Το ποσοστό της μαλτέζικης Go στη Forthnet εξαγοράζει η BC Partners

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ποσοστό της μαλτέζικης Go στη Forthnet εξαγοράζει η BC Partners
Με την εξαγορά η η Newco United Group Hellas, θυγατρική της BC Partners, θα κατέχει περίπου το 43% της Forthnet.

Την εξαγορά του ποσοστού της μαλτέζικης εταιρείας τηλεπικοινωνιών Go Plc στη Forthnet φέρεται να δρομολογεί η BC Partners, μέσω της θυγατρικής της Newco United Group Hellas S.A.R.L.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της μαλτέζικης εταιρείας, βασικός μέτοχος της οποίας είναι το Δημόσιο της Τυνησίας, η Go PLC θα πουλήσει ποσοστό 9,63%, ήτοι 24,887,737 μετοχές που κατέχει στη Forthnet, στην Newco United Group Hellas S.A.R.L έναντι 3,235,405 ευρώ, περίπου 0,13 ευρώ ανά μετοχή.

Παρότι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η μεταβίβαση των μετοχών είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το αργότερο στις 11 Νοεμβρίου 2020, μέχρι την Παρασκευή δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη.

Σε περίπτωση εξαγοράς των μετοχών της Go, η Newco United Group Hellas η οποία κατέχει το 33,1957% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet, θα κατέχει πλέον ποσοστό περίπου 43% της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, οπότε και θα πρέπει να προχωρήσει σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για τις λοιπές μετοχές.

Σημειωτέον ότι πέρα από τις μετοχές που έχει ήδη στην κατοχή της η Newco United Group Hellas διατηρεί και δικαίωμα προαίρεσης (call option) για την απόκτηση συνολικά 58.473.079 μετοχών της Forthnet που αντιστοιχούν σε ποσοστό 22,6318% και τις οποίες σήμερα κατέχουν οι Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Τράπεζα Αττικής. Σε περίπτωση άσκησής του δικαιώματος προαίρεσης η United θα κατέχει 55,8275% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα η NewCo ενίσχυσε την ρευστότητα της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας καλύπτοντας εξ ολοκλήρου κοινό ομολογιακό δάνειο (ΚΟΔ) ύψους 27 εκατ. ευρώ που εξέδωσε η Forthnet.

Πέρα από τις όποιες κινήσεις ανακοινωθούν, να υπενθυμίσουμε ότι αυτή την περίοδο η εταιρεία προετοιμάζει το λανσάρισμα των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, ως εικονικός πάροχος (MVNO), κατόπιν συμφωνίας που έχει συνάψει με την Vodafone. Ήδη άλλωστε από το καλοκαίρι έχει ενεργοποιήσει το πιλοτικό λανσάρισμα των υπηρεσιών κινητής, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να τεστάρουν τις υπηρεσίες της. Κατά την διάρκεια των πιλοτικών δοκιμών το πρόγραμμα Nova Mobile Team 1, το οποίο περιλαμβάνει 200 λεπτά ομιλίας, 20 SMS και 2GB αξίας 15 ευρώ, προσφέρεται δωρεάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider