Τεχνολογία
25-11-2018 | 09:32

Οι 5 καλύτερες εφαρμογές για να κλείσετε αεροπορικά

Μοιράσου το
Οι 5 καλύτερες εφαρμογές για να κλείσετε αεροπορικά

Την ώρα που οι διακοπές των Χριστουγέννων πλησιάζουν πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται να αποδράσουν τόσο εντός όσο κι εκτός ελληνικών συνόρων. Σε περίπτωση που ανήκετε σε αυτούς και δεν έχετε ακόμα κάνει την κράτησή σας, ακολουθούν πέντε από τις καλύτερες εφαρμογές για να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή υπόσχεται να κάνει τα πράγματα πολύ απλά αφού έχει ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον με διαγράμματα που θα διευκολύνουν το ταξίδι σας. Θα σας ενημερώσει για την τιμή, την ώρα, την ημέρα, την αεροπορική εταιρεία και τον χρόνο παραμονής ακόμα και το αν το αεροπλάνο σας έχει WiFi. 

Και αυτή η εφαρμογή έχει εργαλείο παρακολούθησης πτήσεων και σας στέλνει ειδοποιήσεις όταν ο καιρός είναι κατάλληλος για αγορά.

Με την λειτουργία «discover» (ανακαλύψτε)  βρίσκετε προσφορές για μακρινούς προορισμούς όπως Καναδάς ή Μεξικό ενώ εμπνέεστε και για παραλίες και άλλα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε. 

Η εφαρμογή είναι δωρεάν για Android και iOs

Πρόκειται για έναν διaδραστικό χάρτη ο οποίος είναι πολύ χρήσιμος. Βάζετε την πόλη από την οποία θα ξεκινήσετε και κοιτάτε τον χάρτη για να δείτε που μπορείτε να πετάξετε φτηνά. 

Αφού επιλέξετε τον προορισμό σας μπορείτε να δείτε είτε τις πιο σύντομες είτε τις πιο οικονομικές πτήσεις. 

Μιας και η πλατφόρμα τραβά πληροφορίες κι απευθείας από τους αερομεταφορείς αν κάνετε έναν συνδυασμό πτήσεων για κάποιο προορισμό θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση από δύο διαφορετικές πλατφόρμες, ωστόσο με αυτό τον τρόπο μπορεί να εξασφαλίσετε πολύ πιο οικονομικά εισιτήρια.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν για Android και iOs

 

Μια ακόμα δημοφιλής εφαρμογή είναι και η Skyscanner. Το βρετανικό εργαλείο αναζήτησης πτήσεων εντοπίζει τα αποτελέσματά του μέσα από 22 ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Στην περίπτωση της Skyscanner η αναζήτηση είναι εύκολη και ο ιστότοπος φιλικός προς τον χρήστη. Αφού καταχωρήσετε τον προορισμό θα σας εμφανίσει αποτελέσματα τριών ειδών: καλύτερη πτήση( από άποψη διάρκειας τιμής, οικονομικότερη πτήση και γρηγορότερη πτήση) για να διαλέξετε ότι σας βολεύει.

Και εδώ υπάρχει το χρήσιμο εργαλείο ειδοποίησης τιμών ενώ τα κριτήρια αναζήτησης ενεργοποιούνται εύκολα.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν για Android και iOs

Ένας πολύ καλός  βοηθός για το ταξίδι σας θα αποδειχτεί και η Kayak, μια ιδιαιτέρως δημοφιλής εφαρμογή στους λάτρεις των αποδράσεων κυρίως γιατί είναι απλή και γρήγορη.

Με μια απλή αναζήτηση θα σας παρουσιάσει πλήθος επιλογών για να επιλέξετε, συμπεριλαμβανομένων των επίσημων ιστοσελίδων των αερομεταφορέων. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι η διάρκεια της πτήσης κάθε φορά γιατί στην προσπάθειά της να εμφανίσει οικονομικά αποτελέσματα κάνει συνδυασμούς πτήσεων με μεγάλη ανταπόκριση. Και εδώ υπάρχει εργαλείο track prices το οποίο σας ενημερώνει μέσω email όταν οι τιμές των πτήσεων που θέλετε αυξομειώνονται.

Το θετικό της Kayak είναι ότι με απλό τρόπο (μέσω συμβόλων) σας εμφανίζει τις επιτρεπτές βαλίτσες πριν κάνετε την κράτησή σας, ούτως ώστε να μπορείτε να υπολογίσετε αν εντέλει η πτήση σας συμφέρει. Ειδικά τώρα που όλο και περισσότερες αεροπορικές διαφοροποιούν την πολιτική για τις αποσκευές με αποτέλεσμα η τελική χρέωση να ανεβαίνει από 20 ευρώ έως και 50 ευρώ. 

Τέλος αν δεν έχετε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα πρέπει να ταξιδέψετε η Kayak σας εμφανίζει πτήσεις με καλύτερη τιμή μερικές ημέρες πριν ή μετά από αυτές που καταχωρήσατε.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν για Android και iOs

Μπορεί ο λαγός που έχει επιλέξει για logo η συγκεκριμένη εφαρμογή να σας φανεί παιδιάστικο σύμβολο, ωστόσο ξέρει να κάνει καλά την δουλειά του. Σύμφωνα μάλιστα με πολλές κριτικές χρηστών, η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί μια από τις καλύτερες για να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια. 

Το πιο χρήσιμο εργαλείο που διαθέτει είναι αυτό της «ευελιξίας». Τοποθετήστε την πόλη αναχώρησης και τον επιθυμητό προορισμό και η εφαρμογή θα σας δώσει μια εκτίμηση για τις τιμές των πτήσεων καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι ημερομηνίες εμφανίζονται σε μηνιαία ημερολόγια κι έτσι βλέπετε εύκολα πότε είναι ο καλύτερος μήνας για να κλείσετε. 

Εξίσου ενδιαφέρον είναι και το χαρακτηριστικό της αναζήτησης καλύτερης τιμής. Η εφαρμογή κρατά δεδομένα και σας ενημερώνει αν η τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου για έναν προορισμό που έχετε επιλέξει ενδέχεται να πέσει στο μέλλον ή αν πρέπει να κλείσετε αμέσως γιατί βρίσκεται στα πιο χαμηλά της επίπεδα. Όπως διευκρινίζει άλλωστε παρακολουθεί καθημερινά έως και 15 δισ. πτήσεων οπότε δύσκολα να βρείτε έναν προορισμό για τον οποίο δεν θα έχει στοιχεία. 

Αν πάλι δεν είναι τώρα η ευκαιρία να κλείσετε υπόσχεται να σας ενημερώσει όταν οι τιμές πέσουν. Εάν επιλέξετε το Watch the trip (παρακολουθήστε το ταξίδι) η Hopper θα σας στείλει ειδοποίηση με το που αλλάξει η τιμή

Τέλος σας ενημερώνει και για τις προσφορές των αεροπορικών για διάφορους προορισμούς.

Και πάνω από όλα είναι δωρεάν και για Android και για iOs.  

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.