ChatGPT: «Μπαίνει» και ο ανθρώπινος παράγοντας - Πώς θα αλλάξουν οι απαντήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ChatGPT: «Μπαίνει» και ο ανθρώπινος παράγοντας - Πώς θα αλλάξουν οι απαντήσεις
«Αυτό θα σημαίνει ότι θα επιτρέπονται τα αποτελέσματα του συστήματος με τα οποία άλλα άτομα (συμπεριλαμβανομένων των εαυτών μας) μπορεί να διαφωνούν έντονα».

H OpenAI που έφτιαξε το ChatGPT αναπτύσσει μια αναβάθμιση στο chatbot της που θα επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόσουν τις απαντήσεις του, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες σχετικά με την προκατάληψη στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η startup με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, στην οποία η Microsoft έχει επενδύσει 10 δισ. δολάρια, ανέφερε ότι έχει εργαστεί για να μετριάσει τις πολιτικές και άλλες προκαταλήψεις, αλλά θέλει επίσης να φιλοξενήσει πιο διαφορετικές απόψεις και με τη νέα αναβάθμιση που θα επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν τις απαντήσεις του AI και να ορίζουν τις αξίες του «εντός των ευρύτερων πλαισίων» και «μέχρι τα όρια που ορίζει η κοινωνία».

«Αυτό θα σημαίνει ότι θα επιτρέπονται τα αποτελέσματα του συστήματος με τα οποία άλλα άτομα (συμπεριλαμβανομένων των εαυτών μας) μπορεί να διαφωνούν έντονα», ανέφερε η εταιρεία σύμφωνα με το Reuters, ωστόσο τόνισε πως «θα υπάρχουν πάντα κάποια όρια στη συμπεριφορά. Η πρόκληση είναι να καθορίσουμε ποια είναι αυτά τα όρια».

Η OpenAI εξήγησε πως οι απαντήσεις του ChatGPT έρχονται από επεξεργασία ενός τεράστιου όγκου δεδομένων που είναι διαθέσιμα στο Διαδίκτυο ενώ όταν οι ερωτήσεις αφορούν βίαιο περιεχόμενο για παράδειγμα, το chatbot δηλώσει πως: «Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό».

Η Ρεμπέκα Βέτερμαν, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας αναλυτών Valoir, σημείωσε ότι το ChatGPT από μόνο του «δεν μπορεί να προσδιορίσει το σωστό από το λάθος ή την αλήθεια από τη φαντασία» και ότι απαντά μόνο με βάση την «εκπαίδευση» που του έχει δοθεί.

Ο ιστότοπος Stack Overflow, ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός των σωστών απαντήσεων που δημιουργήθηκαν από το ChatGPT είναι «πολύ χαμηλός» και ότι οι απαντήσεις που δίνονται μέσα από την τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσαν να είναι «ιδιαιτέρως επιβλαβείς» για την επιχείρηση αλλά και τους χρήστες της εφαρμογής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CAC 40: Τα είδη πολυτελείας εκτοξεύουν 14% το χρηματιστήριο στο Παρίσι - Πρωτιά για το 2023

Ινδός ΥΠΕΞ: «Γέρος, πλούσιος, δογματικός και επικίνδυνος» ο Τζορτζ Σόρος

Crypto: Υπερδιπλάσιες οι δαπάνες για lobbying στην Ουάσιγκτον το 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider