ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια με τις εισφορές Μαρτίου - Προθεσμία έως τις 6 Μαΐου

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια με τις εισφορές Μαρτίου - Προθεσμία έως τις 6 Μαΐου

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του μηνός Μαρτίου 2021 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες.

Ως καταληκτική ημερομηνία πληρωμής τους ορίζεται η Πέμπτη 6 Μαΐου 2021.

Στος μεταξύ, έως τις 30 Απριλίου έχει παραταθεί η προθεσμία καταβολής των δόσεων ενεργών ρυθμίσεων ασφαλιστικών εισφορών, απαιτητών έως 31 Μαρτίου, καθώς και η προθεσμία όλων των επόμενων μηνιαίων δόσεων της κάθε ρύθμισης.

Κατά το χρονικό διάστημα της παράτασης καταβολής των δόσεων δεν υπολογίζονται πρόσθετα τέλη, τόκοι και λοιπές προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις.

Σε ότι αφορά τις κορονο-οφειλές, δηλαδή τις οφειλές της περιόδου Μαρτίου –Απριλίου του 2020 που είχαν ανασταλεί έως τις 30 Απριλίου του 2021, το υπουργείο Εργασίας «πάγωσε» την πληρωμή τους μέχρι το τέλος του έτους.

Πιο συγκεκριμένα, η προθεσμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών περιόδων απασχόλησης Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2020 έχει παραταθεί μέχρι τις 31/12/2021 (αρχικά έληγε στις 31/3/2021), στα πρότυπα της αντίστοιχης ρύθμισης των φορολογικών χρεών από το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, ρυθμισμένες ασφαλιστικές οφειλές των οποίων η πληρωμή τους λήγει τον τρέχοντα μήνα, θα προστίθενται στο τέλος της αρχικής ρύθμισης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider