Γιατί να επιλέξω smart TV;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί να επιλέξω smart TV;
Μολονότι η αγορά μίας τέτοιου τύπου τηλεόρασης φαντάζει μονόδρομος, αρκετοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν την αξία της, χωρίς να είναι απόλυτα σίγουροι για το τι μπορεί να τους προσφέρει μία smart TV και γιατί αξίζει η αγορά της.

Οι έξυπνες τηλεοράσεις ή smart TV έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας. Παρ’ ό,τι στην αγορά υπάρχουν ακόμα και απλά μοντέλα χωρίς smart λειτουργίες, η συντριπτική πλειοψηφία των προτάσεων ανήκει στη συγκεκριμένη υποκατηγορία. Μολονότι η αγορά μίας τέτοιου τύπου τηλεόρασης φαντάζει μονόδρομος, αρκετοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν την αξία της, χωρίς να είναι απόλυτα σίγουροι για το τι μπορεί να τους προσφέρει μία smart TV και γιατί αξίζει η αγορά της. Τι θα ‘λεγες να αναλύαμε τα πλεονεκτήματα μίας τέτοιας τηλεόρασης και να εξηγούσαμε γιατί έχει νόημα η αγορά της;

Πλήθος επιλογών ψυχαγωγίας

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μίας smart TV είναι οι επιπρόσθετες επιλογές ψυχαγωγίας που θα σου προσφέρει. Δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι θα μεταμορφώσει τον τρόπο που περνάς τον χρόνο σου στο σπίτι, φέρνοντάς… στο πιάτο σου έναν εξωφρενικό όγκο περιεχομένου. Μέσω του περιβάλλοντος χρήστη μίας smart TV θα αποκτήσεις πρόσβαση στις εφαρμογές όλων των μεγάλων πλατφορμών streaming: Apple TV, Prime Video, Netflix, Spotify, YouTube, Disney+ και τόσων άλλων. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να εγγραφείς συνδρομητής σε εκείνη/ες της προτίμησής σου και με το πάτημα ενός κουμπιού θα έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ και ό,τι άλλο τραβά η όρεξή σου!

Δυνατότητα σύνδεσης με smartphone/tablet

Πόσο κουλ είναι να ελέγχεις την τηλεόραση από το smartphone σου; Ακόμα καλύτερα, να streamάρεις περιεχόμενο ή να βλέπεις ολόκληρη την οθόνη του δεύτερου σε αυτή της πρώτης; Αυτά και ακόμα περισσότερα θα είσαι σε θέση να κάνεις με μία smart TV. Μία έξυπνη τηλεόραση, βλέπεις, έχει τη δυνατότητα να «δει» τις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές σου και να αλληλεπιδράσει μαζί τους. Πρόβαλλε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σου, παίξε απολαυστικά παιχνίδια, περιηγήσου στα αγαπημένα σου social media με ακόμα μεγαλύτερη άνεση και γενικώς κάνε ακόμα περισσότερα με λιγότερη προσπάθεια. Όχι κι άσχημα, έτσι;

Συνδεσιμότητα

Σε συνέχεια του προηγούμενου, ένα από τα δυνατά σημεία μίας smart TV είναι το πλήρες προφίλ συνδεσιμότητάς της. Θα συνδεθεί στο οικιακό σου δίκτυο τόσο ασύρματα (για να μη μπλέκεις με καλώδια) όσο και ενσύρματα (αν το σήμα είναι ασθενές). Υποστηρίζει Bluetooth για άνετη σύζευξη με mobile συσκευές και ακουστικά ενώ διαθέτει αρκετές θύρες HDMI προκειμένου να τη συνδέσεις με κονσόλες, media players ή υπολογιστή. Παράλληλα έρχεται και με θύρες USB έτσι ώστε να προβάλλεις και να αναπαράγεις περιεχόμενο από το USB stick ή τον εξωτερικό σκληρό σου δίσκο -από ταινίες και κλιπ μέχρι εικόνες και αρχεία ήχου.

Προσιτή τιμή, κορυφαίο value for money

Όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι smart TV, το κόστος τους ήταν αυξημένο -όπως και με κάθε νέα τεχνολογία άλλωστε. Στην πορεία αυτό έπαψε να ισχύει και πλέον οι smart TV είναι εξαιρετικά προσιτές: για να καταλάβεις τα φθηνότερα και μικρότερα σε μέγεθος μοντέλα στοιχίζουν κάτω από €200. Με αυτό κατά νου, προσφέρουν την καλύτερη σχέση τιμής/απόδοσης που μπορείς να βρεις στην αγορά. Ναι μεν υπάρχουν κάποιες τηλεοράσεις χωρίς smart λειτουργίες που διατίθενται σε χαμηλότερη τιμή, όμως στην καλύτερη περίπτωση θα γλιτώσεις μερικές δεκάδες ευρώ. Τα όσα θα χάσεις όμως είναι πολλά περισσότερα οπότε στην πράξη δεν κερδίζεις τίποτα.

Ευκολία χρήσης

Το εντυπωσιακό με τις smart TV είναι πως παρά την πληθώρα δυνατοτήτων και λειτουργιών που προσφέρουν, το περιβάλλον χρήστη και η φιλοσοφία στην οποία βασίζονται είναι εξαιρετικά απλά. Θα έχεις τη δυνατότητα να τη χειριστείς πανεύκολα χάρη στα ευδιάκριτα και άμεσα μενού, βρίσκοντας στη στιγμή αυτό που θες και προσαρμόζοντας κάθε της ρύθμιση. Σύνδεσέ τη στη στιγμή στο οικιακό σου δίκτυο και κάθε άλλη συσκευή που διαθέτεις, παίξε παιχνίδια και πρόβαλε στην οικογένεια και τους φίλους σου τις φωτογραφίες και τα βίντεο από τις διακοπές. Ό,τι τύπος χρήστη κι αν είσαι, με όποιον τρόπο σκοπεύεις να την εκμεταλλευτείς, να είσαι σίγουρος πως ο χειρισμός της smart TV σου θα είναι τόσο απλός όσο κι εκείνος του smartphone σου.

Smart home hub

Όσο περνά ο καιρός τα σπίτια μας ολόκληρα γίνονται ολοένα και πιο smart. Το έξυπνο σπίτι μπορεί να ξεκίνησε ως sci-fi κόνσεπτ που βλέπαμε ως επί το πλείστον στις εκθέσεις τεχνολογίας, ωστόσο σιγά-σιγά παίρνει σάρκα και οστά καθώς η μία μετά την άλλη συσκευή αποκτούν προηγμένες λειτουργίες. Όλες αυτές όμως πρέπει να ελέγχονται από κάπου και μπορεί το smartphone σου να είναι ό,τι πιο πρακτικό, η τηλεόρασή σου όμως θα είναι εκείνη που θα σου δώσει τον πλήρη έλεγχο. Μια smart TV που μπορεί να λειτουργήσει στο πλαίσιο του οικοσυστήματος που έχεις επιλέξει για το νοικοκυριό σου, θα μετατραπεί στο hub που έψαχνες, τον πύργο ελέγχου ολόκληρου του σπιτιού σου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider