Τεχνολογία
07-04-2019 | 09:42

Τρία έξυπνα apps για να κερδίσεις χρήματα, σώζοντας τον πλανήτη!

Μοιράσου το
Τρία έξυπνα apps για να κερδίσεις χρήματα, σώζοντας τον πλανήτη!

Περιθώρια «κέρδους» αφήνει η σωτηρία του πλανήτη και μάλιστα με τη βοήθεια τριών έξυπνων εφαρμογών από το κινητό!

Πρόκειται για τρεις εφαρμογές, την Swell, την Betterment και την Acorns, οι οποίες παρέχουν οικονομικές υπηρεσίες και επιτρέπουν σε όσους τις χρησιμοποιούν να επενδύουν μόνο σε εταιρείες με κοινωνικές ευαισθησίες.

Αυτός ο «τύπος» των επενδύσεων, γνωστός και ως «κοινωνικά υπεύθυνη επένδυση» φαίνεται να κερδίζει έδαφος, καθώς η νεότερη γενιά θέλει να συνεισφέρει για ανθρωπιστικά και περιβαλλοντικά οφέλη. Άλλωστε δεν υπάρχει ευκολότερος τρόπος να το κάνουν, από το να κάνουν κλικ στη συσκευή που χρησιμοποιούν καθημερινά.

Όμως γιατί να μην εκμεταλλευτούν την «καλή πράξη της ημέρας» με μερικά έσοδα από αυτή;

Στην περίπτωση της Swell, ο στόχος είναι να εξάψουν το ενδιαφέρον των νεότερων ανθρώπων και να τους κάνουν να τολμήσουν να επενδύσουν τα χρήματα τους σε επιχειρηματικά χαρτοφυλάκια, αντί να «κάθονται» σε κάποιον αποταμιευτικό λογαριασμό, σύμφωνα με δηλώσεις του Ντέιβ Φάνγκερ, CEO και ιδρυτή της Swell.

Μάλιστα ο ίδιος μιλώντας στο CNBC, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αν οι κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις σε βοηθούν να μπεις στο χρηματιστήριο, τότε είναι μια θετική εξέλιξη».

Όμως το δημοσίευμα τονίζει πως, οι άνθρωποι που ξεκινούν να ασχολούνται με τις «υπεύθυνες επενδύσεις» δεν πρέπει να περιμένουν μεγάλα κέρδη από την πρώτη στιγμή, καθώς οι εταιρείες με αυτό το αντικείμενο στοχεύουν στις μακροχρόνιες επενδύσεις με σκοπό την ανάπτυξη σε βάθος χρόνου.

Πώς δουλεύει;

Η Swell κυκλοφόρησε στην αγορά το 2017, για υπολογιστές, όμως πρόσφατα πέρασε και στην αγορά εφαρμογών για τα smartphones.

Το χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει κοινωφελείς σκοπούς όπως η εξάλειψη ασθενειών, ελλάτωση των απορριμάτων, το καθαρό πόσιμο νερό, η πράσινη τεχνολογία και η ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι χρήστες μπαίνουν στην εφαρμογή, διαλέγουν την εταιρεία που εξυπηρετεί τον σκοπό που οι ίδιοι προτιμούν και από εκεί και πέρα αποφασίζουν αν θα επενδύσουν!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.