Έρχεται κινητό που... διπλώνει από την Samsung

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχεται κινητό που... διπλώνει από την Samsung

Ένα μικρό δείγμα του τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε στο Samsung Developer Conference (SDC) έδωσε η Samsung Mobile μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Facebook, ενισχύοντας τις προσδοκίες για ένα κινητό που... διπλώνει - αγγλιστί foldable phone.

Το νέο της «teaser» με το λογότυπο που διπλώνει, το οποίο δημοσιεύτηκε στο Facebook πιθανότατα αναφέρεται στο «foldable» κινητό της, το οποίο εδώ και καιρό ακούγεται πως θα παρουσιαστεί κατά το συνέδριο των προγραμματιστών, στις 7-8 Νοεμβρίου στο Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα με τα όσα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής η αναδιπλούμενη συσκευή της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας θα διαθέτει μία «εσωτερική» οθόνη 7,3 ιντσών και μία «εξωτερική» με διαγώνιο 4,6 ιντσών - και οι δύο οθόνες θα είναι τεχνολογίας OLED.

Χάρη σε αυτό το ανδιπλούμενο τηλέφωνο θα προστατεύεται όταν η συσκευή είναι «κλειστή» αλλά ο χρήστης του θα μπορεί την ίδια στιγμή να λαμβάνει ειδοποιήσεις στην «εξωτερική» οθόνη του κινητού.

Να σημειωθεί ότι τις φήμες για ένα foldable phone είχε εν μέρει επιβεβαιώσει προ μηνών κι ο CΕΟ του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας,μιλώντας στο CNBC. Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει τότε ο κ. DL Koh «έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για μια foldable συσκευή αφού σύμφωνα με καταναλωτικές έρευνες που πραγματοποίησε η εταιρεία υπάρχει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο είδος». Ερωτηθείς ωστόσο πώς θα μοιάζει η νέα αυτή συσκευή ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είχε υπάρξει φειδωλός, κρατώντας κρυφές τις λεπτομέρειες σχετικά με την λειτουργία και τις δυνατότητες της οθόνης καθώς και το design της. Διευκρίνισε όμως ότι το κινητό δεν θα είναι απλά ένα tablet που μετατρέπεται σε κινητό όταν διπλώνει. «Θα μπορείτε να κάνετε τις περισσότερες από τις συνηθισμένες σημερινές λειτουργίες σε ένα ανδιπλούμενο τηλέφωνο. Όταν θα χρειάζεστε να παρακολουθήσετε κάτι απλά θα ξεδιπλώνετε την οθόνη του. Ωστόσο το τηλέφωνο θα πρέπει να μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω από ένα tablet για να μπορέσει να πείσει τους καταναλωτές να το αγοράσουν» τόνιζε τότε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η συσκευή θα διαθέτει ένα μοναδικό βασισμένο σε Android UI (user interface) το οποίο ο νοτιοκορεατικός κολοσσός έχει αναπτύξει σε συνεργασία με την Google.

Παρότι η συσκευή ακούγεται παρόμοια με τα παραδοσιακά flip phones - αυτά με τις δύο οθόνες που γίνονται μια όταν ανοίξουν - πολλοί ισχυρίζονται ότι η Samsung θα προσπαθήσει να καινοτομήσει δημιουργώντας μια και μοναδική οθόνη που πράγματι κάμπτεται, λυγίζει, διπλώνει δηλαδή. Πληροφορίες από την Νότια Κορέα μάλιστα διευκρινίζουν ότι μπορεί να δούμε την συσκευή - την οποία πολλοί ονομάζουν Samsung Galaxy X - στο συνέδριο των προγραμματιστών ωστόσο δεν θα είναι έτοιμη για τα ράφια των καταστημάτων παρά μέσα στο 2019. Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν ότι επισήμως θα παρουσιαστεί στην έκθεση CES, το λανσάρισμά της θα είναι παγκόσμιο και η τιμή της υψηλή, θα ξεπερνά τα 1.600 ευρώ.

Το πρώτο foldable phone δια χειρός Royole Corporation

Να υπενθυμίσουμε βέβαια ότι η Samsung δεν θα είναι η πρώτη που θα παρουσιάσει στο κοινό ένα foldable phone. Προ ημερών η Royole Corporation, μια όχι και τόσο γνωστή εταιρεία τεχνολογίας με έδρα την Καλιφόρνια, παρουσίασε το πρώτο αναδιπλούμενο κινητό της παγκόσμιας αγοράς. H αποκάλυψη της Royole Corporation, η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή εύκαπμπτων οθονών παρουσίασε την πρωτότυπη συσκευή ονίματ PlexPai επί κινεζικού εδάφους παίρνοντας το προβάδισμα από πολλούς τεχνολογικούς κολοσσούς που διεκδικούσαν την πρωτιά.

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα tablet με οθόνη 7,8 ιντσών – μεγαλύτερη δηλαδή από τα περισσότερα μοντέλα- και αναλογία πλευρών 4:3, η οθόνη του οποίου είναι εύκαμπτη κι όταν διπλώνει προσφέρει στον χρήστη μια συσκευή 4 ιντσών με... τρεις οθόνες – στο μπροστινό και το πίσω μέρος καθώς και στην «σπονδυλική στήλη» ή «μεντεσέ» της συσκευής. Κατά την παρουσίασή της η εταιρεία που μετρά έξι μόνο χρόνια ζωής ανέφερε ότι θα διαθέσει την πρώτη σειρά προϊόντων της στους κινέζους καταναλωτές από την 1η Νοεμβρίου. Το τηλέφωνο θα κοστίζει μεταξύ 1.290 δολάρια με 1.863 δολάρια, ανάλογα με την μνήμη και τον χώρο αποθήκευσης που θα επιλέξει κανείς.

Έρχεται κινητό που... διπλώνει από την Samsung
Έρχεται κινητό που... διπλώνει από την Samsung
Έρχεται κινητό που... διπλώνει από την Samsung
Έρχεται κινητό που... διπλώνει από την Samsung
Έρχεται κινητό που... διπλώνει από την Samsung
Έρχεται κινητό που... διπλώνει από την Samsung
Έρχεται κινητό που... διπλώνει από την Samsung
Έρχεται κινητό που... διπλώνει από την Samsung

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider