Επιδότηση προσλήψεων με τον κατώτατο μισθό στην Αττική - Αιτήσεις και μπόνους προτίμησης

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιδότηση προσλήψεων με τον κατώτατο μισθό στην Αττική - Αιτήσεις και μπόνους προτίμησης
Η επιχορήγηση του μισθολογικού κόστους του νέου προσωπικού διαρκεί ένα έτος και κυμαίνεται από 467 ευρώ έως 700 ευρώ το μήνα

Ξεκινά αύριο στις 13:00 η υποβολή αιτήσεων στη ΔΥΠΑ από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αττική, για την πρόσληψη 3.000 ανέργων άνω των 30 ετών με αυξημένη επιδότηση όταν πρόκειται για γυναίκες.

Η επιχορήγηση του μισθολογικού κόστους του νέου προσωπικού διαρκεί ένα έτος και κυμαίνεται από 467 ευρώ έως 700 ευρώ το μήνα. Προτεραιότητα θα δοθεί σε επιχειρήσεις από τον Δυτικό Τομέα Αθηνών, τη Δυτική Αττική και τον Πειραιά. Αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023.

Τα ποσά της επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης για 12 μήνες έχουν ως εξής:

  • 467 € μηνιαία / 5.598 € ετήσια για ανέργους ηλικίας 30-49 ετών
  • 560 € μηνιαία / 6.718 € ετήσια για ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
  • 606 € μηνιαία / 7.277 € ετήσια για μακροχρόνια ανέργους 30 ετών και άνω
  • 653 € μηνιαία / 7.837 € ετήσια για μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω
  • 700 € μηνιαία / 8.397 € ετήσια για άνεργες γυναίκες 30 ετών και άνω

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis

Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την κατηγορία ανέργου, την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά το τρίμηνο πριν από την αίτηση και να μην έχει λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 € τα προηγούμενα 3 έτη (τρέχον και δύο προηγούμενα). Στην επιχορήγηση συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 26.000.000 €, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η υποβολή αιτήσεων επιχειρήσεων για τις τελευταίες 1.000 θέσεις του προγράμματος απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 10.000 άνεργους νέους, 18-29 ετών, στην Περιφέρεια Αττικής (και Κεντρικής Μακεδονίας).

Στόχος του προγράμματος, διάρκειας 7 μηνών, είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της επιδότησης απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας. Η ΔΥΠΑ καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι 18-29 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ΔΥΠΑ των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στην οποία προσδιορίζουν την ειδικότητα και το εκπαιδευτικό επίπεδο της θέσης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχει προβεί η επιχείρηση σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την υποβολή της αίτησης.

Η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις. Οι εργασιακοί σύμβουλοι υποδεικνύουν υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης, η επιχείρηση επιλέγει τον ωφελούμενο και υπογράφουν συμφωνητικό συνεργασίας.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 65.000.000 €, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 - 2020».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΡΓΑΝΗ: Περισσότερες οι προσλήψεις από τις απολύσεις τον Φεβρουάριο - Αρνητικό ισοζύγιο στο δίμηνο

ΔΥΠΑ: Στην Αλεξανδρούπολη η 17η «Ημέρα Καριέρας» με 35 επιχειρήσεις και πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας

ΔΥΠΑ: Καταβάλλεται το «μπόνους» 300 ευρώ σε ανέργους που κατάρτισαν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider