Τεχνολογία
16-12-2019 | 12:50

Τέσσερα πράγματα που μάθαμε για τα νέα PlayStation και Xbox (vid)

Μοιράσου το
Τέσσερα πράγματα που μάθαμε για τα νέα PlayStation και Xbox (vid)

To PlayStation 5 και το Xbox Series X έρχονται σε ένα χρόνο. Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα.

Το αργότερο του χρόνου τέτοια εποχή οι πιο απαιτητικοί gamers θα μπορούν να αγοράσουν τις νέες εκδόσεις του PlayStation και του Χbox. Μπορεί να βρισκόμαστε 12 μήνες νωρίτερα αλλά τόσο η Sony όσο και η Microsoft αποκαλύπτουν σταδιακά πληροφορίες για τις κονσόλες νέας γενιάς που ετοιμάζουν. 

Μάλιστα η Microsoft παρουσίασε και επίσημα το πώς θα μοιάζει το Xbox Series X πριν από λίγες ημέρες στην εκδήλωση των 2019 Game Awards: 

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/0tUqIHwHDEc.jpg?itok=NNt_tS26","video_url":"https://www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=0tUqIHwHDEc&feature=em…","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":1},"settings_summary":["Embedded Video (Responsive, autoplaying)."]}

Δείτε παρακάτω τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής:

(Πηγή photo:  Getty Images / Ideal Image) 

Με τα χαρακτηριστικά και των δύο μηχανών να είναι σχεδόν ίδια, αυτό που θα κάνει τη διαφορά είναι τα παιχνίδια και οι υπηρεσίες. Η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μαζί με τη νέα της κονσόλα και το νέο παιχνίδι της σειράς Halo με την ονομασία «Halo Inifinite». Ακόμη αποκάλυψε πως ένα από τα παιχνίδια που σχεδιάζονται το Xbox Series 2 είναι το «Sensua’s Saga: Hellblade 2». Για το PlayStation 5 δεν υπάρχουν ακόμη ανακοινώσεις. 
 

Ένα σημαντικό στοιχείο για τους «πιστούς ακόλουθους» των δύο εταιρειών είναι το κατά πόσο θα μπορούν να παίξουν παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει για προηγούμενες εκδόσεις. Και εδώ υπάρχει αντιστοιχία. Η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι θα μπορούν να παίξουν παιχνίδια του αρχικού Χbox και Xbox 360 που παίζουν σήμερα στο Xbox One και βέβαια τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν για το Xbox One. Η Sony έχει δηλώσει ότι θα παίζουν στο PlayStation 5 όσα παιχνίδια κυκλοφόρησαν για το PS 4. 

Και εδώ οι δύο κονσόλες έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Θα μπορούν να αναπαράγουν εικόνα σε ανάλυση έως και 8Κ, κάτι το οποίο δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία αυτή τη στιγμή καθώς οι περισσότεροι δεν διαθέτουν αντίστοιχες τηλεοράσεις, αλλά μπορεί να παίξει κρίσιμο ρόλο στο μέλλον. Ακόμη θα διαθέτουν και μια νέα τεχνολογία με την ονομασία «ray tracing» που υπόσχεται καλύτερο φωτισμό στα παιχνίδια.  

Kαι οι δύο κονσόλες θα έχουν εξαιρετικά παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά. Θα διαθέτουν επεξεργαστές της AMD βασισμένους στη σειρά Ryzen, SSD σκληρούς δίσκους και μνήμη RAM GDDR6. Στόχος είναι η ταχύτερη επεξεργασία δεδομένων όσο και η μείωση των loading times, λόγω των SSD σκληρών.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.