Τεχνολογία
10-11-2018 | 14:14

H Apple παραδέχεται ότι ορισμένα ιPhone X είναι ελαττωματικά

Μοιράσου το
H Apple παραδέχεται ότι ορισμένα ιPhone X είναι ελαττωματικά

Στην παραδοχή πως ορισμένα μοντέλα iPhone X αλλά και καποια Mac Book 13 ιντσών μπορεί να είναι ελαττωματικά προχώρησε η Apple διευκρινίζοντας ότι αν ισχύει κάτι τέτοιο οι χρήστες θα μπορέσουν να τα επισκευάσουν δωρεάν. 

Η εν λόγω ανακοίνωση αποτελεί έναν ακόμη κρίκο σε μια αλυσίδα προβλημάτων ποιότητας που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στα προϊόντα του κολοσσού του Κουπερτίνο, παρόλο που η εταιρεία έχει αυξήσει τις τιμές της για τα περισσότερα από αυτά.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι η οθόνη μερικών IPhone X -ενός μοντέλου που κυκλοφόρησε το 2017 με αρχική τιμή 999 δολάρια- μπορεί να εμφανίσει προβλήματα στη διαδικασία της αφής λόγω τεχνικού προβλήματος ενός εξαρτήματος, το οποίο θα αντικατασταθεί δωρεάν.

Η ελαττωματική οθόνη μπορεί να μην ανταποκρίνεται σωστά στο άγγιγμα του χρήστη ή ακόμη να αντιδρά μόνη της χωρίς να προηγηθεί αφή. Το πρόβλημα αυτό δεν επηρεάζει τα νέα iPhone XS και iPhone ΧR, που παρουσιάσθηκαν φέτος το φθινόπωρο.

Στην παραπάνω περίπτωση οι χρήστες μπορούν να επισκεφτούν ένα κατάστημα λιανικής της Apple ή έναν εξουσιοδοτημένο πάροχο και να αλλάξουν την οθόνη του κινητού τους χωρίς κόστος. Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υποστήριξη της Apple. Η Apple συνιστά στους πελάτες να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των iPhones τους στο iTunes ή iCloud προτού δώσουν την συσκευή για επισκευή. Αξίζει να σημειωθεί ότι επί μήνες διάφοροι χρήστες είχαν παραπονεθεί ότι η οθόνη αφής του iPhone X εμφάνιζε προβλήματα χωρίς να έχουν πάρει απάντηση μέχρι σήμερα. Το πρόβλημα μάλιστα είχε γίνει γνωστό στο διαδίκτυο ως «ghost touching».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αυτό της Apple δεν επεκτείνει την εγγύησης του iPhone X και οι επισκευές πρέπει να πραγματοποιηθούν στην χώρα αγοράς. Το πρόγραμμα καλύπτει τις επηρεαζόμενες συσκευές iPhone X για τρία χρόνια μετά την αρχική πώλησή τους.Τέλος ο κολοσσός του Κουπερτίνο προειδοποιεί ότι αν οι πελάτες που είχαν πρόβλημα με την οθόνη έχουν ήδη προχωρήσει σε επισκευή της μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία για να ζητήσουν επιστροφή των χρημάτων τους. 

Όσο για τον φορητό υπολογιστής Mac Book μπορεί να εμφανίσει ένα διαφορετικού τύπου πρόβλημα, που οδηγεί σε απώλεια δεδομένων αφού αδυνατεί να αποθηκεύσει στον σκληρό δίσκο. Και σε αυτή την περίπτωση η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα επισκευάσει ή θα αντικαταστήσει δωρεάν τα εν λόγω drives.

To πρόβλημα αφορά ένα περιορισμένο αριθμό οδηγών στερεάς κατάστασης (solid-state drives) χωρητικότητας 128 και 256 GB που βρίσκονται εγκατεστημένα σε Mac Books 13 ιντσών, τα οποία πουλήθηκαν μεταξύ Ιουνίου 2017 και Ιουνίου 2018.

       

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.