Τα 5 πιο σημαντικά πράγματα που ξέρουμε για το PlayStation 5

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 5 πιο σημαντικά πράγματα που ξέρουμε για το PlayStation 5

Καθώς το gaming κοινό ανά τον κόσμο αναμένει τη νέα γενιά του PlayStation ο επικεφαλής σχεδιασμού της νέας κονσόλας αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες για τα σχέδια της Sony σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Wired.

Δείτε τα βασικά πράγματα που μάθαμε απ’ αυτή την συνέντευξη:

Η Sony δεν έχει ανακοινώσει ημέρα κυκλοφορίας της νέας κονσόλας. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει φέτος. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι η εταιρεία δουλεύει τη νέα κονσόλα εδώ και χρόνια και πολλοί θεωρούν πως πιθανότατα το PlayStation 5 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2020 για να προλάβουν και τις πωλήσεις των γιορτών. 

Όταν ρωτήθηκε από το Wired για την τιμή του PlayStation 5 ο Σέρνι απάντησε ότι στοχεύουν «σε μια προτεινόμενη τιμή λιανικής που θα είναι ελκυστική σε σχέση με τα εξελιγμένα χαρακτηριστικά της κονσόλας» και αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Δεδομένου ότι το PlayStation 5 θα διαθέτει ολοκαίνουργιους επεξεργαστές θα διαθέτει μεγαλύτερο SSD σκληρό δίσκο, είναι λογικό το κόστος του να ανεβαίνει. Αρκεί να πούμε πως το PlayStation 4 Pro, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από 3 χρόνια, ακόμη κοστίζει κοντά στα 400 ευρώ. 

Η συμβατότητα με τα παιχνίδια προηγούμενων εκδόσεων είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που παίζει μεγάλο ρόλο στις κονσόλες. Ήταν και ένα από τα αρνητικά του PlayStation 4 το οποίο δεν μπορούσε να παίξει παιχνίδια του PS33. Η Sony φαίνεται ότι το πήρε το μάθημα της και όλα δείχνουν ότι το PlayStation 5 θα παίζει παιχνίδια του PlayStation 4. Τώρα το αν αυτό αφορά τις ψηφιακές εκδόσεις ή αν θα παίζουν και οι δίσκοι θα φανεί στην πορεία. 

Αν και κατά πάσα πιθανότητα οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν καν 4Κ τηλεόραση, η νέα κονσόλα της Sony θα μπορεί να δουλεύει σε 8Κ οθόνες. Αν και αυτή τη στιγμή ή ακόμη και όταν θα διατεθεί το PlayStation 5 τα συστήματα 8Κ θα είναι ελάχιστα, η Sony θέλει να εξασφαλίσει ότι η κονσόλα της θα παραμείνει ανταγωνιστική και στο μέλλον. 

Σε αντίθεση με το PlayStation 4 Pro και το Xbox One X, που είναι απλές αναβαθμίσεις των προηγούμενων μοντέλων ίδιας γενιάς, το νέο PlayStation «θα φέρει δομικές αλλαγές στο τι μπορεί να είναι ένα παιχνίδι», δήλωσε στο Wired ο Μαρκ Σένρυ, επικεφαλής της αρχιτεκτονικής του νέου συστήματος της Sony. Βασικό ρόλο σε αυτό θα παίξει ο νέος επεξεργαστής και κάρτα γραφικών από την AMD που θα διαθέτει το PlayStation 5. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:45

Πρίγκιπας Χάρι, Έλτον Τζον και άλλες διασημότητες θα πληρώσουν 9,5 εκατ. λίρες στη Daily Mail

23:34

Η Λάιεν καταδικάζει μαζί με ευρωπαϊκές χώρες το σχέδιο του Ισραήλ για τη Δυτική Όχθη

23:18

Wall Street: Crypto και πρώτες ύλες στήριξαν την αγορά - Απώλειες στην εβδομάδα

22:56

Apple: Περικοπές άνω των 200 θέσεων εργασίας σε Siri και Vision Pro

22:43

Τουρκία για Νετανιάχου: «Χρησιμοποιεί μικροπολιτικές τακτικές για εκλογικά οφέλη»

22:21

ΟΗΕ: Η Ροντρίγκες Μπίρκετ προηγείται στη δεύτερη άτυπη ψηφοφορία του ΣA για τον επόμενο Γενικό Γραμματέα

22:00

Πετρέλαιο: Άλμα άνω του 6% στην εβδομάδα για το Brent υπό τον φόβο νέων κυρώσεων στο Ιράν

21:43

Χάλκινος ο Λευτέρης Πετρούνιας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ

21:33

Εβδομαδιαία κέρδη 5% για τον χρυσό

21:18

Μέλη του ΝΑΤΟ συζητούν επιλογές για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς εμπλοκή της Συμμαχίας

20:54

Ντάλιο: «Πουλήστε ομόλογα, αγοράστε χρυσό και Bitcoin καθώς πλησιάζει κρίση χρέους»

20:35

Γαλλία 2027: Όλοι οι «παλιοί» θέλουν το Ελιζέ - Γιατί η εμπειρία γίνεται το νέο trend

20:27

Ρωσία: Το υπουργείο Δικαιοσύνης χαρακτήρισε το Mediazona «ξένο πράκτορα»

20:07

Πρόστιμο 825 εκατ. ευρώ στην Uber από την Ολλανδία για παραβίαση του GDPR

19:54

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 28 Αυγούστου

19:45

Σουηδία: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από επίθεση με σπαθί σε λύκειο

19:27

Broadcom: Συζητά χρηματοδότηση 80 δισ. δολαρίων για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

19:23

Ουκρανία: Έξι νεκροί και 91 τραυματίες από ρωσική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Κρίβιι Ριχ

19:09

Ευρωαγορές: Κέρδη μετά το αρνητικό 7x7 αλλά απώλειες στην εβδομάδα

18:59

«Αντισημίτης δικτάτορας» ο Ερντογάν, λέει ο Νετανιάχου

18:43

Κροατία: Υπό κράτηση Ουκρανός ύποπτος για την έκρηξη στον αγωγό Nord Stream

18:24

BBC: Οι ρωσικές απώλειες στην Ουκρανία έφθασαν τους 241.088 στρατιωτικούς

18:04

Χρηματιστήριο: Νέα υψηλά χωρίς… τυμπανοκρουσίες

17:57

Πύρινο μέτωπο και στην Αρκαδία - Επιχειρούν 5 εναέρια μέσα

17:56

ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2022 η επιχειρηματική δραστηριότητα

17:42

Ημέρα ανόδου για τα κρυπτονομίσματα

17:41

Μακρόν, Μπέρναμ και Μερτς θα συμπροεδρεύσουν σε συνάντηση για την Ουκρανία

17:31

UBS: Τέλος η εποχή των φθηνών τροφίμων - Οι 5 καταλύτες που αλλάζουν το τοπίο

17:28

Στο «κόκκινο» η κίνηση στα λιμάνια - Πάνω από 80.000 αναχωρήσεις έως την Κυριακή

17:10

Μελόνι: «Νόμιζα ότι η σχέση με τον Τραμπ θα ήταν πιο εύκολη»


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider