Smartphones: Συνεχίστηκε και το 2023 η πτώση - Οι πρωταθλητές της αγοράς

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Smartphones: Συνεχίστηκε και το 2023 η πτώση - Οι πρωταθλητές της αγοράς
Σημάδια συγκράτησης της πτώσης διακρίνουν οι αναλυτές-Πώς κινήθηκαν τα μερίδια των κορυφαίων κατασκευαστών

Το αρνητικό πρόσημο του 2022 συνεχίζει η παγκόσμια αγορά των smartphones και το 2023 με την πληθωριστική κρίση να επηρεάζει έντονα τις συγκεκριμένες δαπάνες των νοικοκυριών. Παρόλα αυτά οι αναλυτές διαβλέπουν μια σταθεροποίηση της πτώσης και αναμένουν διόρθωση το επόμενο διάστημα, με κινητήριο μοχλό το 5G και τις αναδιπλούμενες συσκευές.

Ειδικότερα, όπως δείχνει πρόσφατη έρευνα της Canaly’s, οι παγκόσμιες αποστολές smartphones παρατηρήθηκαν μειωμένες το πρώτο τρίμηνο του 2023 κατά 13%, φτάνοντας στις 269,8 εκατομμύρια μονάδες. Η μείωση της ζήτησης έχει αρχίσει να ισορροπεί, αν και η αντίθεση μεταξύ του πρώτου τριμήνου του 2022 και του 1ου τριμήνου του 2023 παρέμεινε έντονη.

Η μείωση της ζήτησης αλλά και η στροφή των καταναλωτών σε smartphones υψηλότερης αξίας τα οποία και οι καταναλωτές κρατούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, - τάσεις που παρατηρήθηκαν ήδη από πέρυσι επηρεάζοντας τους κατασκευαστές - άλλαξε μερικώς και τις ισορροπίες στην χρυσή πεντάδα των κατασκευαστών.

Η χρυσή πεντάδα των κατασκευαστών

Βάσει της Canalys το πρώτο τρίμηνο του έτους στην πρώτη θέση της λίστας με τους πέντε κορυφαίους κατασκευαστές από άποψη πωλήσεων τεμαχίων, παρέμεινε η Samsung με τις αποστολές smartphones να φτάνουν τα 60,3 εκατομμύρια μονάδες, χάρη στο ανανεωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων.

Στη δεύτερη θέση ωστόσο, βρέθηκε η Apple, με 58 εκατομμύρια αποστολές αποτελώντας και την μοναδική εταιρεία που αναπτύχθηκε από έτος σε έτος, κερδίζοντας μερίδιο αγοράς της τάξης του 21%

Την τρίτη θέση κατέλαβε η Xiaomi πραγματοποιώντας 30,5 εκατομμύρια αποστολές, και την πεντάδα έκλεισε η OPPO και η vivo, με 26,6 εκατομμύρια και 20,9 εκατομμύρια αποστολές μονάδων smartphones αντίστοιχα.

Από άποψη μεριδίων αγοράς η Samsung κέρδισε το 22%, η Apple to 21%, η Xiaomi κινήθηκε στο 11%, ενώ οι OPPO και vivo κινήθηκαν στο 10% και 8% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα λειτουργικά κέρδη της Samsung έπεσαν 95% - Περιμένει ανάκαμψη στην αγορά των τσιπ

Η Apple άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Ινδία

Έτσι θα είναι το νέο iPhone 15

gazzetta
gazzetta reader insider insider