Αυτά είναι τα τέσσερα νέα iPhone 14 

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτά είναι τα τέσσερα νέα iPhone 14 
iphone 14
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα νέα iPhone που παρουσίασε προ ολίγου η Apple - Τιμές και χαρακτηριστικά

Τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα για τα νέα iPhone 14 επιβεβαίωσε προ ολίγου η Apple όταν στο πλαίσιο του σημερινού Apple Far Out Event αποκάλυψε 4 νέα iPhone - χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτά το iPhone Mini - με τα δύο premium μοντέλα, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max να παρουσιάζουν αισθητές αλλαγές.

Τα νέα iPhone 14 και iPhone 14 Plus

iphone 14

Τα νέα βασικά μοντέλα είναι το iPhone 14 και το iPhone 14 Plus, ένα νέο μοντέλο που εντάσσεται στην χαμηλότερη κατηγορία τιμής της Apple, έχοντας ωστόσο μεγαλύτερη οθόνη από το αντίστοιχο iPhone Mini που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Το iPhone 14 έρχεται με οθόνη 6.1 ιντσών ενώ το ολοκαίνουργιο iPhone 14 Plus με οθόνη 6.7 ιντσών. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει ένα custom OLED panel από την Apple, με φωτεινότητα στα 1200 nits, στην Super Retina XDR οθόνη του η οποία υπόσχεται και True Tone χρώματα.

iphone 14

Στο εσωτερικό τους παραμένει ο επεξεργαστής A15 Bionic με ανανεωμένο όμως σχεδιασμό hardware, για αποτελεσματικότερη ψύξη και κατά συνέπεια και καλύτερη απόδοση.

Σημαντικές βελτιώσεις εντοπίζονται και στην κάμερα. Ειδικότερα, η βασική κάμερα έρχεται στα 12MP, με μεγαλύτερο αισθητήρα. Τον εν λόγω αισθητήρα συνοδεύει μάλιστα και μια αναβαθμισμένη software υποδομή, Photonic Engine, η οποία υπόσχεται πιο φωτεινά χρώματα ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αναβαθμισμένη είναι και η εμπρόσθια κάμερα, η οποία έρχεται για πρώτη φορά με autofocus για καλύτερες selfies και group selfies. Όσο για τα βίντεο υπάρχει βελτιωμένο stabilization και Action Mode, για σταθερά βίντεο ακόμα και σε συνθήκες κίνησης.

Και τα δύο μοντέλα έρχονται με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 5G ενώ επιτρέπεται για πρώτη φορά η αποθήκευση πολλαπλών eSIMs.

Έμφαση έδωση η εταιρεία και στα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Πέρα από το crash detection, λειτουργία που ανιχνεύει αν ο χρήστης εμπλακεί σε κάποιο τροχαίο ατύχημα και έχει ενσωματωθεί και στα Apple Watch μοντέλα, τα νέα μοντέλα διαθέτουν δυνατότητα αποστολής SOS μνημάτων μέσω δορυφόρου, για επικοινωνία έκτακτης ανάγκης ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει κάλυψη του βασικού τηλεπικοινωνιακού δικτύου. Μάλιστα η εν λόγω υπηρεσία θα προσφέρεται δωρεάν για δύο χρόνια με κάθε iPhone 14.

Τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus θα κυκλοφορήσουν στις 16 Σεπτεμβρίου και 8 Οκτωβρίου αντίστοιχα, ενώ οι τιμές τους στην περίπτωση της Αμερικής διαμορφώνονται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, δηλαδή ξεκινούν από 799 δολάρια το απλό και 899 δολάρια το Plus.

iPhone 14 Pro και iPhone Pro Max με 48MP κάμερα και «έξυπνο» notch

iphone 14 pro

Όσο για τα μοντέλα Pro και Pro Max παρουσιάζουν ακόμα περισσότερες αναβαθμίσεις τόσο σε σχέση με τους προκατόχους τους όσο και σε σχέση με τα νέα μοντέλα iPhone 14 και iPhone 14 Plus.

Οι αλλαγές ξεκινούν από την κάμερα, η οποία είναι εξοπλισμένη με τρεις αισθητήρες που εκμεταλλεύονται πλήρως το νέο λειτουργικό σύστημα, το νέο τσιπ αλλά και το ανανεωμένο hardware των εν λόγω μοντέλων. Ο βασικός αισθητήρας είναι 48MP (quad-pixel, f/1.78, 24mm focal length), 65% μεγαλύτερος από αυτόν του iPhone 13 Pro, ενώ ο υπερευρυγώνιος αισθητήρας (f/2.2, 13mm focal length) υπόσχεται ακόμα καλύτερη απόδοση.

Χάρη στην Photonic Engine, οι νέες κάμερες βελτιώνουν x2 την απόδοση σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού, ακόμα και χαμηλού, ενώ διπλά πιο φωτεινό είναι και το flash. Προηγμένες δυνατότητες έχει και το zoom το οποίο φτάνει από το 0.5x στο 1x, 2x και 3x.

iphone 14 pro notch

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και ως προς την Always-On οθόνη των νέων προηγμένων μοντέλων, το μέγεθος της οποίας φτάνει τις 6.1 ίντσες στην περίπτωση του Pro και τις 6.7 ίντσες στην περίπτωση του Pro Max. Κι αυτό γιατί σε αυτή ενσωματώνεται ένα δυναμικό notch (εγκοπή) το οποίο αλλάζει σχήμα. Για την ακρίβεια η Super Retina XDR με ProMotion οθόνη διαθέτει την υψηλότερη φωτεινότητα από κάθε άλλο smartphone (2.000 nits και 1600 σε HDR λειτουργία) και για πρώτη φορά ενσωματώνει την τεχνολογία Always-On που είχαμε δει στα Apple Watch αλλά και την λειτουργία «Dynamic Island» η οποία μεταμορφώνει το notch ανάλογα με την περίσταση και την ειδοποίηση που θέλει να προβάλλει. Όσο για τα Pro μοντέλα φέρουν το νέο μικρότερο notch σε σχήμα «χαπιού».

Κατά τα λοιπά τα δύο μοντέλα είναι τα μόνα της σειράς που ενσωματώνουν το καινούργιο και πανίσχυρο A16 Bionic chip, το οποίο φέρεται να είναι κατά 40% γρηγορότερο από τον ανταγωνισμό. Η μπαταρία τους σύμφωνα με την Apple διαρκεί μια ημέρα χωρίς φόρτιση ενώ έχουν και δυνατότητα δορυφορική σύνδεσης, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης που δεν υπάρχει το παραδοσιακό σήμα.

Τα iPhone 14 Pro θα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία στην Αμερική στις 9 Σεπτεμβρίου, ωστόσο στην περίπτωση της χώρας μας το πιθανότερο είναι να κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο. Θα κυκλοφορήσουν σε 4 χρώματα (Space Black, Silver, Gold, Deep Purple) με τιμή εκκίνησης στα 999 δολάρια. Αντίστοιχα τα iPhone 14 Pro Max θα ξεκινούν από τα 1099 δολάρια, χωρίς την αύξηση τιμής που ανέφεραν οι φήμες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

iPhone 14: Live η παρουσίαση της Apple

Τα νέα iPhone 14 και όλα όσα θα μας παρουσιάσει η Apple στις 7 Σεπτεμβρίου

Apple: Στις 7 Σεπτεμβρίου τα νέα προϊόντα - Αναμένεται η παρουσίαση του iPhone 14

gazzetta
gazzetta reader insider insider