Τουρισμός
22-07-2019 | 15:09

Κερδίζουν τις προτιμήσεις των ξένων τα μη δημοφιλή ελληνικά νησιά

Μοιράσου το
Κερδίζουν τις προτιμήσεις των ξένων τα μη δημοφιλή ελληνικά νησιά

Έδαφος φαίνεται να κερδίζουν τα μη δημοφιλή νησιά της Ελλάδας, σύμφωνα με έρευνα της Sunvil για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ παράλληλα μειώνεται το ενδιαφέρον για τους μέχρι χθες νησιωτικούς πρωταγωνιστές του καλοκαιριού. 

Όπως αποδεικνύεται από την έρευνα, το 2019 οι ενδιαφερόμενοι να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αναζητούν μια πιο ήσυχη και πιο παραδοσιακή ελληνική εμπειρία εν συγκρίσει με το 2018, με την αύξηση της αναζήτησης για μη δημοφιλή νησιά να φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις και το 340%.

Ειδικότερα, η ανάλυση των δεδομένων όγκου αναζήτησης μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου το 2018 και το 2019 μαρτυρά ότι η αναζήτηση για μερικά από τα πιο δημοφιλή νησιά έχει μειωθεί. Για παράδειγμα το ενδιαφέρον των Βρετανών για την Ζάκυνθο έχει μειωθεί κατά 31%, για την Κεφαλονιά κατά 21% ενώ για την Σαντορίνη κατά 12%. 

Παρά βέβαια την μερική πτώση στον όγκο αναζήτησης εν συγκρίσει με πέρυσι, η Ελλάδα παραμένει δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες. Ποια είναι όμως τα ελληνικά νησιά στα οποία αυξήθηκε ο όγκος αναζήτησης το 2019;
 

Αύξηση των αναζητήσεων κατά 14%

Αύξηση των αναζητήσεων κατά 21%

Αύξηση των αναζητήσεων κατά 22%

Αύξηση των αναζητήσεων κατά 23%

Αύξηση των αναζητήσεων κατά 25%

Αύξηση των αναζητήσεων κατά 30%

Αύξηση των αναζητήσεων κατά 32%

Αύξηση των αναζητήσεων κατά 38%

Αύξηση των αναζητήσεων κατά 39%

Αύξηση των αναζητήσεων κατά 340%

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.