ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ιωαννίνων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ιωαννίνων
Ξεκινά τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024, νέο εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στη «συντήρηση και επισκευή κλιματιστικών», συνολικής διάρκειας 350 ωρών, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ιωαννίνων.

Ξεκινά τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024, νέο εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στη «συντήρηση και επισκευή κλιματιστικών», συνολικής διάρκειας 350 ωρών, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 20 κρατούμενους και υλοποιείται από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Ιωαννίνων (ΚΔΒΜ) της ΔΥΠΑ.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των ΚΔΒΜ της ΔΥΠΑ στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην επαγγελματική κατάρτιση ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στόχος είναι η απόκτηση δεξιοτήτων και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των κρατουμένων, ώστε να επανενταχθούν στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας, όσο το δυνατόν ταχύτερα, μετά την αποφυλάκισή τους.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα είναι σε θέση να συνδέουν τα κλιματιστικά μηχανήματα, τα εξαρτήματα και τους απαραίτητους αυτοματισμούς, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και εργασίες ορθής εγκατάστασης, να μελετούν τα σχέδια εγκατάστασης κλιματιστικών μονάδων, να ελέγχουν και να συντηρούν τις σύγχρονες μονάδες κλιματισμού, να διαχειρίζονται τις βλάβες που προκύπτουν στις εγκαταστάσεις κλιματισμού σε οικιακό και βιομηχανικό επίπεδο, να συνοψίζουν τις βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο εργασίας, να καλλιεργούν κλίμα συνεργασίας και να υιοθετούν πρότυπη επαγγελματική συμπεριφορά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΔΥΠΑ θέτει ως προτεραιότητα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που απευθύνονται σε κρατούμενους, με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους σε επαγγελματικά πεδία τα οποία έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας και την ουσιαστική υποστήριξή τους στο νέο ξεκίνημά τους.

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της ΔΥΠΑ: www.dypa.gov.gr.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κεραμέως στη ΔΥΠΑ: Περαιτέρω ενίσχυση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας

ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 6,7% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο

ΓΣΕΒΕΕ: Ανοίγει η ψαλίδα των ανισοτήτων μεταξύ μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων - Ανεξίτηλα τα σημάδια του πληθωρισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider