«Πολιτικά προκατειλημμένο και προσβλητικό το ChatGPT» ομολογεί η OpenAI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πολιτικά προκατειλημμένο και προσβλητικό το ChatGPT» ομολογεί η OpenAI
«Μερικές φορές θα κάνουμε λάθη. Όταν το κάνουμε, θα μάθουμε από αυτά και θα επαναλάβουμε τα μοντέλα και τα συστήματά μας μέχρι να είναι σωστά».

Το ChatGPT υπήρξε «πολιτικά προκατειλημμένο, προσβλητικό» και «γενικότερα απαράδεκτο» σύμφωνα με την OpenAI, η οποία δεσμεύτηκε να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του.

Αναλυτικότερα, η OpenAI χαρακτηρίζει έγκυρες τις ανησυχίες που τέθηκαν από πολλούς χρήστες, οι οποίες «έχουν αποκαλύψει πραγματικούς περιορισμούς στα συστήματά μας, που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε». Δεν ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα αλλά δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί για να διορθώσει αυτά τα προβλήματα στο μέλλον, μέσω τροποποιήσεων στο σύστημα.

«Η διαδικασία μοιάζει περισσότερο με την εκπαίδευση ενός σκύλου παρά με συνηθισμένο προγραμματισμό συστημάτων. Ως εκ τούτου, δεν του δίνουμε σαφείς οδηγίες, αλλά γενικές κατευθυντήριες γραμμές που στη συνέχεια διαμορφώνονται από τις αλληλεπιδράσεις που προκύπτουν με τους ανθρώπους» προσθέτουν.

Μεταξύ άλλων, οι κατευθύνσεις που δίδονται στο chatbot αναφέρουν πως θα πρέπει να αποφεύγει να παίρνει θέση σε θέματα που μπορεί να διχάσουν και αντ 'αυτού καλείται να βοηθήσει τους χρήστες με ενημερωτικές ερωτήσεις. Ωστόσο οι κατασκευαστές του πολύκροτου ChatGPT, παραδέχονται ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα για να αποφευχθούν αυτές οι καταστάσεις και ότι θα εργαστούν σκληρότερα για να αλλάξει η συμπεριφορά του συστήματος.

Ανάμεσα στις αλλαγές περιλαμβάνεται η τροποποίηση του συστήματος για «μείωση τόσο των κραυγαλέων όσο και των ανεπαίσθητων προκαταλήψεων στον τρόπο με τον οποίο το ChatGPT ανταποκρίνεται σε διαφορετικές ερωρτήσεις» ενώ θα βελτιωθεί παραπάνω και με την συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα.

«Μερικές φορές θα κάνουμε λάθη. Όταν το κάνουμε, θα μάθουμε από αυτά και θα επαναλάβουμε τα μοντέλα και τα συστήματά μας μέχρι να είναι σωστά. Εκτιμούμε την κοινότητα των χρηστών του ChatGPT καθώς και την επαγρύπνηση του ευρύτερου κοινού όταν μας καθιστά υπόλογους και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μοιραστούμε περισσότερα για τη δουλειά μας τους επόμενους μήνες» κατέληξε η εταιρία.

«Το ChatGPT είναι κουλ αλλά και φρικτό προϊόν»

Προ ημερών ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του OpenAI, Σαμ Άλτμαν, είχε πάλι αναγνωρίσει πως υπάρχουν προβλήματα με το ChatGPT.

Το αποκάλεσε «κουλ» αλλά και «φρικτό προϊόν» σύμφωνα με το Bussiness Insider. Ειδικότερα, μιλώντας στο podcast των New York Times, «Hard Fork», επικαλούμενος τις λάθος ή διφορούμενες απαντήσεις που συχνά δίνει το ChatGPT υπογράμμισε πως: «οι άνθρωποι πηγαίνουν πραγματικά σε έναν ιστότοπο που μερικές φορές λειτουργεί και μερικές φορές είναι εκτός λειτουργίας».

Παράλληλα, παραδέχτηκε πως το ChatGPT είναι «κουλ, σίγουρα» καθώς «ο κόσμος το λατρεύει πραγματικά, κάτι που μας κάνει πολύ χαρούμενους. Αλλά κανείς δεν θα έλεγε ότι ήταν ένα εξαιρετικό, καλά ενσωματωμένο προϊόν ακόμα... Αλλά υπάρχει μεγάλη προοπτική εδώ που οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να το ανεχτούν».

Από την πλευρά του, ο Γκρεγκ Μπρόκμαν, ο έτερος συνιδρυτής της OpenAI, δήλωσε πρόσφατα ότι η κυκλοφορία του ChatGPT στην τρέχουσα μορφή του ήταν κάτι σαν έσχατη λύση για την εταιρεία καθώς το chatbot είναι ακόμη επιρρεπές σε λάθη ή είναι ανίκανο να απαντήσει σε πολλές από τις ερωτήσεις των χρηστών. Αξία έχει και η δήλωση του Μπιλ Γκέιτς, που επεσήμανε πως η τεχνολογία του ChatGPT θα «αλλάξει τον κόσμο μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Το ChatGPT είναι εντυπωσιακό, αλλά...» - Ο προβληματισμός του συνιδρυτή της Apple

Μαρκ Κιούμπαν για ChatGPT: Θα χειροτερέψει την παραπληροφόρηση στο ίντερνετ

Νόμισμα με 2 όψεις το ChatGPT για πληροφόρηση και Δημοκρατία

gazzetta
gazzetta reader insider insider