Παράλληλη απασχόληση: Διορθώσεις έως 31 Αυγούστου, αλλιώς διπλές εισφορές

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παράλληλη απασχόληση: Διορθώσεις έως 31 Αυγούστου, αλλιώς διπλές εισφορές
Για όσους προκύπτει χρεωστικό υπόλοιπο, μπορούν να καταβάλλουν το ποσό σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη δόση εκκαθάρισης να πρέπει να καταβληθεί -εμπρόθεσμα- έως τις 31 Αυγούστου

Περιθώριο έως τις 31 Αυγούστου έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες με παράλληλη μισθωτή απασχόληση το 2020, για την υποβολή αίτησης - δήλωσης περί παράλληλης ή μη μισθωτής απασχόλησης, για τους μήνες Ιανουάριο έως Ιούνιο 2021.

Όσοι διαπίστωσαν λάθη στα ειδοποιητήρια που τους ήρθαν, έχουν λίγα 24ωρα περιθώριο για να τα διορθώσουν και να μην τους καταλογιστούν ποσά εισφορών που θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν έως το τέλος του μήνα.

Ασφαλισμένοι που με τις εισφορές τους από τη μισθωτή εργασία καλύπτουν τις εισφορές της ασφαλιστικής κατηγορίας ως μη μισθωτοί δεν χρειάζεται να πληρώσουν διπλή εισφορά, ακόμη και αν ο ΕΦΚΑ τους έχει καταλογίσει κάποιο ποσό, αρκεί να το δηλώσουν έγκαιρα.

Για όσους προκύπτει χρεωστικό υπόλοιπο, μπορούν να καταβάλλουν το ποσό σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη δόση εκκαθάρισης να πρέπει να καταβληθεί -εμπρόθεσμα- έως τις 31 Αυγούστου.

Αυτοί οι περίπου 196.000 ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ που είχαν το περασμένο έτος παράλληλη απασχόληση (μισθωτή εργασία και μπλοκάκι) καλούνται να αποπληρώσουν την πρώτη δόση προς το Ταμείο, ενώ άλλοι 69.100 ασφαλισμένοι έχουν πιστωτικό υπόλοιπο (επιστροφή εισφορών) ή μηδενικό.

Ειδοποιητήρια μηνός Ιουλίου

Αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του μηνός Ιουλίου 2021 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την 31η Αυγούστου 2021.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΚΑ: 196.000 επαγγελματίες θα πληρώσουν επιπλέον εισφορές κατά το επόμενο εξάμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider