Motorola defy: To smartphone που αντέχει σχεδόν... τα πάντα

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Motorola defy: To smartphone που αντέχει σχεδόν... τα πάντα
Κάναμε crash test στο νέο rugged smartphone των Motorola Bullit και βγήκε αλώβητο.

Μια ανθεκτική θήκη, ένα πρόσθετο τζάμι για την οθόνη ή ακόμα και μια αδιάβροχη θήκη για την παραλία είναι εδώ και χρόνια οι απαραίτητες «πανοπλίες» που σπεύδουν να προμηθευτούν οι χρήστες κινητών με κάθε νέα συσκευή που αποκτούν, προφυλάσσοντας την έτσι από πτώσεις κι λοιπά ατυχήματα. Κι αυτό γιατί παρά την έμφαση που δίνεται από πολλούς κατασκευαστές στο design των συσκευών, ελάχιστες φορές αυτή συνδυάζεται με την ανθεκτικότητα κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες. Ο κανόνας όμως δείχνει να αλλάζει με πρωτοστάτη σε αυτή την αλλαγή το Motorola Defy.

Το smartphone το οποίο κυκλοφορεί στην τιμή των 299 ευρώ, είναι μια συνεργασία των Motorola και Bullit Group, εταιρεία ηγέτη σε στιβαρά τηλέφωνα. Αυτός είναι ίσως και ο βασικότερος λόγος που το Motorola Defy καταφέρνει να συνδυάσει την εμφάνιση ενός σύγχρονου smartphone με τα ανθεκτικά χαρακτηριστικά των παλαιών Cat τηλεφώνων που χρησιμοποιούνταν κατεξοχήν σε οικοδομές, ναυπηγεία, μηχανουργεία και άλλων ιδιαίτερης δυσκολίας και εργασιακών συνθηκών χώρων. Παρόλα αυτά δεν θυμίζει walkie talkie όπως οι προκάτοχοί του αλλά σύγχρονο κινητό.

Η συσκευή είναι εξαιρετικά ελαφριά, κάτι που συνειδητοποιεί κανείς αμέσως μόλις την πιάσει στα χέρια του. Για την ακρίβεια το Motorola Defy είναι ψηλότερο από τις περισσότερες συσκευές της κατηγορίας του, λεπτότερο από ότι θα περίμενε κανείς και αναπάντεχα ελαφρύ - οι διαστάσεις του είνια 170 x 78 x 11 χιλιοστά και ζυγίζει μόλις 234 γραμμάρια.

Η αίσθηση της ελαφρότητας ενισχύεται μάλιστα αν σκεφτεί κανείς ότι η συσκευή φορά ένα ειδικό περίβλημα με διπλή στεγανοποίηση και έρχεται με «ενισχυμένη» οθόνη προκειμένου να αντέχει σε πτώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δική μας δοκιμή, η οποία περιλάμβανε αρκετές εσκεμμένες ρίψεις στο έδαφος, χωρίς αλλά και με ορμή, η συσκευή βγήκε αλώβητη χωρίς να έχει ούτε γρατζουνιά.

Κάπως έτσι επιβεβαιώθηκε ο ισχυρισμός των κατασκευαστών ότι το motorola defy έχει σχεδιαστεί και πιστοποιηθεί με το βιομηχανικό πρότυπο IP68, δηλαδή ότι επιβιώνει ακόμα κι από πτώση σχεδόν δύο μέτρων (1,8 μέτρα για την ακρίβεια) αλλά και από κατάδυση έως και 1,5 μέτρα βάθος και διάρκειας 35 λεπτών.

motorola defy

Η ανθεκτικότητά του δεν περιορίζεται στις πτώσεις, το κινητό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παράδειγμα με βρεγμένα δάκτυλα ενώ ακόμα κι αν ξεχαστεί στον ήλιο δεν θερμαίνεται. Ιδανικό αποδεικνύεται και για πεζοπορία ακόμα και για αναρρίχηση χάρη στο ειδικό λουράκι που περιλαμβάνεται στην συσκευασία.

Πέρα από την αντοχή και την εμφάνισή του, το motorola defy συνδυάζει και άλλα εύχρηστα χαρακτηριστικά, σε σχέση με τα λοιπά outdoor smartphones που βρίσκει κανείς στην αγορά.

Το πρώτο από αυτά είναι η οθόνη του, η οποία είναι 6,5 ιντσών HD+ με αναλογία 20:9 και ανάλυση 1600 x 720 pixel, αρκετά φωτεινή ώστε να μην δημιουργεί προβλήματα στις περισσότερες συνθήκες φωτισμού. Η οθόνη είναι επενδεδυμένη με Corning Gorilla Glass Victus σε πάχος 0,7 χιλιοστά, ιδανικό για να αποφεύγονται ανεπιθύμητες γρατσουνιές.

Ικανοποιητικών επιδόσεων είναι και η φωτογραφική του, η οποία διαθέτει τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος και βασικό φακό στα 48 MP ο οποίος πλαισιώνεται από ένα φακό βάθους κι έναν φακό μάκρο, ανάλυσης 2 MP αντίστοιχα, καθώς κι ένα flash LED. Η εμπρόσθια κάμερα είναι 8 MP προσφέροντας ευκρινείς selfies χωρίς όμως τα φίλτρα τεχνητής νοημοσύνης που εντοπίζει κανείς σε άλλα smartphones αυτής της κατηγορίας τιμής.

Στα θετικά του συγκαταλέγεται και η μπαταρία του, η οποία έχει χωρητικότητα 5000 mAh, και διαρκεί σίγουρα μια ημέρα ακόμα κι αν κάνετε κατάχρηση.

Τέλος, ικανοποιητικών επιδόσεων είναι και ο οκταπύρηνος επεξεργαστής του ο οποίο συνδυάζεται με 4 GB μνήμη και 64 GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης. Να σημειωθεί ότι το Motorola Defy είναι ένα από τα λίγα κινητά της κατηγορίας του που δεν φορά επεξεργαστή της Mediatek αλλά τον Qualcomm Snapdragon 662. To κινητό διαθέτει Android 10 και σε συνδυασμό με τις εφαρμογές της Motorola τις οποίες διαθέτει η συσκευή, έχει σε γενικές γραμμές μια πολύ καλή εμπειρία χρήσης ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για rugged smartphone.

motorola defy
motorola defy
motorola defy
motorola defy
motorola defy
motorola defy
motorola defy
motorola defy
Πίσω στο Άρθρο
motorola defy
O motorola defy
motorola defy
O motorola defy
motorola defy
O motorola defy
motorola defy
O motorola defy

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Motorola Defy: Το νέο ανθεκτικό smartphone των Motorola- Bullit διαθέσιμο και στην Ελλάδα - Τιμή και χαρακτηριστικά

Αυτό είναι το νέο smartphone Razr της Motorola (pics + vid)

Στις 6 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί το Motorola Razr

gazzetta
gazzetta reader insider insider