Τεχνολογία
22-04-2021 | 10:34

Entersoft: Ανάπτυξη εσόδων και μεγάλη αύξηση κερδοφορίας για το 2020 - Μέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή

Newsroom
Μοιράσου το
Entersoft: Ανάπτυξη εσόδων και μεγάλη αύξηση κερδοφορίας για το 2020 - Μέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ανοδικά κινήθηκαν τα έσοδα και τα κέρδη του Ομίλου της Entersoft, παρά την αρνητική επίδραση της πανδημίας στις επενδύσεις των επιχειρήσεων, με το διοικητικό συμβούλιο να προτείνει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων μέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή. 

Συγκεκριμένα, για τη χρήση του 2020 τα καθαρά έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 16,57 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 7,5% περίπου, ενώ τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν για άλλη μια χρονιά μεγάλη αύξηση κατά 47,7% και ανήλθαν σε 4,29 εκατ. ευρώ έναντι 2,91 εκατ. ευρώ το 2019.

Παρά τις εξαγορές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αλλά και το έκτακτο μέρισμα που δόθηκε το Δεκέμβρη του 2020, ο Όμιλος αύξησε εντυπωσιακά το καθαρό του ταμείο σε πάνω από 7,3 εκατ. ευρώ πράγμα που του επιτρέπει να χρηματοδοτεί διαρκώς νέες ευκαιρίες ανάπτυξης τόσο οργανικά όσο και μέσω νέων εξαγορών.

Η εταιρεία επισημαίνει πως το 2020 ήταν μια «ιστορική χρονιά για τον Όμιλο της Entersoft, αφού από τους πρώτους μήνες και μέσα σε αντίξοες συνθήκες, η εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία σχετική αύξηση κεφαλαίου για την εισαγωγή της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενώ προς τα τέλη του έτους και σε σύντομο χρονικό διάστημα η μετοχή της Entersoft συμπεριλήφθηκε στο Γενικό Δείκτη Τιμών του ΧΑ..

Η αναπτυξιακή πορεία του 2020 προήλθε από οργανική ανάπτυξη λόγω της απόκτησης πολλών νέων σημαντικών πελατών σε όλα τα βασικά προϊόντα και υπηρεσίες της (ERP, CRM, WMS, ηλεκτρονική τιμολόγηση, Cloud Services κλπ). Επιπλέον της οργανικής ανάπτυξης, η εταιρεία κινήθηκε στο μέτωπο των εξαγορών ολοκληρώνοντας το Νοέμβρη την εξαγορά της ERP δραστηριότητας από την εταιρεία Computer Life, τέλη Δεκεμβρίου την εξαγορά της εταιρείας Optimum με software για Logistics, ενώ το Μάρτιο του 2021 ολοκλήρωσε και την τρίτη εξαγορά της εταιρείας Wedia στο χώρο του E-Commerce. Τα μεγέθη των 3 αυτών εξαγορών δεν αποτυπώθηκαν στα μεγέθη του 2020 αλλά θα επιδράσουν στα μεγέθη του 2021.

Η σημαντική αύξηση της κερδοφορίας οφείλεται στις οικονομίες κλίμακας που δημιουργεί η ανάπτυξη των εσόδων, αλλά και στην καλή εμπορική πορεία που έχουν τα νέα προϊόντα του Ομίλου και οι υπηρεσίες myData και ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Όπως κάθε χρόνο, ο Όμιλος βασίστηκε αφενός στα ετησίως επαναλαμβανόμενα έσοδα από τις εταιρείες που είναι ήδη πελάτες του αλλά και στο κλείσιμο νέων εμπορικών συμφωνιών με αρκετές μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις όπως ενδεικτικά οι Premia Properties (πρώην PASAL), Αγροτικός Οίκος Σπύρου, Antipollution, Ελληνική Ζύμη ΑΕ, Grantex Ελληνική Βιομηχανία Φρένων, Μανιατόπουλος ΑΕ (Ideal Bikes), Συνεταιριστική Επιχείρηση Φαρμακοποιών Δυτικής Ελλάδος, Coffee Berry, Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Καρδίτσας, Stanton Chase, EDPS ΑΕ, Ατομική Φροντίδα και πολλές άλλες φιλόδοξες εταιρείες. Ταυτόχρονα κλείστηκαν σημαντικές νέες συμφωνίες στο εξωτερικό με την Japan Tobacco International (JTI) και τη Unilever τόσο στη Ρουμανία όσο και στη Βουλγαρία. Η θυγατρική Retail-Link A.E. συνέχισε την πετυχημένη πορεία της με νέες συμφωνίες για τις υπηρεσίες EDI, ηλεκτρονικής τιμολόγησης κι ηλεκτρονικών βιβλίων ΑΑΔΕ με σημαντικές εταιρείες όπως οι Mylan, Μύλοι Παπαφίλη, Gilead Sciences, bp, Barilla, Ελγέκα, Υφαντής, Air Liquide Hellas, Generics Pharma». 

Για το 2021 η διοίκηση της εταιρείας εκφράζει την αισιοδοξία της για ενίσχυση της ανάπτυξής της που θα βασιστεί στους παρακάτω άξονες:

1. Την εντονότερη οργανική ανάπτυξη των εσόδων λόγω και της αναπτυξιακής πορείας της αγοράς σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος (ηλεκτρονική τιμολόγηση, logistics, e-Commerce κ.λπ.)
2. Την συνεισφορά των εσόδων και κερδών από τις πρόσφατες εξαγορές και 
3. Την περαιτέρω εκμετάλλευση της καλής ρευστότητας του Ομίλου για την αναζήτηση περαιτέρω ευκαιριών εξαγορών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.