«Ντου» της ΑΑΔΕ στον Λαγανά Ζακύνθου - 17 «λουκέτα» για φοροδιαφυγή 850.000 ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Ντου» της ΑΑΔΕ στον Λαγανά Ζακύνθου - 17 «λουκέτα» για φοροδιαφυγή 850.000 ευρώ
Εκτεταμένη φοροδιαφυγή στο νησί της Ζακύνθου εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή στο νησί της Ζακύνθου εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ο εντοπισμός των παραβατών είναι αποτέλεσμα της διασταύρωσης των στοιχείων των POS και των ταμειακών μηχανών, που έχει αναπτύξει και διαρκώς εμπλουτίζει με νέα στοιχεία το ψηφιακό επιτελείο της ΑΑΔΕ.

Με τα στοιχεία αυτά στη διάθεσή τους, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ πήγαν «διαβασμένοι» στην περιοχή του Λαγανά, όπου εντόπισαν δεκαεπτά επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν πληρωθεί με κάρτα, αλλά, στη συνέχεια, είτε δεν είχαν κόψει αποδείξεις για αυτές τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, είτε τις είχαν εκδώσει, αλλά δεν τις είχαν διαβιβάσει στο e-send της ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν:

  • Επτά καταστήματα εστίασης, που δεν είχαν εκδώσει πάνω από 15.000 αποδείξεις, συνολικής αξίας άνω των 165.000 ευρώ.
  • Δέκα επιχειρήσεις εστίασης, που δεν είχαν διαβιβάσει πάνω από 13.000 αποδείξεις, συνολικής αξίας 680.000 ευρώ.

Και στις 17 επιχειρήσεις, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, επέβαλαν λουκέτο για 48 ώρες και προχωρούν στην έκδοση των σχετικών προστίμων, ενώ ταυτόχρονα δρομολογείται αναλυτικός έλεγχος των φορολογικών δεδομένων των παραβατών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider