Δωρεάν κατάρτιση σε νέους πτυχιούχους με πρόσληψη σε επιχειρήσεις- Τι προσφέρει το πρόγραμμα Skills4Jobs

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δωρεάν κατάρτιση σε νέους πτυχιούχους με πρόσληψη σε επιχειρήσεις- Τι προσφέρει το πρόγραμμα Skills4Jobs
Ήδη ξεκίνησε η κατάρτιση 20 νέων, αποφοίτων Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, που επιλέχθηκαν για να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Skills4Jobs για Στελέχη Εξαγωγών».

Δωρεάν κατάρτιση με προοπτική απασχόλησης σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ, προσφέρει το πρόγραμμα Skills4Jobs, που προσφέρει στους συμμετέχοντες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που ζητούν οι επιχειρήσεις.

Στόχος του ΣΕΒ είναι να διευκολύνει τις επιχειρήσεις-μέλη του στην εύρεση ανθρώπινου δυναμικού με τις κατάλληλες δεξιότητες αλλά και να στηρίξει τις νέες και τους νέους πτυχιούχους, επενδύοντας στην κατάρτιση και την απασχόλησή τους.

Η δράση αφορά τις εξής ειδικότητες:

  • Στελέχη Εξαγωγών
  • Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές
  • Τεχνικούς Εφαρμογών Πληροφορικής

Ήδη ξεκίνησε η κατάρτιση 20 νέων, αποφοίτων Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, που επιλέχθηκαν για να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Skills4Jobs για Στελέχη Εξαγωγών», με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα κατάρτισης 112 ωρών, που είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ και στις απαιτήσεις του διεθνούς περιβάλλοντος.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες: ανάλυση αγορών, international risk analysis, ανάλυση πελατών στις ξένες αγορές, διαδικασίες και έγγραφα εξαγωγών, μεταφορά και διανομή προϊόντων, στρατηγική πωλήσεων, στρατηγική marketing, πλαίσιο επικοινωνίας και προώθησης εξαγωγών, διαπολιτισμική επικοινωνία, διαπραγματεύσεις, project management, αποτελεσματική συνεργασία ομάδων στον εργασιακό χώρο (team working), τεχνικές αποτελεσματικών παρουσιάσεων (presentation skills), κριτική σκέψη για την επίλυση προβλημάτων και σύνταξη επαγγελματικών e-mails.

Οι συμμετέχοντες θα εκπονήσουν ένα export strategy plan για ένα προϊόν και στελέχη επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν πραγματικά παραδείγματα (cases) εξαγωγικών πρακτικών και θα προσφέρουν συμβουλές mentoring.

«Επιλέξαμε 20 νέες και νέους από όλη την Ελλάδα, χωρίς προϋπηρεσία στον τομέα των εξαγωγών με στόχο να τους συστήσουμε τον πραγματικό κόσμο των εξαγωγών μέσα από ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα τους προσφερθούν ευκαιρίες απασχόλησης από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας. Θα ακολουθήσει νέος κύκλος για άλλα 20 άτομα το 2024» ανέφερε η Διευθύντρια του Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΣΕΒ, Ντόρα Οικονόμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρχεται ειδικό πρόγραμμα κατάρτισης νέων εργαζομένων στον τουρισμό από ΔΥΠΑ και ΣΕΤΕ

Αλλάζουν τα δεδομένα στις προσλήψεις - «Πράσινες» θέσεις εργασίας προσφέρουν 7 στους 10 εργοδότες

Νέος κύκλος κατάρτισης «Βάζω το μέλλον μου σε πρόγραμμα» για 30.000 ανέργους

gazzetta
gazzetta reader insider insider