Επί τάπητος τα σχέδια για την νέα εποχή της Forthnet

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επί τάπητος τα σχέδια για την νέα εποχή της Forthnet
Αναλαμβάνει κι επισήμως από 1η Απριλίου τα καθήκοντά του ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος.

Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο με το οποίο θα «γυρίσει σελίδα» καταρτίζει αυτή την περίοδο ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος της Forthnet ενόσω η United Group συνεχίζει τις τυπικές διαδικασίες για την έξοδο της Forthnet από το χρηματιστηριακό ταμπλό και την απόκτηση του 100% των μετοχών της.

Του σχεδίου αλλά και της υλοποίησής του θα ηγηθεί ο νέος διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet, κ. Παναγιώτης Γεωργιόπουλος ο οποίος αναμένεται να αναλάβει κι επισήμως τα καθήκοντά του αύριο, 1η Απριλίου. Οι αποφάσεις ωστόσο θα παρθούν σε συνεργασία με τον κ. Νίκο Σταθόπουλο, πρόεδρο της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας και πρόεδρο της Επενδυτικής κι Εκτελεστικής Επιτροπής της BC Partners η οποία ελέγχει την United.

Στην επόμενη ημέρα της Forthnet, έμφαση θα δοθεί αρχικά στην συνδρομητική τηλεόραση της Nova, τομέας στον οποίο εξειδικεύεται η United και στις λοιπές αγορές που δραστηριοποιείται. Η ενίσχυση του δικτύου διανομής, η προώθηση νέων on demand υπηρεσιών αλλά και ενδεχομένως μια νέα εμπορική πολιτική συμπεριλαμβάνονται στα αρχικά πλάνα της εταιρείας.

Μετά και τις πρόσφατες επενδύσεις στα δίκτυα οπτικών ινών βέβαια που ανακοίνωσε η εταιρεία, δεν αποκλείεται να στρέψει το βάρος και προς αυτή την κατεύθυνση. Να θυμίσουμε ότι η United Group, με έδρα στην Ολλανδία – στο δυναμικό της οποίας ανήκουν πάροχοι τηλεπικοινωνιών, όπως η Telemach, η Vivacom, η SBB και η Nova – δήλωσε ότι θα διαθέσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ την επόμενη πενταετία για να επεκτείνει το δίκτυο οπτικών ινών της σε νέες περιοχές και να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα δίκτυά της με υποδομές που υποστηρίζουν ταχύτητα 10Gbps, βασισμένες σε τεχνολογία XGS-PON. Εκτός προτεραιοτήτων της φέρεται να βρίσκεται ωστόσο, το λανσάρισμα της κινητής τηλεφωνίας ως εικονικός πάροχος, το οποίο θα σχεδίαζε να πραγματοποιήσει η παλιά διοίκηση από το φθινόπωρο του προηγούμενου έτους.

Νέα σελίδα με χρηματοδότηση άνω των 100 εκατ. ευρώ

Η νέα εποχή που αναμένεται να φέρει ο όμιλος της United Group στη Frothnet θα ξεκινήσει δε με γεμάτα ταμεία, αφού η ένεση ρευστότητας της United Group μέσω ομολογιακών δανείων διετούς διάρκειας υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι η NewCo United Group Hellas, μέλος της United Group και βασικός μέτοχος προχώρησε πρόσφατα σε σύμβαση δεύτερης τροποποίησης με την Forthnet για την αύξηση της συνολικής ονομαστικής αξίας του ομολογιακού δανείου της πρώτης στη δεύτερη κατά 20 εκατ. ευρώ. Η πρώτη που είχε υπογραφεί τον Ιανουάριο αύξανε την συνολική ονομαστική αξία του ομολογιακού δανείου κατά 16 εκατ. ευρώ. Πλέον η συνολική αξία του ομολογιακού δανείου φθάνει τα 63 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν την έκδοση ενός ακόμη διετούς ομολογιακού δανείου προς τη θυγατρική Forthnet Media (Nova) ύψους 40 εκατ. ευρώ με διετή διάρκεια. Τα δύο ομολογιακά δάνεια έχουν σταθερό επιτόκιο 4%.

Των συμφωνιών προηγήθηκε έλεγχος από τη Deloitte, σύμφωνα με τον οποίο οι συναλλαγές είναι δίκαιες και εύλογες για τη Forthnet και τους μετόχους που δεν αποτελούν συνδεδεμένο μέρος, συμπεριλαμβανομένων των μετόχων μειοψηφίας της εταιρείας. «Με βάση τη σχετική πληροφόρηση που λάβαμε από την διοίκηση της Εταιρείας (σ.σ. Forthnet), αντιλαμβανόμαστε ότι η παροχή επιπλέον πίστωσης από τη Συνδεδεμένη Εταιρεία (σ.σ NewCo) κρίνεται ως απαραίτητη και επιβεβλημένη για την Εταιρεία και θα βοηθήσει ουσιαστικά την ρευστότητά της, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών της οικονομίας και της χρηματοοικονομικής της θέσης» ανέφερε χαρακτηριστικά η έκθεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider