Τα 5 πιο σημαντικά πράγματα που ξέρουμε για το PlayStation 5

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 5 πιο σημαντικά πράγματα που ξέρουμε για το PlayStation 5

Καθώς το gaming κοινό ανά τον κόσμο αναμένει τη νέα γενιά του PlayStation ο επικεφαλής σχεδιασμού της νέας κονσόλας αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες για τα σχέδια της Sony σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Wired.

Δείτε τα βασικά πράγματα που μάθαμε απ’ αυτή την συνέντευξη:

Η Sony δεν έχει ανακοινώσει ημέρα κυκλοφορίας της νέας κονσόλας. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει φέτος. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι η εταιρεία δουλεύει τη νέα κονσόλα εδώ και χρόνια και πολλοί θεωρούν πως πιθανότατα το PlayStation 5 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2020 για να προλάβουν και τις πωλήσεις των γιορτών. 

Όταν ρωτήθηκε από το Wired για την τιμή του PlayStation 5 ο Σέρνι απάντησε ότι στοχεύουν «σε μια προτεινόμενη τιμή λιανικής που θα είναι ελκυστική σε σχέση με τα εξελιγμένα χαρακτηριστικά της κονσόλας» και αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Δεδομένου ότι το PlayStation 5 θα διαθέτει ολοκαίνουργιους επεξεργαστές θα διαθέτει μεγαλύτερο SSD σκληρό δίσκο, είναι λογικό το κόστος του να ανεβαίνει. Αρκεί να πούμε πως το PlayStation 4 Pro, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από 3 χρόνια, ακόμη κοστίζει κοντά στα 400 ευρώ. 

Η συμβατότητα με τα παιχνίδια προηγούμενων εκδόσεων είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που παίζει μεγάλο ρόλο στις κονσόλες. Ήταν και ένα από τα αρνητικά του PlayStation 4 το οποίο δεν μπορούσε να παίξει παιχνίδια του PS33. Η Sony φαίνεται ότι το πήρε το μάθημα της και όλα δείχνουν ότι το PlayStation 5 θα παίζει παιχνίδια του PlayStation 4. Τώρα το αν αυτό αφορά τις ψηφιακές εκδόσεις ή αν θα παίζουν και οι δίσκοι θα φανεί στην πορεία. 

Αν και κατά πάσα πιθανότητα οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν καν 4Κ τηλεόραση, η νέα κονσόλα της Sony θα μπορεί να δουλεύει σε 8Κ οθόνες. Αν και αυτή τη στιγμή ή ακόμη και όταν θα διατεθεί το PlayStation 5 τα συστήματα 8Κ θα είναι ελάχιστα, η Sony θέλει να εξασφαλίσει ότι η κονσόλα της θα παραμείνει ανταγωνιστική και στο μέλλον. 

Σε αντίθεση με το PlayStation 4 Pro και το Xbox One X, που είναι απλές αναβαθμίσεις των προηγούμενων μοντέλων ίδιας γενιάς, το νέο PlayStation «θα φέρει δομικές αλλαγές στο τι μπορεί να είναι ένα παιχνίδι», δήλωσε στο Wired ο Μαρκ Σένρυ, επικεφαλής της αρχιτεκτονικής του νέου συστήματος της Sony. Βασικό ρόλο σε αυτό θα παίξει ο νέος επεξεργαστής και κάρτα γραφικών από την AMD που θα διαθέτει το PlayStation 5. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:15

Τα αιωρούμενα σωματίδια «πολιορκούν» την ατμόσφαιρα της Πάτρας

20:05

Γερμανία: Προληπτική μεταφορά πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο

19:56

Γάζα: Τοπικές εκλογές υπό την αιγίδα της Παλαιστινιακής Αρχής

19:37

Ουγγαρία: Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Όρμπαν δηλώνει ότι θα παραδώσει την κοινοβουλευτική του έδρα

19:17

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα

18:52

Apple: Νέα εποχή με Τέρνους εν μέσω γεωπολιτικών πιέσεων και ανατροπών από AI

18:14

Αδιέξοδο στο Πακιστάν: Αποχώρησε η Ιρανική αντιπροσωπία - Δεν θα μεταβεί η αντιπροσωπία των ΗΠΑ

17:47

Μητσοτάκης στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ: Ελλάδα και Γαλλία βρίσκονται σήμερα πιο κοντά από ποτέ

17:31

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τον καθαρισμό οικοπέδων - 15 Ιουνίου η καταληκτική ημερομηνία

17:25

Μαλί: Συντονισμένες επιθέσεις τζιχαντιστικών και αυτονομιστικών οργανώσεων σε ολόκληρη την χώρα

17:09

Χρυσοχοΐδης: 100–120 καταγγελίες καθημερινά για ενδοοικογενειακή βία

17:00

Σούπερ μάρκετ: Το «καταφύγιο» της ιδιωτικής ετικέτας και ο καταναλωτής σε εγρήγορση

16:53

Θεοδωρικάκος: Τομέας αιχμής της ελληνογαλλικής συνεργασίας η πυρηνική τεχνολογία

16:43

Πακιστάν: Παραμένει αισιόδοξο για διεξαγωγή συνομιλιών ΗΠΑ - Ιράν

16:23

Σέρρες: Σύλληψη διαιτητή πολεμικών τεχνών για «φακελάκι»

16:08

Bitcoin: Σε «αθόρυβη» πορεία για τις 80.000 δολάρια

15:53

Δένδιας: Υπέγραψε με τη Γαλλίδα ομόλογό του την ανανέωση της «Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης» Ελλάδας – Γαλλίας

15:26

Κεφαλογιάννη: Καμία ανησυχία για τον τουρισμό – Ευρωπαϊκή πρόκληση η αύξηση του κόστους καυσίμων

15:04

Γολεμής (ESA): Η συμπερίληψη, δεν είναι μόνο αξία αλλά και πρακτική ευφυΐα

14:48

Το 2028 στην Ελλάδα τα δύο πρώτα νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair

14:34

Μητσοτάκης: Κορωνίδα των ελληνογαλλικών συμφωνιών η δέσμευση αμοιβαίας συνδρομής

14:16

Ρωσία: Ουκρανικό drone έπληξε συγκρότημα κατοικιών στο Γεκατερίνμπουργκ

13:59

Πιερρακάκης: Τι είναι πρόοδος σήμερα;

13:45

Κώτσηρας: Στο επίκεντρο η μεσαία τάξη μέσω φοροελαφρύνσεων και μόνιμων μέτρων

13:12

Μαρινάκης: Δεν θα κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με το κόμμα του κ. Τσίπρα

13:00

Έρχεται ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΦΚΑ σε έως 72 δόσεις - «Αγκάθια» το υψηλό επιτόκιο και η συμμόρφωση

12:57

Θωμάς (DG TAXUD): Το 20% των φορολογικών εσόδων προέρχονται από τον τουρισμό

12:48

Οι επενδύσεις και η θέση της Ελλάδας στη νέα ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας

12:47

Η Αθήνα τεχνολογικό «ορμητήριο» για τη Euronext

12:43

Ισχυρή δυναμική ανάπτυξης στην ελληνική αγορά παρουσιάζει η Cloud Office

gazzetta
gazzetta reader insider insider