Τεχνολογία
23-01-2020 | 18:42

Και η Vodafone εγκαταλείπει το Libra

Μοιράσου το
Και η Vodafone εγκαταλείπει το Libra

Ένα ακόμα μέλος της φαίνεται πως έχασε η Ένωση που είχε συσταθεί για το κρυπτονόμισμα του Facebook, Libra, μετά και την αποχώρηση της Vodafone, της 8ης εταιρείας που αποχωρεί από την Ένωση που είχαν συστήσει αρχικά 28 μέλη. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η εταιρεία αποχώρησε γιατί θέλει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της δικής της πλατφόρμας πληρωμών M-Pesa, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2007 στην Κένυα και γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Παρότι έκτοτε και μέχρι σήμερα οι σποραδικές προσπάθειες της Vodafone να εγκαινιάσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία και σε άλλες χώρες εκτός Αφρικής (Ινδία, Αφγανιστάν, Ρουμανία ή Αλβανία) δεν έχουν στεφθεί με επιτυχία, η Vodafone θέλει να εξελίξει το μοντέλο της M-Pesa, δημιουργώντας μια πλατφόρμα που θα προσφέρει αρκετές επιπλέον υπηρεσίες, (εκτός των πληρωμών) μέσω συνεργασιών τόσο με εταιρείες τεχνολογίας όσο και με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ευελπιστώντας ότι η αλλαγή αυτή θα τη βοηθήσει να μπει σε νέες αγορές.

Ωστόσο η εταιρεία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής συνεργασίας, αφού όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της θα συνεχίσει να παρακολουθεί το project χωρίς να αποκλείει μια μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Από πλευράς του το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις μιας ακόμα αποχώρησης μέσω των εκπροσώπων του σημειώνοντας ότι η φύση του project είναι τέτοια που επιτρέπει στο σχήμα της Ένωσης να αλλάζει συνεχώς σύνθεση και μέλη να αποχωρούν ή να προστίθενται. Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής συμβαίνει μόνο το πρώτο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.