Γιατί το οικοσύστημα έξυπνης διαχείρισης Smarthink είναι αυτό που χρειάζεται το σπίτι σας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί το οικοσύστημα έξυπνης διαχείρισης Smarthink είναι αυτό που χρειάζεται το σπίτι σας
Το πρώτο smart home οικοσύστημα έξυπνης διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας για το σπίτι, με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Το πρώτο smart home οικοσύστημα έξυπνης διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας για το σπίτι, με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Είναι αλήθεια πως οι λογαριασμοί του ρεύματος πλέον έχουν γίνει... πονοκέφαλος για τον καθένα, με αποτέλεσμα να αναζητούνται τρόποι αντιμετώπισης. Δηλαδή, τρόποι για να εξοικονομεί κανείς περισσότερη ενέργεια και να μπορεί να ελέγχει όσο το δυνατόν καλύτερα την κατανάλωση που κάνει, για να είναι άνετος.

Κι αν νομίζετε πως έχετε δοκιμάσει τα πάντα και λύση δεν υπάρχει, κάνετε λάθος, καθώς αυτή κρύβεται σε μία λέξη. "Smarthink". Πρόκειται για την υπηρεσία που μετατρέπει το σπίτι σε έξυπνο, για να προσφέρει... ανακούφιση στους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας - ανεξαρτήτως παρόχου!

Η υπηρεσία Smarthink από το Φυσικό Αέριο αποτελείται από τα εξής:

1. Starter kit

Είναι ο βασικός εξοπλισμός, ο οποίος περιλαμβάνει: α) το Gateway, το οποίο είναι το κέντρο ελέγχου του έξυπνου σπιτιού, β) τον μετρητή κατανάλωσης ρεύματος, που δείχνει την κατανάλωση του χρήστη σε πραγματικό χρόνο, ώστε να βλέπει ποια συσκευή καταναλώνει περισσότερο και να έχει τον έλεγχο του λογαριασμού, γ) τον έξυπνο θερμοστάτη αφής, ο οποίος ρυθμίζει την επιθυμητή θερμοκρασία του σπιτιού ή/και του νερού, με ένα άγγιγμα στην οθόνη του ή από το κινητό, και δ) τον έξυπνο διακόπτη θερμοσίφωνα, ο οποίος ελέγχεται ακόμα και αν κάποιος είναι εκτός σπιτιού, για μέγιστη άνεση και εξοικονόμηση.

2. Mobile Application

Πλέον, ο καθένας μέσα από το κινητό του μπορεί να κάνει τα πάντα. Έτσι και με το Smarthink. Η εφαρμογή Smarthink App επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται όλο το οικοσύστημα και τις συσκευές τους από το smartphone τους! Μέσω αυτής, δίνεται η δυνατότητα α) ρύθμισης σεναρίων και κανόνων για κάθε στιγμή της μέρας και λήψη ειδοποιήσεων και προτάσεων για άνεση και εξοικονόμηση, β) παρακολούθησης της live κατανάλωσης των μεμονωμένων συσκευών, αλλά και της συνολικής κατανάλωσης του χώρου (τεχνολογία ΑΙ), γ) εύκολης πλοήγησης με κατανοητές επεξηγήσεις και διαδραστικά γραφήματα κατανάλωσης και δ) πρόβλεψης του μηνιαίου λογαριασμού ρεύματος. Είναι διαθέσιμη σε Google Play και Apple App Store.

3. Υπηρεσία Τεχνητής Νοημοσύνης και Απομακρυσμένης Διαχείρισης (ΑΙ)

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει όλο και περισσότερο στις ζωές μας κι έτσι η υπηρεσία Smarthink τη χρησιμοποιεί, για να κάνει τη ζωή των καταναλωτών ευκολότερη. Ειδικοί αλγόριθμοι μελετούν, μέσω της εφαρμογής, τις συνήθειες του χρήστη, μαθαίνουν τα επίπεδα άνεσής του (θερμοκρασία, φωτισμός) και καταλήγουν σε προσωποποιημένες δράσεις εξοικονόμησης, χωρίς να επηρεάζουν τις συνήθειες και συνθήκες άνεσης του νοικοκυριού. Οι αλγόριθμοι χρειάζονται δεδομένα μερικών εβδομάδων (4 έως 6) για να αρχίσουν να λειτουργούν πλήρως, ενώ ενημερώνονται και βελτιώνονται συνεχώς μέσα από την καθημερινή χρήση του οικοσυστήματος Smarthink και ο χρήστης έχει την δυνατότητα να παρέμβει στο σύστημα κατά βούληση.

4. Πρόσθετες Συσκευές

Με τις πρόσθετες συσκευές απολαμβάνει κανείς στο έπακρο την εμπειρία του Smarthink. Έξυπνη πρίζα, έξυπνη λάμπα, έξυπνο χειριστήριο κλιματιστικού, αισθητήρας πόρτας παραθύρου κι έξυπνος αισθητήρας χώρου κάνουν την διαμονή στο σπίτι ακόμα πιο απολαυστική και διώχνουν κάθε ανησυχία για περίσσεια κατανάλωση από το κεφάλι.

Όσο για την εγκατάσταση; Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά, για να μετατραπεί το σπίτι σε «έξυπνο» και να μάθει τις συνήθειες του χρήστη από τον ίδιο, ώστε να μην καίγεται ρεύμα χωρίς λόγο!

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την υπηρεσία Smarthink από το Φυσικό Αέριο με ένα «κλικ» εδώ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider