Τα 5 πιο σημαντικά πράγματα που ξέρουμε για το PlayStation 5

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 5 πιο σημαντικά πράγματα που ξέρουμε για το PlayStation 5

Καθώς το gaming κοινό ανά τον κόσμο αναμένει τη νέα γενιά του PlayStation ο επικεφαλής σχεδιασμού της νέας κονσόλας αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες για τα σχέδια της Sony σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Wired.

Δείτε τα βασικά πράγματα που μάθαμε απ’ αυτή την συνέντευξη:

Η Sony δεν έχει ανακοινώσει ημέρα κυκλοφορίας της νέας κονσόλας. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει φέτος. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι η εταιρεία δουλεύει τη νέα κονσόλα εδώ και χρόνια και πολλοί θεωρούν πως πιθανότατα το PlayStation 5 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2020 για να προλάβουν και τις πωλήσεις των γιορτών. 

Όταν ρωτήθηκε από το Wired για την τιμή του PlayStation 5 ο Σέρνι απάντησε ότι στοχεύουν «σε μια προτεινόμενη τιμή λιανικής που θα είναι ελκυστική σε σχέση με τα εξελιγμένα χαρακτηριστικά της κονσόλας» και αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Δεδομένου ότι το PlayStation 5 θα διαθέτει ολοκαίνουργιους επεξεργαστές θα διαθέτει μεγαλύτερο SSD σκληρό δίσκο, είναι λογικό το κόστος του να ανεβαίνει. Αρκεί να πούμε πως το PlayStation 4 Pro, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από 3 χρόνια, ακόμη κοστίζει κοντά στα 400 ευρώ. 

Η συμβατότητα με τα παιχνίδια προηγούμενων εκδόσεων είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που παίζει μεγάλο ρόλο στις κονσόλες. Ήταν και ένα από τα αρνητικά του PlayStation 4 το οποίο δεν μπορούσε να παίξει παιχνίδια του PS33. Η Sony φαίνεται ότι το πήρε το μάθημα της και όλα δείχνουν ότι το PlayStation 5 θα παίζει παιχνίδια του PlayStation 4. Τώρα το αν αυτό αφορά τις ψηφιακές εκδόσεις ή αν θα παίζουν και οι δίσκοι θα φανεί στην πορεία. 

Αν και κατά πάσα πιθανότητα οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν καν 4Κ τηλεόραση, η νέα κονσόλα της Sony θα μπορεί να δουλεύει σε 8Κ οθόνες. Αν και αυτή τη στιγμή ή ακόμη και όταν θα διατεθεί το PlayStation 5 τα συστήματα 8Κ θα είναι ελάχιστα, η Sony θέλει να εξασφαλίσει ότι η κονσόλα της θα παραμείνει ανταγωνιστική και στο μέλλον. 

Σε αντίθεση με το PlayStation 4 Pro και το Xbox One X, που είναι απλές αναβαθμίσεις των προηγούμενων μοντέλων ίδιας γενιάς, το νέο PlayStation «θα φέρει δομικές αλλαγές στο τι μπορεί να είναι ένα παιχνίδι», δήλωσε στο Wired ο Μαρκ Σένρυ, επικεφαλής της αρχιτεκτονικής του νέου συστήματος της Sony. Βασικό ρόλο σε αυτό θα παίξει ο νέος επεξεργαστής και κάρτα γραφικών από την AMD που θα διαθέτει το PlayStation 5. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:58

Πτώση εσόδων και αβεβαιότητα στα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια λόγω του πολέμου στη Μ. Ανατολή

11:53

Ανδρουλάκης: Το Μαξίμου παραπληροφορεί συγκροτημένα τον ελληνικό λαό

11:43

Δούκας για αντιπυρική περίοδο: «Συμβάλλουμε όλοι ώστε η Αθήνα να υποδεχθεί το καλοκαίρι πιο έτοιμη και ασφαλής»

11:27

Euroxx: «Εκτοξεύει» στα 54 ευρώ την τιμή-στόχο για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

11:22

Υγεία: Η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση κατά την κύηση συνδέεται με μειωμένη ανάπτυξη των μωρών

11:20

Στρατηγική σύμπραξη Entersoftone και kariera.gr

11:12

Yπέρ του περιορισμού του πληθυσμού στα 10 εκατομμύρια η πλειοψηφία των Ελβετών

11:04

Στα «κόκκινα» οι ευρωαγορές

11:00

ΕΥΑΘ: Αυξημένα κατά 23,1% τα κέρδη προ φόρων, σημαντική αύξηση των λειτουργικών αποτελεσμάτων

10:59

Χωρίς κατεύθυνση το Χρηματιστήριο της Αθήνας - Οριακή άνοδος για τον ΓΔ

10:58

Ιδρύεται Ειδική Γραμματεία για αναζωογόνηση ορεινών περιοχών, ποια τμήματα περιλαμβάνει

10:54

ΔΑΑ: Αποχωρεί ο CFO Παναγιώτης Μιχαλαρόγιαννης - Η Νάντια Ξηρογιάννη στη θέση του

10:47

Ισχυρό ξεκίνημα για το 2026 «βλέπει» η Optima για την Τράπεζα Πειραιώς

10:46

Παΐρης: Μείωση κύκλου εργασιών και μικτού κέρδους το 2025

10:46

Χρυσοχοΐδης: «Η Ελλάδα δεν είναι χώρα με κενά ασφαλείας»

10:44

Δημογραφική αλλαγή και λιανεμπόριο: Τα Public απαντούν με την πρωτοβουλία «Δίχως Ηλικία»

10:43

Εξοικονομώ: Τελευταία ευκαιρία 60 ημερών - Τροχάδην για να σωθούν οι επιδοτήσεις

10:37

Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ: Σταθερή παρουσία στο No Finish Line Athens και ανανέωση συνεργασίας με τον Μίλτο Τεντόγλου

10:35

ΗΠΑ: Στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο Πιτ Χέγκσεθ - Θα δώσει εξηγήσεις για τον πόλεμο στο Ιράν

10:33

Κρίση των οπιοειδών στις ΗΠΑ: Ένοχη η Purdue Pharma - Πρόστιμα άνω των 8 δισ. δολαρίων

10:30

Aktor: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της «Ρήγας Πάρος» από την «Ελληνικά Λατομεία»

10:27

Στρατηγική συμφωνία Premia - Τράπεζας Πειραιώς για αγορά ακινήτων

10:23

Κομισιόν: Instagram και Facebook παραβιάζουν τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες

10:17

Καφούνης: Απαραίτητη η μετάθεση της υποχρεωτικής εφαρμογής της Β΄ φάσης του Ψηφιακού Δελτίο Αποστολής

10:16

Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ η υποστήριξη ανέργων στους Δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας

10:11

Συνεδριάζει το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο - H ατζέντα

10:10

Alter Ego Media: Αύξηση 80,8% στα καθαρά κέρδη το 2025 - Μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου

10:09

Ρωσία: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου μετά από ουκρανική επίθεση

10:02

UBS: Στα 3 δισ. δολάρια τα καθαρά κέρδη στο α' τρίμηνο, με αύξηση 80% - Ράλι για τη μετοχή

10:00

Η καταστροφή των τροπικών δασών επιβραδύνεται, αλλά παραμένει ανησυχητική

gazzetta
gazzetta reader insider insider