Τεχνολογία
10-05-2021 | 17:20

Κομισιόν: 11 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ικανοτήτων και της συνεργασίας στην κυβερνοασφάλεια

Newsroom
Μοιράσου το
Κομισιόν: 11 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ικανοτήτων και της συνεργασίας στην κυβερνοασφάλεια
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διαθέσει χρηματοδότηση ύψους 11 εκατ. ευρώ για 22 νέα έργα που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ικανότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποτρέπει και να μετριάζει τις κυβερνοαπειλές και τα κυβερνοπεριστατικά, κάνοντας χρήση των πλέον πρόσφατων τεχνολογιών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, τα έργα, τα οποία επελέγησαν κατόπιν πρόσφατης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος του μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη», θα στηρίξουν διάφορους οργανισμούς κυβερνοασφάλειας σε 18 κράτη μέλη.

Στους δικαιούχους της χρηματοδότησης περιλαμβάνονται ομάδες αντιμετώπισης περιστατικών που αφορούν την ασφάλεια των υπολογιστών, φορείς εκμετάλλευσης βασικών υπηρεσιών στους τομείς της υγείας, της ενέργειας, των μεταφορών και σε άλλους τομείς, καθώς και φορείς που ασχολούνται με την πιστοποίηση της κυβερνοασφάλειας και τις σχετικές δοκιμές, όπως ορίζονται στην πράξη της ΕΕ για την κυβερνοασφάλεια.

Θα ξεκινήσουν μετά το καλοκαίρι να εργάζονται πάνω στα εργαλεία και στις δεξιότητες που απαιτούνται για τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της οδηγίας για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών και της πράξης για την κυβερνοασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες που αποσκοπούν στην ενίσχυση της συνεργασίας σε επίπεδο ΕΕ.

Μέχρι στιγμής, μεταξύ 2014 και 2020, η ΕΕ έχει διαθέσει σχεδόν 47,5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας της ΕΕ μέσω του προγράμματος του μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη». Επιπλέον, πάνω από 1 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη» θα διατεθούν στους τομείς στους οποίους επικεντρώνεται η νέα στρατηγική της ΕΕ για την κυβερνοασφάλεια. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H κυβερνο-ασφάλεια ως κλειδί ανάπτυξης της τεχνολογίας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Αύξηση 220% στις κυβερνοεπιθέσεις phishing παγκοσμίως έφερε η πανδημία

Η Κομισιόν εγκαινιάζει το Women4Cyber, το νέο μητρώο ταλέντων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας

MUST READ

Σε ισχύ από την Πέμπτη η ευρωπαϊκή πράξη για την κυβερνοασφάλεια

EY: Ευκαιρία ανάπτυξης η κυβερνοασφάλεια