TP – Link: Ανακαίνιση δικτύου στο White Dream Resort στη Ρόδο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TP – Link: Ανακαίνιση δικτύου στο White Dream Resort στη Ρόδο

Η TP-LINK, παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή προϊόντων δικτύωσης και υψηλής τεχνολογίας, ανακοινώνει την εγκατάσταση και ανακαίνιση ολοκληρωμένων λύσεων δικτύωσης, στο White Dream Resort, τεσσάρων αστέρων ξενοδοχειακή επιχείρηση, στη Ρόδο.

Η ξενοδοχειακή επιχείρηση White Dreams Resort συνεργάστηκε με την TP-Link Hellas & την Moustakas Telecommunications, για μια αξιόπιστη λύση δικτύωσης. Έπρεπε να επιλύσουν τις ακόλουθες προκλήσεις και να εκπληρώσουν τις ακόλουθες εταιρικές απαιτήσεις για το 75% των επιχειρηματικών αναγκών τους εντός του 2019:

  • Δημιουργία ενός δικτύου LAN
  • Δημιουργία διαφορετικών δικτύων VLANs (με ξεχωριστά συγκεκριμένα QoS) για:

- Wi-Fi για εταιρική χρήση
- Wi-Fi για χρήση επισκεπτών
- Wi-Fi για κατ’ απαίτηση χρήση
- Χρήση τηλεφωνίας

  • Καθορισμός πως το White Dreams Resort θα προσφέρει ασύρματη και ενσύρματη τηλεφωνία IPΠροσδιορισμός πως το White Dreams Resort θα διαχειριζόταν το απαιτούμενο υλικό δικτύωσης, είτε τοπικά ή / και από απόσταση
  • Σχεδιασμός τριών (3) Portal σελίδων για κάθε SSID (Εταιρικό, Επισκεπτών & Κατ’ απαίτηση)
  • Απομακρυσμένη διαχείριση Wi-Fi σε ένα εσωτερικό mini market - για χρήση franchise
  • Παροχή πόρων PoE για κάμερες IP-based, στο κεντρικό κτίριο

Η TP-Link Hellas και η Moustakas Telecommunications παρείχαν μια κατάλληλη λύση δικτύωσης που ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις της ξενοδοχειακής επιχείρησης, White Dreams Resort. Ο συνεργάτης της TP-Link υλοποίησε το έργο με τη συνδρομή της υπηρεσίας Pre-Sales & After-Sales υποστήριξη της TP-Link Hellas.

  • Δίκτυο κορμού (Backbone Network): Η υλοποίηση περιλάμβανε οπτικές ίνες και ίνες χαλκού FTP Cat6, συνδυάζοντας 3 T2600G-28MPS (TL-SG3424P), 3 T2600G-28TS (TL-SG3424), 1 T1500G-10MPS, και 5 TL-SG1005P μαζί με τα κατάλληλα GBIC (SFP modules), ανά είδος καλωδίου οπτικών ινών.
  • Δίκτυο Κατανομής (Distributed Network): Η υλοποίηση βασίστηκε σε καλωδίωση χαλκού (Cat.6 – FTP) συνδυάζοντας 1 EAP225, 3 EAP245, 13 EAP225-Wall, και 32 EAP225-Outdoor.
  • Διαχείριση Δικτύου Wi-Fi (Wi-fi Network Management): Για τη διαχείριση δικτύου Wi-Fi, η υλοποίηση βασίστηκε στις υπηρεσίες TP-Link Cloud, με 2 ακόμη OC200. Όλοι οι σχετικοί συνεργάτες του έργου χρησιμοποιούν πρόσβαση κλιμακούμενης διαχείρισης μέσω του οικοσυστήματος Omada. Η Moustakas-Telecommunications λειτουργεί ως διαχειριστής και η Υποδοχή χρησιμοποιεί τον «voucher manager» όποτε χρειάζεται. Το 2ο OC200 ελέγχει το EAP225, το οποίο βρίσκεται στο mini market. Τα δικαιώματα διαχειριστή εδώ παρέχονται μόνο στο τμήμα πληροφορικής της εταιρείας franchise του mini market. Για αυτήν την περιοχή, χρησιμοποιείται η δυνατότητα Omada Advertisement Prior to Login.

Το οικοσύστημα Omada (χρησιμοποιώντας τη σειρά διακοπτών Jetstream) εξασφάλισε αξιόπιστη και σταθερή απόδοση δικτύου στη ξενοδοχειακή επιχείρηση, White Dreams Resort, αναφορικά με:

  • τη συνδεσιμότητα πρωτογενών και δευτερευόντων συστημάτων κορμού μέσω οπτικών ινών
  • το εταιρικό ασύρματο υποδίκτυο
  • το ασύρματο υποδίκτυο για επισκέπτες
  • το κατ 'απαίτηση ασύρματο υποδίκτυο για επισκέπτες
  • IP-based υποδίκτυο τηλεφωνίας

Ο PR Manager του White Dreams Resort, δήλωσε σχετικά: «Το 2019, αποφασίσαμε να αναβαθμίσουμε τα περισσότερα συστήματα δικτύωσης. Είχαμε ελέγξει και διεξαγάγει έρευνα σχετικά με την απόδοση των επιχειρηματικών λύσεων της TP-Link σε άλλα ξενοδοχεία. Ζητήσαμε τη συνεργασία του κ. Κώστα Μουστάκα (Moustakas Telecommunications) και του κ. Σταμάτη Ηλιού (TP-Link Hellas). Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό. Όλα τα αρνητικά σχόλια σχετικά με τις υπηρεσίες Wi-Fi και τηλεφωνίας σε ιστότοπους, όπως το TripAdvisor, το Trivago και στις κρατήσεις έχουν σταματήσει και οι πελάτες μας έχουν πλέον μια εξαιρετική εμπειρία. Σχεδιάσαμε να συνεχίσουμε την ανακαίνιση του δικτύου μας σε όλο το υπόλοιπο ξενοδοχείο εντός του 2020. Δυστυχώς, η παγκόσμια κατάσταση της πανδημίας του COVID-19 δεν μας επέτρεψε να προχωρήσουμε, όπως σχεδιάσαμε. Τώρα, όμως, ξέρουμε πώς να προχωρήσουμε και θα το κάνουμε το συντομότερο δυνατό».

Το White Dreams Resort βρίσκεται κοντά στην παραλία Καθαρά και απέχει 1,5 χλμ. από το κέντρο του Φαληρακίου, 12 χλμ. από την ιστορική πόλη της Ρόδου και το κύριο λιμάνι της και μόλις 18 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Διαγόρας». Χαρακτηρίζεται από σύγχρονη και διαχρονική αισθητική, με ξύλινο και εμπνευσμένο μοντέρνο σχεδιασμό. H τεσσάρων αστέρων ξενοδοχειακήεπιχείρηση περιλαμβάνει εστιατόριο, κεντρικό μπαρ, πισίνα και pool bar.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider