Ανακοινώθηκε η εξαγορά του Taxibeat από την Daimler

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανακοινώθηκε η εξαγορά του Taxibeat από την Daimler

Στην αγκαλιά της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler, μέσω της θυγατρικής της «mytaxi», περνά κι επισήμως το 100% της δημοφιλούς εφαρμογής για την κλήση ταξί, Taxibeat, μιας από τις πιο επιτυχημένες νεοφυείες επιχειρήσεις επί ελληνικού εδάφους.

Με την εξαγορά το Taxibeat θα επεκτείνει την παρουσία του σε 10 ευρωπαϊκές χώρες και θα διευρύνει κατά 108.000 τους εγγεγραμμένους επαγγελματίες οδηγούς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στην οποία δεν γίνεται λόγος για τους ακριβείς όρους του deal, το Taxibeat θα ενοποιηθεί με την πλατφόρμα της Daimler, εντός των επόμενων μηνών και θα μετονομαστεί σε mytaxi. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πηγές προσκείμενες στις δύο εταιρείες είχαν αναφέρει πως το deal έκλεισε κοντά στα 40 εκατ. ευρώ.

Με αυτή τη συμφωνία ολοκληρώνεται η αυτόνομη πορεία μιας εταιρείας που ιδρύθηκε από τον Νίκο Δρανδάκη το 2011 και η οποία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία «τρέχει» με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης που αγγίζει το 180%, με μια βάση 8.000 εγγεγραμμένων οδηγών ταξί, και χρήστες που υπερβαίνουν τους 540.000. Να υπενθυμίσουμε ότι η Taxibeat, έξι χρόνια μετά την ίδρυσή της δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και στο Περού.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Taxibeat στη Λίμα και στην Λατινική Αμερική θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από την ευρωπαϊκή μονάδα. Την ίδια ώρα, το ελληνικό τμήμα της Taxibeat θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και την εδραίωση της εταιρικής εικόνας στη Λατινική Αμερική, αποτελώντας πόλο έλξης νέων ταλέντων από τον κλάδο της τεχνολογίας.


Όσο για την mytaxi, πρωτοπαρουσιάστηκε το 2009 και αποτέλεσε την πρώτη εφαρμογή στον κόσμο που επέτρεπε την απευθείας σύνδεση μεταξύ χρηστών και οδηγών ταξί. Μ’ έναν παγκόσμιο όγκο που ξεπερνά τις 10 εκατομμύρια λήψεις (downloads), με πάνω από 100.000 εγγεγραμμένους οδηγούς και διαθεσιμότητα σε πάνω από 50 πόλεις, σε 9 Ευρωπαϊκές χώρες, με την Ελλάδα να αποτελεί την δέκατη χώρα στην οποία θα δραστηριοποιηθεί. Ως ο πρόδρομος στον τομέα των εφαρμογών κλήσης και κράτησης ταξί κατάφερε να κεντρίσει ήδη από το 2012 το ενδιαφέρον της γερμανικού κολοσσού, η οποία μπήκε με μικρό ποσοστό στην εταιρεία. Δύο χρόνια αργότερα αντιλαμβανόμενη την δυναμική της η Diamler εξαγόρασε το 100% της Mytaxi.

Μέσω της εξαγοράς της Taxibeat, η mytaxi σχεδιάζει να επιταχύνει τη διεθνή επέκταση της εφαρμογής της για την κλήση και κράτηση ταξί στην Ευρώπη. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την Taxibeat ως το νεότερο μέλος της οικογένειας της mytaxi», δήλωσε ο Άντριου Πίνινγκτον, διευθύνων σύμβουλος της mytaxi. «Είμαστε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι με την επιτυχία της Taxibeat στην Ελλάδα και πιστεύουμε ότι αποτελεί το ιδανικό ταίρι για την mytaxi» έσπευσε να προσθέσει.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Taxibeat, αναγνώρισε πως «σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την Taxibeat, καθώς στην mytaxi βρήκαμε τον ιδανικό συνεργάτη για την Taxibeat και την ομάδα μας».

Τέλος, ο Κλάους Έντεμαν, διευθύνων σύμβουλος της Daimler, επεσήμανε πως «η mytaxi αποτελεί βασική συνιστώσα της στρατηγικής μας για το χώρο των μεταφορών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider