Κατάρτιση: Έρχονται τρία νέα προγράμματα για 13.000 ωφελούμενους - Ποιο ξεκινά τον Ιανουάριο

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατάρτιση: Έρχονται τρία νέα προγράμματα για 13.000 ωφελούμενους - Ποιο ξεκινά τον Ιανουάριο
Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης της ΔΥΠΑ για το 2024, θα ανακοινωθούν μέχρι την άνοιξη δύο στοχευμένα προγράμματα που δημιουργούν επαγγελματίες που είναι δυσεύρετοι στην αγορά εργασίας στις μέρες μας.

Ένα ευρύ πρόγραμμα δράσεων κατάρτισης δρομολογεί η ΔΥΠΑ μέχρι το τέλος του έτους, με στόχο να διευκολύνει τις επιχειρήσεις στην εύρεση ανθρώπινου δυναμικού με τις κατάλληλες δεξιότητες, αλλά και να στηρίξει τις νέες και τους νέους πτυχιούχους που αναζητούν εργασία.

Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης της ΔΥΠΑ για το 2024, θα ανακοινωθούν μέχρι την άνοιξη δύο στοχευμένα προγράμματα που δημιουργούν επαγγελματίες που είναι δυσεύρετοι στην αγορά εργασίας στις μέρες μας. Πρόκειται για συνολικά 12.000 άνεργους, οι οποίοι θα καταρτιστούν στο νέο επαγγελματικό τους αντικείμενο και θα προσληφθούν με τη νέα τους ειδικότητα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

- Ολοκληρωμένη Δράση Κατάρτισης και Απασχόλησης 7.000 ανέργων ηλικίας 25 έως 45 ετών: Το έργο θα περιλαμβάνει κατάρτιση, πιστοποίηση και βραχυπρόθεσμη επιδοτούμενη απασχόληση. Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση των δεξιοτήτων ή/ και η επανακατάρτιση ανέργων, σε τομείς/περιοχές υψηλής ζήτησης, όπως ψηφιακές, «πράσινες», «μπλε» δεξιότητες. Την κατάρτιση θα ακολουθεί πρόγραμμα εξάμηνης απασχόλησης για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας στις νέες δεξιότητες.

- Πρόγραμμα κατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων για έως 5.000 εγγεγραμμένους στο μητρώο της ΔΥΠΑ άνεργους, προκειμένου να απασχοληθούν ως Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας, κατόπιν πιστοποίησης: Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη μορφή της σύγχρονης εξ αποστάσεως κατάρτισης, διάρκειας 105 ωρών, για έως 5.000 ωφελούμενους.

Ποιο πρόγραμμα ξεκινά τον Ιανουάριο

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης, με ταυτόχρονη τοποθέτηση των 1.000 ωφελούμενων σε θέση εργασίας θα «τρέξει» από τον Ιανουάριο του 2024 η ΔΥΠΑ, σε συνεργασία με την Amazon.

Σκοπός του προγράμματος κατάρτισης, το οποίο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι:

  • η απόκτηση εξειδίκευσης σε ψηφιακά θεματικά αντικείμενα υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας, χωρίς απαραίτητη προηγούμενη σχετική επαγγελματική εμπειρία και
  • η άμεση τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας σχετικές με το αντικείμενο κατάρτισης, που θα εξασφαλίζονται με ευθύνη του παρόχου κατάρτισης.

Η εργασιακή εμπειρία θα διαρκεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο, ενώ η αμοιβή των παρόχων θα βασίζεται στην ολοκλήρωση της εξάμηνης απασχόλησης των ωφελούμενων.

Το AWS re/Start είναι ένα πρόγραμμα κατάρτισης εργατικού δυναμικού που προετοιμάζει τα άτομα για σταδιοδρομία στο cloud και τα συνδέει με πιθανούς εργοδότες. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν για τον εκπαιδευόμενο και επικεντρώνεται στη βοήθεια ανέργων ή υποαπασχολούμενων ατόμων που ξεκινούν μια νέα καριέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παπαθανάσης: Στα 504 εκατ. οι πόροι του ΤΑΑ για κατάρτιση ανέργων σε πράσινες/ψηφιακές δεξιότητες

ΔΥΠΑ: Από σήμερα η επιλογή προγραμμάτων κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες για 50.000 άνεργους

Re/start: Πρόγραμμα κατάρτισης made in USA με άμεση πρόσληψη ανέργων - Πότε ξεκινά

gazzetta
gazzetta reader insider insider