Πάνω από 17 εκατ. για την «οχύρωση» των κρίσιμων υποδομών του Δημοσίου απέναντι στις κυβερνοαπειλές

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από 17 εκατ. για την «οχύρωση» των κρίσιμων υποδομών του Δημοσίου απέναντι στις κυβερνοαπειλές
Νέος διαγωνισμός για την «Προμήθεια προηγμένων Υπηρεσιών Ασφάλειας (SOC και DDoS) στις κρίσιμες υποδομές του G-Cloud».

Την ασφάλεια των κρίσιμων υποδομών του G- Cloud έναντι των κυβερνοαπειλών αναμένεται να ενισχύσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσω επαναληπτικού διεθνούς, ηλεκτρονικού διαγωνισμού για «Προμήθεια προηγμένων Υπηρεσιών Ασφάλειας (SOC και DDoS), ύψους άνω των 17 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και δικαιώματος προαίρεσης).

Σύμφωνα με το τεύχος του σχετικού διαγωνισμού που αναρτήθηκε στη διαύγεια, το αντικείμενο της παρούσας σύμβασης θα είναι η υπηρεσία αδιάλειπτης και σε πραγματικό χρόνο (24x7) επιτήρησης των συστημάτων της ΓΠΣΨΔ από εξειδικευμένο και σε διεθνώς αναγνωρισμένο πάροχο για την πρόληψη και αντιμετώπιση κυβερνοαπειλών. Παράλληλα ο υπερθεματιστής του διαγωνισμού θα αναλάβει και την ανίχνευση δικτυακών ανωμαλιών και αντιμετώπισης επιθέσεων άρνησης υπηρεσίας (DDoS – Distributed Denial-of-Service) στα κέντρα δεδομένων που διαχειρίζεται η ΓΓΠΣΨΔ.

Η διάρκεια της σύμβασης θα ανέρχεται σε τριάντα ένα (31) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν του Οροσήμου ολοκλήρωσης της αρχικής σύμβασης, όπως αυτό έχει τεθεί στο εκάστοτε ισχύον ΕΣΑΑ (Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας).

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος και θα έχει ως κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας–τιμής.

Όσο για τη συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη της σύμβασης, η οποία χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ανέρχεται σε 17.007.344 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Αναλυτικότερα, η αρχική αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 8.503.672,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ήτοι καθαρή δαπάνη 6.857.800 ευρώ, πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ, ύψους 1.645.872 ευρώ. Η προϋπολογισθείσα δαπάνη δικαιώματος προαίρεσης ανέρχεται στο ποσό των 8.503.672 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, το οποί επιμερίζεται κατά τον ίδιο τρόπο.

Σημειωτέον ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ορίζεται η Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 17:00μ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα ειδική ενότητα στο gov.gr για τους Έλληνες του Εξωτερικού

Νέα μέρα «ξημερώνει» για το Gov.gr - Οι αλλαγές που έρχονται

Σε τροχιά υλοποίησης G-Cloud Next Generation και «Παροχή Κεντρικών Νεφο-Υπολογιστικών Υποδομών και Υπηρεσιών-Public Cloud»

gazzetta
gazzetta reader insider insider