive. Ο λόγος για τα Semiramis, New Hotel και Periscope. Φυσικά στη Donkey Hotels θα περάσει και το νέο πεντάστερο της Σαντορίνης. 

Να υπενθυμίσουμε ότι το Intercontinental αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο πεντάστερο ξενοδοχείο της Αθήνας, δυναμικότητας 563 δωμάτιων, με ηγετική θέση στον χώρο των συνεδριακών εκδηλώσεων. Ξεχωρίζει όχι μόνο για τις υψηλού επιπέδου υποδομές που διαθέτει αλλά και για τη μοναδική αισθητική και πολιτιστική ταυτότητα που το χαρακτηρίζει. Στους χώρους του ξενοδοχείου φιλοξενούνται περισσότερα από 350 αυθεντικά έργα τέχνης από επώνυμους Έλληνες καλλιτέχνες, προσφέροντας στους επισκέπτες, τους φιλοξενούμενους και τους εργαζόμενους μια ανεπανάληπτη πολιτιστική εμπειρία, λειτουργώντας, στην πραγματικότητα, ως ένα 24ωρο μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Το Semiramis,  στην οδό Χ. Τρικούπη της Κηφισιάς, δυναμικότητας 51 δωματίων, αποτελεί το πρώτο στην Ελλάδα ξενοδοχείο - μέλος του παγκόσμιου δικτύου Design Hotels της Marriott, ενός brand για όσους αναζητούν χώρους μοναδικής αισθητικής που συνδυάζουν την αυθεντική τοπική κουλτούρα με εμπειρίες που ξεπερνούν τα συμβατικά όρια της πολυτέλειας. Εισήγαγε στη χώρα τη φιλοσοφία του Contemporary & Design Luxury Hospitality. 

Επιπλέον, το NEW Hotel, επί της οδού Φιλελλήνων δυναμικότητας 79 δωματίων, αποτελεί μέλος του παγκόσμιου δικτύου Design Hotels ενώ είναι μέλος και του Virtuoso, του μεγαλύτερου luxury ταξιδιωτικού δικτύου στον κόσμο. Η εξωτερική αρχιτεκτονική του κτιρίου συνοδεύεται από ένα μείγμα τέχνης και γλυπτικής του εσωτερικού σχεδιασμού που έχουν επιμεληθεί οι διεθνούς φήμης Βραζιλιάνοι σχεδιαστές The Campana Brothers.

Τέλος το Periscope, δυναμικότητας 22 δωματίων στην οδό Χάριτος στο Κολωνάκι, αποτελεί επίσης μέλος του παγκόσμιου δικτύου Design Hotels.

«Με τη κίνηση αυτή αποσκοπούμε στην ανάδειξη της επιτυχημένης μας παρουσίας στον ξενοδοχειακό κλάδο και στη δημιουργία οικονομιών κλίμακας και συνεργειών που θα προσδώσουν μεγάλη δυναμική στα Donkey Hotels. Συγχρόνως, εστιάζουμε στις ισχυρές προοπτικές που αναμένονται για τον τουρισμό στη χώρα μας με το πέρας της πανδημίας. Με εφόδια τον πρωτοποριακό σχεδιασμό της αλυσίδας YES! και την υψηλή αισθητική της τέχνης του Intercontinental, στόχος μας η δημιουργία νέων μονάδων που θα συνδυάζουν αρμονικά και θα αναπτύσσουν αυτή τη διπλή κληρονομιά. Προτεραιότητά μας πάντοτε η παροχή κορυφαίας ποιότητας υπηρεσιών για τους επισκέπτες μας», δήλωσε σχετικά ο κ. Χ. Ιωάννου, Πρόεδρος των Donkey Hotels.

 

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.