Τουρισμός
09-05-2019 | 19:16

Αυτές είναι οι πέντε καλύτερες αεροπορικές εταιρείες

Μοιράσου το
Αυτές είναι οι πέντε καλύτερες αεροπορικές εταιρείες

Στην πρώτη θέση των καλύτερων αεροπορικών εταιρειών βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Qatar Airways διατηρώντας την υψηλή βαθμολογία της τόσο για την ακρίβειά της όσο και για τις υπηρεσίες της προς τους επιβάτες, σύμφωνα με το AirHelp Score για το 2019. Εκτός από την Qatar Airlines, σημειώθηκε σημαντική αλλαγή μεταξύ των υπόλοιπων πέντε κορυφαίων αεροπορικών εταιρειών, American Airlines, Aeromexico, SAS Scandinavian Airlines και Qantas να κατατάσσεται δεύτερη έως πέμπτη, η οποία έδειξε σημαντική αλλαγή στην επεξεργασία των αποζημιώσεων και στην ακρίβεια.

To top 5 των καλύτερων αεροπορικών εταιρειών

  • Qatar Airways
  • American Airlines,
  • Aeromexico,
  • SAS Scandinavian Airlines 
  • Qantas

Ενώ οι top πέντε αεροπορικές κατατάχθηκαν σε καλές θέσεις για θέματα που αφορούν στους επιβάτες, όπως η επεξεργασία των πληροφοριών αποζημίωσης και η ακρίβεια, πολλές από τις χαμηλά καταταγμένες αεροπορικές όπως η Ryanair, Korean Air, Easy Jet και Thomas Cook Airlines, έγιναν φέτος πρωτοσέλιδα για κακή διαχείριση των επιβατών.

Για παράδειγμα, το προσωπικό της Ryanair προχώρησε σε απεργία, προκαλώντας αμέτρητες καθυστερήσεις, και μετά αρνήθηκαν να πληρώσουν την αποζημίωση την οποία δικαιούταν οι επιβάτες. Αυτό δείχνει ότι η κακή διαχείριση των επιβατών όταν το σχέδιο πτήσης δεν πάει καλά θα φανεί και στην θέση της κατάταξης.
 
«Το Score της AirHelp για το 2019 αποδεικνύει ότι οι αεροπορικές εταιρείες με μεγάλη ικανοποίηση των επιβατών παρέχουν περισσότερα από σταθερή ακρίβεια. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι οι αεροπορικές εταιρείες έρχονται αντιμέτωπες με ένα νέο τύπο επιβατών: εκπαιδευμένο και πιο ενημερωμένο για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του, και ικανό να επιλέξει μεταξύ μιας προσφοράς αεροπορικής εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αυτές οι εταιρείες οι οποίες δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την ακρίβεια τους σε υψηλά επίπεδα, έχουν την ευκαιρία να κρατήσουν τους επιβάτες συνδεδεμένους με το brand τους παρέχοντάς τους μια θετική υπηρεσία μετά την πτήση όταν τα ταξιδιωτικά τους πλάνα δεν πηγαίνουν όπως είναι σχεδιασμένα. Η μελέτη μας δείχνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες που βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα τους επιβάτες και κρατούν το λόγο τους εκτελώντας σωστά τις οφειλόμενες αξιώσεις αποζημίωσης γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών σε αυτή την άκρως ανταγωνιστική αγορά» λέει ο CEO και συνιδρυτής της AirHelp Henrik Zillmer.

Οι Ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, Olympic Air και Aegean Airlines, βρέθηκαν στην 31η και 48η θέση αντίστοιχα αφήνοντας το δικό τους στίγμα και άλλες αεροπορικές εταιρείες πίσω στην παγκόσμια κατάταξη.  
 

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Qantas με βαθμολογία 7,9 για τη διαχείριση των αποζημιώσεων, 8,3 για την έγκαιρη απόδοσή της και 9,0 για την ποιότητά των υπηρεσιών της, με συνολική βαθμολογία και αυτή στα 8,04/10.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η SAS Scandinavian Airlines με βαθμολογία 7,3 για τη διαχείριση των αποζημιώσεων, 7,9 για την έγκαιρη απόδοσή της και 9,0 για την ποιότητά των υπηρεσιών της, με συνολική βαθμολογία και αυτή στα 8,07/10.

Η Aeromexico s σημείωσε 8,0 για τη διαχείριση των αποζημιώσεων, 7,8 για την έγκαιρη απόδοσή της και 8,4 για την ποιότητά των υπηρεσιών της, με συνολική βαθμολογία και αυτή στα 8,07/10.

Η American Airlines σημείωσε 8,8 για τη διαχείριση των αποζημιώσεων, 7,5 για την έγκαιρη απόδοσή της και 7,9 για την ποιότητά των υπηρεσιών της, με συνολική βαθμολογία 8,07/10.

Η Qatar Airways σημείωσε 7,8 για τη διαχείριση των αποζημιώσεων και 8,4 για την έγκαιρη απόδοσή της με συνολική βαθμολογία 8,23/10.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.