Τεχνολογία
25-03-2019 | 09:58

Όσα γνωρίζουμε για το μέλλον του Xbox

Μοιράσου το
Όσα γνωρίζουμε για το μέλλον του Xbox

Η Microsoft έχει ανακοινώσει από το περασμένο καλοκαίρι ότι ετοιμάζει τη νέα γενιά του Xbox, χωρίς ωστόσο να έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες για τα σχέδια της. 

Περισσότερα νέα για το μέλλον της κονσόλας αναμένεται να μάθουμε πιθανότατα μέσα στον Ιούνιο, κατά την συνέντευξη Τύπου για το Χbox που παραθέτει κάθε χρόνο η εταιρεία. 

Ωστόσο οι φήμες έχουν ήδη ξεκινήσει να κυκλοφορούν. Έτσι πλέον  διαθέτουμε μια πολύ καλή ιδέα για το τι έρχεται στο μέλλον: 

Η Microsoft δεν θα στηριχτεί μόνο στις κονσόλες. Η προσοχή στρέφεται στη δημιουργία πλατφόρμων τύπου Netflix που θα μπορεί κάθε πελάτης να παίξει τα παιχνίδια του σε σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή. Μια τέτοια πλατφόρμα παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα η Google, ενώ η Microsoft έχει κάτι αντίστοιχο στα «σκαριά» υπό την ονομασία «Project xCloud». 

Αν υπάρχει ένας τομέας που η Microsoft υστερεί, είναι στους ισχυρούς τίτλους παιχνιδιών που η ίδια παράγει. Με την εξαίρεση των Minecraft, Halo και Forza το «χαρτοφυλάκιο» των παιχνιδιών που έγιναν μεγάλες επιτυχίας είναι ιδιαίτερα φτωχό. Η εταιρεία δεν είχε δώσει μεγάλη προσοχή στην ανάπτυξη παιχνιδιών για την κονσόλα της, αφού δεν έχει και τα κατάλληλα τμήματα που θα βγάλουν πρωτότυπους τίτλους. Αυτό αλλάζει, καθώς μόνο πέρσι η εταιρεία αγόρασε πέντε game studios, κάτι το οποίο σημαίνει πως θα βγάλει πολλά παιχνίδια στο μέλλον.  
 

Η Microsoft σχεδιάζει τουλάχιστον δύο νέες εκδόσεις για το επόμενο διάστημα. Φήμες κάνουν λόγο για δύο κονσόλες που θα συνυπάρχουν στην ίδια γενιά: Μια μικρότερη και πιο φθηνή που θα επικεντρώνεται στο streaming παιχνιδιών και μια μεγαλύτερη «παραδοσιακή» κονσόλα που θα τρέχει τα παιχνίδια τοπικά.
 

Φαίνεται ότι το Xbox One δεν θα «πεθάνει» σύντομα. Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, η Microsoft σχεδιάζει μια νέα εκδοχή της τελευταίας κονσόλας της, χωρίς οπτικό δίσκο. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα η κονσόλα που μέχρι στιγμής αποκαλείται «Xbox One S All-Digital Edition» αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Μάιο με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν τον Απρίλιο 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.