Τα πολυαναμενόμενα 5 νέα smartphone του 2019

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα πολυαναμενόμενα 5 νέα smartphone του 2019

Περιθώρια που συρρικνώνονται συνεχώς, διπλές κάμερες με φακούς πολλών megapixel, επεξεργαστές ισχυρότεροι από αυτούς των υπολογιστών είναι μόνο μερικές από τις τάσεις που παρακολουθήσαμε την τρέχουσα χρονιά στην βιομηχανία των smartphones η οποία θα λέγαμε ότι αναδιαμορφώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Βέβαια τα πράγματα αναμένεται να αλλάξουν ακόμα περισσότερο την επόμενη χρονιά με τις ενδείξεις να είναι εμφανείς ήδη από φέτος. Μέσα στο 2019 αναμένουμε να δούμε νέα «ριζοσπαστικά» σχέδια από την Samsung, η οποία ήδη έριξε λίγο φως στο αναδιπλούμενο τηλέφωνό της, φυσικά νέα iPhones από την Apple τα οποία ελπίζουμε να έχουν κάτι διαφορετικό να πουν από τα iPhone XS και XR που δεν κατάφεραν να καινοτομήσουν.

Η LG από την άλλη εργάζεται πυρετωδώς για να μας παρουσιάσει την πρώτη συσκευή 5G η οποία αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2019 ενώ και η κινεζική εταιρεία Xiaomi, η οποία ξεκίνησε την bezel less τάση το 2016 με το Mi Mix έχει ετοιμάσει την τρίτη εκδοχή της που είναι εξαρετικά καινοτόμα και αναμένεται να περάσει τα ευρωπαϊκά σύνορα το 2019, αν τα περάσει δηλαδή.

Για να δούμε όμως τα σχέδια των κατασκευαστών για την νέα χρονιά λίγο πιο αναλυτικά.

Στην περίπτωση της Xiaomi τώρα, η οποία ανεβαίνει όλο και περισσότερο στα «μάτια» των ευρωπαίων κερδίζοντας μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς χάρη στην καλή αντιστοιχία ποιότητας τιμής περιμένουμε να φτάσει εντός ευρωπαϊκών συνόρων το Mi Mix 3 -η τρίτη εκδοχή του τηλεφώνου που καθιέρωσε την χωρίς περιθώρια οθόνη στην αγορά των smartphones.

Το Mi Mix 3 διαθέτει ένα σύστημα εμπρόσθιας κάμερας παρόμοιο με το Find X της Oppo – χωρίς notch με την κάμερα να είναι pop-up δηλαδή σε ξεχωριστό σημείο της συσκευής το οποίος σέρνεται προς τα πάνω για να εμφανιστεί - μια εντυπωσιακή RΑΜ 10 GB ενώ υποστηρίζει και δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G). Ακόμα κι αν το υποστηρίζει βέβαια κανείς δεν γνωρίζει αν ή πού θα είναι διαθέσιμο για να μπορέσετε να συνδεθείτε αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση. 

Το Mi Mix 3 το οποίο κυκλοφορεί από τον Νοέμβριο στην Κίνα δεν είναι σίγουρο ότι θα φτάσει στην ευρωπαϊκή αγορά.
 

Τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής συνοψίζονται στο ότι LG και Sprint συνεργάζονται για να μας παρουσιάσουν ένα smartphone με δυνατότητα συνδεσιμότητας πέμπτης γενιάς (5G) το οποίο θα είναι έτοιμο το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Η συσκευή ανακοινώθηκε από τον διευθυντή ανάπτυξης των προϊόντων της Sprint, Τζον Τουντχόουπ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το τηλέφωνο θα λειτουργεί σε υποδομή 5G σε εννέα πόλεις της χώρας όπου η Sprint αρχικά θα αναπτύξει την υποδομή για 5G δίκτυα το 2019. 

Πέρα βέβαια από αυτό το χαρακτηριστικό γνωρίζουμε ελάχιστα. Το μόνο που ο επικεφαλής της Sprint άφησε να εννοηθεί είναι πως το κόστος θα κυμανθεί με βάση την αγορά. Αν βέβαια σκεφτεί κανείς πως η αγορά έχει ανεβάσει το κόστος των ναυαρχίδων της σε πάνω από 1.000 ευρώ τότε ίσως οι ισχυρισμοί ακούγονται ανησυχητικοί. 
 

Μπορεί ο κολοσσός του Κουπερτίνο να μας παρουσίασε τρία νέα μοντέλα δύο μήνες πριν, όμως σε μια βιομηχανία που κάνει άλματα αντί για βήματα οι φήμες για το τι θα δούμε τον επόμενο Σεπτέμβριο έχουν ήδη ξεκινήσει.  Οι συσκευές της εταιρείας άλλωστε σχεδιάζονται χρόνια πριν παρουσιαστούν.

Μέχρι στιγμής βέβαια οι πληροφορίες είναι περιορισμένες. Οι κυριότερες – σύμφωνα με αναλυτές της KGI Securities - αναφέρουν ότι οι νέες συσκευές θα συνεχίσουν με την κάμερα δύο φακών, και πιθανώς θα εγκαταλείψουν το 3D Touch σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κόστος τους.

Πολλοί λένε πως η εταιρεία ίσως αλλάξει σχεδιασμό, δύο χρόνια μετά την εμφάνιση του iPhone X. Και πάλι όμως μπορεί να μην καινοτομήσει. 
 

Το αναδιπλούμενο τηλέφωνο της Galaxy θα μπορούσε να σημάνει ένα νέο μέλλον για τα smartphones ωστόσο δεν αναμένεται να γίνει best-seller.

Τα νέα μοντέλα της σειράς Galaxy S-Galaxy S10 και S10 Plus - θα είναι οι συσκευές της εταιρείας που θα καταλήξουν στα χέρια των περισσότερων πελατών της το 2019. Παρά την μέχρι τώρα πρακτική της εταιρείας στην σειρά αυτή αναμένουμε να δούμε μέσα στο 2019 τρία κι όχι δύο μοντέλα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι συσκευές θα έχουν μέγεθος 5,8 ίντσες, 6,1 ίντσες και 6,4 ίντσες ενώ το μικρότερο από τα τρία τηλέφωνα ίσως έχει επίπεδη κι όχι κυρτή οθόνη.

Άλλες εικασίες αναφέρουν ότι τα νέα μοντέλα θα περιλαμβάνουν τρεις πίσω κάμερες, επεξεργαστή Snapdragon 855 και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων επί της οθόνης, τουλάχιστον στα πιο ακριβά μοντέλα. 
 

Εδώ και χρόνια φημολογείται ότι η Samsung σχεδιάζει να μας συστήσει το πρώτο αναδιπλούμενο έξυπνο τηλέφωνο, το οποίο πολλοί ανέφεραν ως Galaxy X.

Η στιγμή αυτή δεν ήρθε το 2017 αλλά φέτος. Οι  πρώτες ενδείξεις έφτασαν  δια στόματος του επικεφαλής κινητής τηλεφωνίας της Samsung, DJ Koh, ο οποίος δήλωσε στο CNBC ότι η συσκευή θα κάνει μια guest star εμφάνιση πριν από το τέλος του έτους. Κι έτσι κι έγινε. Στο ετήσιο συνέδριο των προγραμματιστών της εταιρείας στις 7 και 8 Νοεμβρίου είδαμε το πρώτο αναδιπλούμενο τηλέφωνο της Samsung – το οποίο δεν ήταν το πρώτο παγκοσμίως.

Το κινητό με την «Infinity Flex Display» όπως λέγεται η αναδιπλούμενη οθόνη έχει μέγεθος ενός tablet – 7,3 /ιντσες -  και διπλώνει για να μπορεί να χωρέσει σε μια τσέπη. 

Η καινοτόμα συσκευή η «συγκαλυμμένη» παρουσίαση της οποίας έγινε με τα φώτα κλειστά για να προστατευθεί το design της συσκευής από τα «αδιάκριτα» μάτια, μπορεί να τρέχει μέχρι και τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνολογία που η εταιρεία αποκαλεί «multi active window» (πολλαπλό ενεργό παράθυρο). Ωστόσο το νέο τηλέφωνο δεν θα τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων παρά το 2019 και η επίσημη παρουσίασή του ίσως γίνει στην έκθεση τεχνολογίας CES 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung δεν είναι ο μόνος κατασκευαστής τηλεφώνων με εύκαμπτες οθόνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Huawei σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια συσκευή με εύκαμπτη οθόνη μέσα στην επόμενη χρονιά. Οι Lenovo και Xiaomi έχουν επίσης αρχίσει να μας προϊδεάζουν για τα δικά τους πρωτότυπα, ενώ η LG εργάζεται επίσης με ευλύγιστες οθόνες OLED και τηλεοράσεις που διπλώνονται για να χωρέσουν στο κουτί…

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:08

Σολτς και Σι: Συμφωνία στον μικρότερο κοινό παρονομαστή

23:01

Πετρέλαιο: Απώλειες άνω του 3% - Χαμηλό τριών εβδομάδων

22:21

Λίβανος: Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις της Χεζμπολάχ

22:02

Τσελίκ για θαλάσσια πάρκα: Η ανακήρυξή τους σαμποτάρει την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων

21:55

Παράταση της απαλλαγής ΕΝΦΙΑ για διατηρητέα μνημεία και έργα τέχνης

21:50

Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

21:41

Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο: Συζητήθηκε η περικοπή δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας στους συνταξιούχους

21:31

Ήπια υποχώρηση για το χρυσό - Άνοδος 1,1% το ασήμι

21:18

Κροατία: Πρωτιά για το κεντροδεξιό κόμμα του πρωθυπουργού Πλένκοβιτς δείχνουν τα exit polls

21:09

Δένδιας: Αν η Τουρκία υπέγραφε τη σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, θα λυνόταν το 95% των διαφορών μας

20:53

ΠΑΣΟΚ: Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ ξηλώνει τη «μεταρρύθμιση» του Υπουργού Υγείας

20:34

Microsoft: Έχουν ξεκινήσει αργά οι ρωσικές διαδικτυακές εκστρατείες επιρροής για τις αμερικανικές εκλογές

20:14

Η Κίνα υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ ακολουθούν τις «μη εμπορικές πρακτικές» για τις οποίες την κατηγορούν

20:00

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στόχος να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

19:52

Γεραπετρίτης: Πλήρως επιτυχημένο το «Our Ocean Conference», με δεσμεύσεις άνω των 11,5 δισ. δολαρίων

19:41

Τεχνική Ολυμπιακή: Εντός του μήνα το πόρισμα της KPMG για Πόρτο Καρράς

19:28

Κλιματική αλλαγή: Οι ζημιές μπορεί να ανέλθουν στα 38 τρισ. δολάρια ετησίως μέχρι το 2050

19:17

Συνάντηση Πιτσιλή με την Αν. ΓΓ ΟΟΣΑ - Το Φορολογικό Μοντέλο 3.0 στο επίκεντρο

19:16

Rebound στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Άλμα 8,6% για την Adidas

19:13

Viohalco: Ο Σπ. Κοκκόλης νέος αναπληρωτής οικονομικός διευθυντής

19:00

Έρχονται 2 δισ. κοινοτικό χρήμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Όλα τα προγράμματα εγγυήσεων και επιδοτήσεων

18:45

Τριαντόπουλος στην Ηλεία: Προχωρά η προεργασία για το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής με έμφαση στην Αρχαία Ολυμπία

18:35

Η Χαμάς ευχαριστεί τον Ερντογάν - Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ ήταν «νόμιμη και αρμόζουσα»

18:31

Παπουτσάνης: Μέρισμα 0,038 ευρώ ανά μετοχή - Από 25 Απριλίου η καταβολή

18:14

ΟΛΘ: Καθαρά κέρδη 20,3 εκατ. - Μέρισμα 1,3 ευρώ/μετοχή - Σε ΜΕΤΚΑ και ΤΕΚΑΛ η επέκταση του προβλήτα 6

18:05

Ιαπωνία: Σεισμός 6,3 βαθμών στο ανατολικό τμήμα της χώρας

18:03

Revoil: Πτώση σε κέρδη και έσοδα το 2023 - Καθοριστικός παράγοντας για το 2024 το χρηματοοικονομικό κόστος

17:59

United Airlines: Τα προβλήματα της Boeing μας κόστισαν 200 εκατ. δολάρια στα κέρδη

17:51

Το AI αναβαθμίζει την εμπειρία του online gaming

17:48

Jumbo: Στα 303 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2023, πάνω από 1 δισ. ο τζίρος - Πρόταση για μέρισμα 1€/μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider