Το PlayStation «απογείωσε» τα κέρδη της Sony

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το PlayStation «απογείωσε» τα κέρδη της Sony
Αναθεώρησε προς τα επάνω την πρόβλεψη του για τα καθαρά κέρδη ο ιαπωνικός κολοσσός τεχνολογίας.

Ο ιαπωνικός κολοσσός τεχνολογίας, Sony, ανακοίνωσε ακόμη ένα πολύ θετικό τρίμηνο με πολύ ισχυρές αποδόσεις από όλα τα ρεύματα εσόδων της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της παιχνιδομηχανής Playstation, της έκδοσης του παιχνιδιού Fate/Grand Order για κινητά, αλλά και των εξαρτημάτων για smartphone και κάμερες.

Τα καθαρά κέρδη της Sony έφτασαν τα 429 δισ. γεν (3,94 δισ. δολ.), με λειτουργικά κέρδη 377 δισ. γεν και έσοδα 2,4 τρισ. γεν για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου.

Κατά την ίδια περίοδο πέρσι, η Sony είχε καθαρά κέρδη 295,9 δισ. γεν, ενώ τα λειτουργικά κέρδη έφτασαν τα 351 δισ. γεν. Οι καθαρές πωλήσεις για την ίδια περίοδο ήταν 2,7 τρισ. γεν.

Για ολόκληρο το οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται το Μάρτη, η Sony ανέβασε την πρόβλεψή της για τα καθαρά κέρδη στα 835 δισ. γεν, από 704 δισ. γεν, κυρίως εξαιτίας της εφάπαξ φοροαπαλλαγής στις ΗΠΑ. Ωστόσο, η εταιρεία κατέβασε την πρόβλεψη για τα έσοδα στα 8,5 τρισ. γεν, από 8,7 τρισ. γεν, εξαιτίας της χαμηλότερης ζήτησης σε ημιαγωγούς από τους κατασκευαστές smartphone.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider